Curățenie în listă

Azi, dragi cititori, vom trata un subiect care mă scoate masiv din sărite, și anume afirmația arogantă și plină de bășini mintale “Mi-am făcut curat în listă”.

Ce presupune noțiunea de “curăţenie în listă”? Semnul egalităţii între persoane vii, cu vise, idealuri, puls şi o lume interioară şi un sac de gunoaie pe care le azvârli cât colo în ziua aceea din lună când te îmbărbătezi şi tu să îţi faci o sumară curăţenie.

Dacă aş avea câte un cent pentru fiecare status de tip “Mi-am făcut curat în listă, am rămas puţini da’ buni”, aş fi la DNA acum, dând socoteală. Pentru că ar fi cei mai jegoşi bani din univers.

Cam cât de lipsit de preocupări reale şi de merite temeinice să fie cineva, să nu aibă altă temă cu care să-şi dea importanţă decât faptul că a şters nişte oameni?
Pardon, nu, nu a şters nişte oameni. “A făcut curat”. A dat cu azvârlita.

Şi hai să zicem, ok, dacă e un caz clasic de hate boner, cum am îndurat eu când Micutzu s-a pus cu glumele idioate şi surzenia infantilă peste mine, se mai justifică să ştergi lume, pentru că vin peste tine cu tăvălugul, cu sutele, şi ultima oară când ai verificat, nu le datorai nimic acestor cetăţeni.

Dar câţi care “fac curat” în listele voastre au de tolerat în mod real hărţuire şi ură?

Majoritatea pun problema aşa: “Fac curat în listă pentru că unii nu interacţionează cu mine”.

Şi aici intervin eu şi întreb: Dar ce datorie au ăia să interacţioneze cu tine? Ce oferi tu, să meriţi atenţia şi timpul lor?”

Şi bun, ok, ăia nu interacţionează cu tine, dar tu când şi unde interacţionezi cu ei? Sau stai, tu nu îi bagi în seamă niciodată, doar aştepţi ca Rapunzel în turnul cel înalt să treacă feţii frumoşi şi să se prosterneze în faţa unicităţii tale?

Şi ok, dacă atitudinea asta o are o puştoaică răsfăţată de 18 ani, mna. I-au luat părinţii de toate şi crede că toată omenirea e substitut de părinţi.

Când însă o are un nene sau o tanti de 40, cu o vagă calviţie şi patru bărbii, şi cu un content de o plictiseală atroce, chiar mă iau de cap. Sindromul printzesyka tah arată cel mai caraghios la ăştia.

Fii tu interacţiunea pe care o vrei de la alţii. Oferă atenţie dacă vrei atenţie, oferă respect dacă vrei respect, oferă umor dacă vrei umor şi aşa mai departe. Mai ales când tot ce ai în comun cu o prinţesă Disney e dovleacul de dinainte de a deveni caleaşcă.

“Cine vede asta, a rămas.”
Mare chestie, mă piş cu jet pe clubul rafinat de supravieţuitori ai procesului exigent de selecţie prin care m-ai trecut.

Uite, Iulică Frânaru a trăit şi el un moment de glorie ştergând nişte lume pe Facebook. Pe care, în majoritatea cazurilor, tot el o ceruse întru friendship.

Priorităţi vitale, nu şagă.

Foto: pixabay.com.

*

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. RB says:

  si eu mai “fac curat”, adica sterg din lista oameni pe care nu ii cunosc personal, care comenteaza aiurea si cu chef de cearta pe wall-ul meu sau care au postari idioate, de genul “Viorica presedinte!”. Ii sterg pentru sanatatea mea psihica, fara sa anunt pe cineva sau sa fac mare parada din asta si merg mai departe.

 2. Monica Ileana says:

  Ești mortală, ca de obicei!

 3. antigelu says:

  Din 2006, de cand sint customer la Facebook, am acceptat numai persoane cu care chiar interactionez. Asa ca nu am avut nevoie sa fac curat. Am cunostinte care au mii in lista de prieteni, desi pe majoritatea nu ii cunosc deloc.

  Era la un moment dat o competitie (cand lumea a descoperit FB, venind de la hi5, prin 2008-209 parca), cine are mai multi prieteni in lista.

  Iar cand mai tarziu a aparut posibilitatea sa interzici sa iti scrie pe wall, am aplicat-o. Asa nu am nici gunoi menajer de scos afara zilnic. Extra bonus ca am scos si datele personale asa ca sint scutit de anualul pelerinaj cu LMA pe wall. Cine stie sau ii pasa ca e ziua mea de nastere imi scrie pe wasup sau similar, in privat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: