Dar de ce i-a trimis poze?

De câte ori se întâmplă un scandal uriaş care are în centru o formă oarecare de violenţă domestică, revenge porn sau câte un caz de individ care îşi terorizează fosta prietenă, secţiunea de comentarii se umple mereu de aceleaşi întrebări: Dar ea de ce s-a combinat cu el? De ce s-a dus acasă la el? De ce l-a chemat acasă? De ce a făcut sex cu el? De ce i-a trimis nuduri? De ce de ce de ce de ce?

Apoi comentacii ăştia plini de prejudecăţi dau şi ei de una care nu pare să-i deteste foarte tare. Şi cu ce încep să insiste pe lângă ea?

Combină-te cu mine.

Hai acasă la mine.

Când mă chemi acasă pe la tine?

Când facem sex?

Mi-e dor de tine, hai, trimite-mi şi mie o poză cu tine goală.

Ştii ce mi-ar plăcea să facem?

Şi dacă una îi refuză, pe baza ştirilor cu abuz:

“Voi, feministele astea nebune, ne credeţi pe toţi porci şi violatori! Cum crezi că eu aş putea face aşa ceva?”

Iar dacă acceptă:

“Aşa i-a trebuit, dacă a fost fraieră şi a pus botul.”

Remarcăm în acest pattern că nicicum nu este ok? Dacă porneşti pe premisa de încredere şi oferi ce ţi se cere, eşti fraieră şi ai pus botul, iar dacă porneşti pe premisa de neîncredere şi refuzi totul, eşti o frigidă şi o feministă rece ca gheaţa care nu înţelege cum funcţionează adevărata dragoste?

*

O parte dintre femei au renunţat să-şi mai bată capul cu această ruletă rusească unde riscul de a pierde e mereu mai mare decât acela de a câştiga şi preferă o singurătate calmă, confortabilă, unde nu te freacă nimeni la icre nici că eşti fraieră şi pui botul, nici că eşti frigidă rece ca gheaţa şi etc. Sau, mă rog, te mai freacă vreun idiot, dar numai de la distanţă sigură, şi îi poţi şterge numărul de telefon din secunda în care dă primele semne de prostie.

Dar mai sunt şi femeile care încă îşi mai doresc o poveste de dragoste. O relaţie. OMG, poate chiar o familie.

Nici o poveste de dragoste nu poate fi trăită doar din ipostaza de “nu am încredere în nimic din ce spui”. Pentru că nu aşa funcţionează o relaţie. În general, dimpotrivă, mai ales la început, şi mai ales dacă îţi place persoana, vrei s-o faci fericită.

Valabil şi pentru femei.

Cât timp îţi place tipul ăla, vrei să fie fericit, vrei să-i faci pe plac şi vrei să faci nebunii cu el. Că de-aia îţi place. Unde se presupune că ar trebui o femeie aflată într-o relaţie să-şi satisfacă kinkurile şi fetişurile sexuale, dacă nu chiar în cadrul relaţiei în care se află în momentul respectiv?

Ah, stai, şi femeilor le place să facă sex, şi femeile au lucruri care le excită, şi femeile au perversiunile lor?

Da.

Absolut toate.

Unele au noroc de neproşti, şi sunt dezlănţuite doar în intimitatea unei/unor poveşti de amor din care nu se scurg poze unde nu ar trebui.

Altele mai puţin.

Mai bine, când se întâmplă o despărţire extrem de urâtă, iar dobitocul începe să facă publice poze şi filmuleţe cu fosta, întrebaţi-vă ce e în neregulă cu voi. În momentul când o învinuiţi pe tipă exact de lucrurile pe care le-aţi aştepta şi voi într-o potenţială relaţie.

Între doi oameni care se iubesc – sau măcar cred că se iubesc – şi vor să fie împreună, singurul tabu valabil e o chestie cu care minimum un partener nu consimte.

Dar dacă barierele consimţământului au fost depăşite, unde, dacă nu în cazul unei relaţii, se presupune că ar trebui să te eliberezi de toată cenzura restricţiilor sociale şi să fii, din punct de vedere sexual, tu însuţi?

Şi da, tu însuţi din punct de vedere sexual poate însemna exact asta.

El (mesaj la 12): Mi-e dor de tine.

Ea: Şi mie.

El: În ce eşti îmbrăcată?

Ea: În nimic.

El: Trimite o poză. Vreau să te văd.

Ea e cu el pentru că e atrasă de el. Îl place. O excită ideea că el vrea să o vadă goală şi că probabil o să facă o labă la poza ei.

Ea: Pac. Pac. Pac.

În secunda aia, ultimul lucru din mintea ei e că el o să se apuce la un moment dat în viitor să se poarte ca un idiot şi să-i pună pozele pe siteuri. E o relaţie pe care o doreşte şi aproape că are orgasm de la distanţă cu gândul că ăla e cu bale la bot şi cu ochii în anatomia ei. Poate e chiar mai excitant decât penetrarea propriu-zisă.

Taman de aceea, nu e cazul ca sexul din intimitatea unei relaţii să fie expus şi să ajungă pe toate colţurile internetului, indiferent cât de urâtă a fost despărţirea.

Şi când tu, Gigel, eşti super vocal la mine pe perete şi guiţi: Ce fraieră e aia că i-a trimis poze, ştii ce comunici eventualelor cititoare?

Că şi tu ai fi la fel de bou ca ăla. Şi nici în tine nu se poate avea încredere.

Ce e o relaţie lipsită de încredere şi intimitate?

O minciună fără sens.

Ţineţi-vă viaţa sexuală privată şi respectaţi-i pe ăia cu care aţi împărţit momente de iubire, sau măcar de plăcere împreună. E singurul mod în care dovediţi că mai meritaţi vreodată iubire şi plăcere.

Foto: pixabay.com

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Andrei says:

  Mi se pare perfect normal ca oamenii să-și pună astfel de întrebări, dar nicidecum ca să folosească asta pentru a muta vina de pe agresor pe victimă. Pentru început ar trebui educată lumea să nu trimită poze gen full front nudes ( cu fața vizibilă în ele), cu o singură excepție, atunci când ești confortabil să apari dezbrăcat și nu ai inhibiții de felul ăsta.

 2. Radu says:

  Eu am refuzat fanteziile unei femei de a fi filmata in timpul sexului pentru ca se pot intampla atatea cu fisierele electronice fara nici o intentie malefica din partea protagonistilor; sunt convins ca in 99% din cazuri totul e ok, dar nu sunt dispus sa-mi asum riscul ala de 1%.
  Mi se pare ca pozele deochiate sunt cam ca sexul fara prezervativ — implica niste riscuri pe care ti le asumi. Diferenta e ca la sexul fara prezervativ stii ca totul e ok dupa ~ o luna; imaginile deochiate pot sa se intoarca impotriva unei femei si dupa ani de zile.
  Ca si barbat mi-as pune intrebarea de ce o femeie ar insista sa facem sex fara prezervativ dupa cateva saptamani de relatie.
  Nu judec pe nimeni, dar din experienta mea limitata, barbatii care cer poze nud sunt obsedati de control si femeile care accepta(mai ales cu fata expusa) sunt cel putin naive.
  Pozele alea nud full-body sunt de cele mai multe ori de proasta calitate, sincer, daca vrei sa si-o frece gandindu-se la tine, trimite-i o poza tintita pe o parte anatomica — picioare/fund/sani/muntele lui venus/ cu/fara lenjeriw + texte sugestive; da, barbatii sunt mai axati pe partea vizuala, e adevarat, dar daca vrea sa se excite pur vizual are optiuni mult mai bune la dispozitie, daca e despre tine, o poza sugestiva cu un singur element, insotita de text sau un telefon e mai mult decat suficient pentru sex intelectual.
  Daca e disperat sa ti se vada “ochii” probabil are o alta motivatie.

 3. Ady says:

  din punctul meu de vedere o relație ar trebui să fie ca acasă, locul ăla special unde nu te cenzurezi (cu excepția politeții și considerației față de persoanele cu care locuiești), unde poți fi complet tu, fără să-ți pui probleme ce-o să zică șefu’/lumea, etc dacă faci/spui ceva, locul ăla unde poți să râgâi, să te bășești și să cânți chiar dacă ai o voce de cade lavabila de pe pereți, cu tot cu pereți.
  așa cum o relație ar trebui să fie zona aia unde poti trimite poze nud, poți să-l lași pe el să picteze un tablou sau să facă o poză tip ”originea lumii” sau să faci striptease în living cu mătura pe post de bară, chiar dacă n-ai face așa ceva în public pentru absolut nimic în lume.

  uneori ajung la concluzia că purtarea unei femei, în public sau intimitate, este suma bărbaților din viața ei, a mamei ei și a tuturor femeilor care au avut un minim de influență asupra ei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: