De ce nu mă bag în problema Antenelor (şi ar fi fain să te opreşti şi tu)

Toată lumea vorbeşte numai despre asta. Pe stradă, pe net, everywhere. Deja situaţia e absurdă. Ceva de genul:
-Iubito, a murit tatăl tău.
-Da, bine, dar ştii că nenorociţii de la Antenă…
Sau:
-Domnule Ionescu, vi s-a născut o fetiţă.
(Tatăl la televizorul din sala de aşteptare.)
-Futu-vă-n gât de zdrenţe!
-Domnule Ionescu, nu tolerăm astfel de limbaj în incinta spitalului şi vi s-a născut o fetiţă.
-Ăhă. Da bine. Cum pu… păza mea să debitezi atâtea enormităţi.

Tehnica debitatului de multe enormităţi să faci opinia publică să vorbească NUMAI despre tine şi să captezi definitiv atenţia se numeşte trolling. Fie că iubiţi Antenele, fie că le urâţi, din secunda în care aţi lăsat subiectul să vă acapareze, le-aţi slujit interesului de a fi centrul atenţiei şi buricul pământului.

Pe la 20 de ani, aveam o plăcere să enervez forumuri întregi de cetăţeni liniştiţi care le discutau pe ale lor. Îmi luam un nick de genul sunt_baeat_adevarat şi începeam să debitez idioţenii deliberate. Să zicem, miresici.ro. Nişte fete povesteau aranjamente de nuntă. Intra baeat_adevarat peste ele şi începea: “Sunteţi toate nişte curve irositoare de bani!”
Unele se crizau. Altele mă luau la corason. Cert e că subit îşi uitau nunţile şi tot topicul devenea despre baeat_adevarat, în timp ce acasă le aşteptau nişte masculi suficient de îndrăgostiţi de ele încât să vrea copiii lor şi contract nedeterminat.
Nu vă uitaţi acuzator la mine. Erau zorii internetului, eu eram mică, proastă, crescută sub bocanc şi era singura formă de cerşit atenţie pe care o cunoşteam.

Deci, am fost troll de profesie. Ştiu să identific trolajul când îl văd. Şi ştiu că scopul ultim al trollului nu e să-l iubeşti, ci să-l bagi obsesiv în seamă. Şi asta faceţi voi acum.

Din punctul meu de vedere, problema e simplă. Să zicem că stăm toţi într-un bloc şi Antena e nea Caisă ăla altminteri irelevant care rămâne cu zece întreţineri neplătite. Iar tanti Geta administratoarea îi bate zi de zi la uşă să-l întrebe de bani. Numai că nea Caisă, în loc să plătească, se pune să-i facă scandal Getei că miroase a usturoi.

În ce măsură ne interesează subiectul? Pe mine foarte puţin spre deloc?
Câţi dintre noi ne-am băga în discuţia dintre nea Caisă şi coana Geta, în situaţia reală de viaţă? Nimeni.
De ce e problema lui nea Caisă problemă de frontpage peste tot zilele astea?
Pentru că trolling.
Ei bine, gata. Poate propriile voastre vieţi sunt mai importante.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

 1. Ioana says:

  De ce? Pentru ca pe langa retardatii de la antene care cersesc atentie de la popor,pt ca probabil nu au avut bani sa faca o treaba buna (ar mai fi si alte motive, dar lenea e mare), mai sunt si cel putin sutele de securisti din seria Felix care stau acuma morcoviti ca isi vor pierde averile si vor sa dea un KO justitiei……..

 2. antigelu says:

  Din pacate rudele pensionare au Antenele permanent in casa. Plus Badea la radioul din mașina. Le-am demontat metodic toate prostiile spuse de antenist, dar oamenii s-au abținut, din respect, sa m-a contrazică. La fel si a doua zi, când pe EuropaFM, CTP-ul si Moise Guran au cam repetat ce le-am zis eu cu o zi înainte.
  Oare diseminarea de informații false si dezinformarea nu se mai pot pedepsi?!

 3. dadatroll says:

  Pe mine ma mira ca stiau cei aia irositoare. Pun pariu ca unele sa dat cu parfum dupaia.

 4. Nautilus says:

  Eu nu mai am televizor.

  Nu avea sens: ori era Mircea Badea, ori reluare la Mircea Badea, ori reclame cu Mircea Badea. Când nu era el, erau reclame cu Mihai Gâdea. Schimbam postul, dădeam de altă reclamă, tot cu Gâdea.

  Dintre toate canalele, numai pe Discovery, Animal Planet şi National Geographic nu dădeam de ei. Până acum, că nu ştim ce se poate întâmpla în viitorul apropiat.

 5. Baeat_adevarat says:

  Toți care comentați aici sunteți niște tristi care visați doar s-o futeti pe Lorena care oricum are un dildo violet ca pe mâna si nu are nevoie de voi fraierilor! La laba cinstita bai nu la metafore pe aici ca doar doar o ieși ceva!

 6. Sorin says:

  „Baeat_adevarat”, unii visează ca măcar să-i plătească o cafea, fapt ce le-ar oferi ambelor părți o juisare instantanee..

 7. Joker says:

  baeat_adevarat, da’ tu la ce visezi?..
  🙂

 8. Nautilus says:

  E foarte posibil.

  Dar chiar şi în cazul ipotetic în care Lorena ar avea picamer în loc de vibrator şi extinctor în loc de dildo, asta nu mă face nici să mă uit la Mircea Badea şi nici să investesc într-un televizor.

 9. Asta e cea mai eficienta metoda de publicitate agresiva! Se numeste “black hat SEO”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: