“Odinioară, era mai bine”

“Că băteam mingea cu băieţii pe maidan şi crăpam seminţe la unison, şi dârdâiam singuri în case, convinşi că restul universului e format din cretini şi numai noi sesizăm minciuna imensă la toate nivelurile, care e comunismul.”

25 de ani de teroare şi anihilare a omului din om au fost posibili datorită lipsei comunicării şi solidarităţii.

Zilele astea am scris câteva texte care puneau probleme sociale. S-au sharuit ca pâinea caldă. Oamenii au aflat despre nişte lucruri şi şi-au afirmat susţinerea. Şi acest gen de solidaritate îi va ajuta, în mod sigur, să fie mai oameni cu semenii lor şi mai fermi cu alţi oameni, care îi vor aborda abuziv.

“Odinioară”, habar nu aveai de faptul că sunt atât de mulţi oameni care simt şi gândesc ca tine.
“Odinioară” îi aveai doar pe cei cinci de pe maidan, şi minimum unul era turnător la securitate.
“Odinioară” erai singur în luptele tale.
“Odinioară” ţi se dicta tot ce aveai de făcut, ca un roboţel cuminte, şi credeai că toată lumea aşteaptă acest lucru de la tine.

Ce bine că există Internet. Ce bine că te poţi împrieteni în funcţie de viziune, nu în funcţie de distanţă. Ce bine că poţi discuta deschis abuzurile instituţiilor de stat şi pe cele ale cocoţaţilor pe poziţii. Ce bine că a trecut acel alienant, îndobitocitor, anihilant “odinioară”.

Foto: Dinu Lazăr.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Anonimus says:

    Dom’le, ce fotografie! Parcă e din din “The Blair Witch Project”. 🙂

  2. Universul era format din cretini. Din pricina asta, fiecare cretin avea cale liberă să îşi câştige existenţa cât putea de bine.

    Exemplu: dacă erai profesoară la o şcoală dintr-un cartier mai muncitoresc, dictai tot ce aveau de făcut nişte roboţei cuminţi. În prezent, dacă roboţelul mic vine cu iPad 64 şi roboţeii-părinţi cu 760iL, îţi dictează ei ţie şi te pun mai jos pe scara cretinismului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger