Deci, dacă ei sunt buni, noi suntem răi??

Am un dialog absolut ireal cu homofobii români şi unguri deopotrivă, în subsolul textului despre extremism în Ungaria.

Şi mă amuz.

Cum obţii un final fericit la frecuşurile interetnice româno-maghiare? Dă-le ceva comun de urât – gay-ii – şi devin brusc cei mai buni prieteni.

Una dintre cele mai frapante tehnici de manipulare – tind să cred că e tehnică de manipulare – e discursul bazat pe polaritatea bun – rău.

Dacă eşti un aliat al drepturilor LGBT, apar ăştia şi se năpustesc peste tine:

“Aha, dacă tu spui că a fi gay e bun, înseamnă că a fi conservator ca mine e rău?” se emana unul care se dădea “terorizat” şi “agresat” de “pericolul” progresist.

A fi conservator ca tine nu e rău în sine, în ceea ce priveşte alegerile tale de viaţă. Ai tot dreptul să trăieşti cum vrei tu, cât timp nu faci rău altora. Problema e că a fi conservator ca tine vine la pachet cu reguli despre vieţile tuturor celorlalţi. Bărbaţii trebuie să, femeile trebuie să. Gay-ii să facă ce vor ei la ei acasă, DAR SĂ NU-I VĂD EU.

Şi de ce, mă rog frumos, să nu-i vezi tu?

Poate că nici mie nu-mi face o plăcere deosebită să te văd pe stradă, dar ştiu că strada e bunul nostru obştesc, comun, şi că nu am cum să-ţi impun să nu te văd.

“Vai, ne simţim atacaţi, terorizaţi, hăituiţi pentru că ne încăpăţânăm să fim proşti şi răi.”

Well, wellcome to the show, asshole.

Alţii se simt atacaţi, terorizaţi şi hăituiţi pentru că există căcaţi cu ochi ca tine, care pretind să-i eticheteze drept anormali sau bolnavi. Care în mod real împart societatea între “ăia buni” (cei ce f*t păsărică) şi ăia răi (cei ce nu-s interesaţi de asta.)

Genul ăsta de polaritate între modul “corect” de a face lucrurile şi cel “greşit” e taman felul vostru de a-i TERORIZA pe alţii, iar când spun TERORIZA, mă refer la tot pachetul, de la abandon familial, bullying la şcoală şi pe stradă, ostracizare socială, discriminare de toate tipurile, şi până la formele mai grave de abuz, ca bătaia şi crima.

Ţie nu ţi se cere să îţi schimbi modul de viaţă cu absolut nimic. Nu-ţi spune nimeni să nu te vadă pe stradă. Nu-ţi spune nimeni să negi cine eşti şi să mergi pe burtă. Nu-ţi spune nimeni să-ţi negi felul de a fi. Nu-şi condiţionează nimeni educaţia propriilor copii de existenţa ta.

Apropo: cât de ticăloasă e aia cu “cum le explic eu copiilor mei”?

Mi se pare infinit mai greu să explic copiilor mei ura, răutatea, pretenţia că deţii strada şi decizi cine poate defila pe ea şi cine nu, pretenţia că a înţelege faptul că alţii au acelaşi drept la viaţa lor cum am eu la a mea e “teroare” şi “agresiune”.

Ăştia care se dau terorizaţi de ideea că alţii sunt diferiţi ca ei şi agresaţi de dreptul LGBT de a fi LGBT cred că n-au experimentat vreun sentiment real de agresiune sau pericol în viaţa lor. Şi ar merita să aibă parte, măcar să se nuanţeze termenii în mintea lor.

Altminteri, acum înţeleg cum a câştigat un extremist ca Orban alegerile. A luat o turmă din aceasta de proşti şi a zis: “Ştiţi, proştii tatii, dacă unul zice că a fi gay e ok, insinuează că a fi straight e rău”.

“HUOOOOOOO! Cum să ne spună nouă alţii ce să futem??”

EXACT, dobitocii pulii proşti ca noaptea. Cum să ne spună nouă alţii ce să futem, aici e problema. Numai că nu e problema pe care v-o creează LGBT şi aliaţii, ci problema pe care voi, dobitocii pulii proşti ca noaptea, le-o creaţi lor.

Nici un LGBT sau aliat n-a venit la voi să vă:

-convingă să încercaţi sexul cu aceeaşi persoană

-sugereze că a fi straight e greşit

-sperie că ajungeţi în iad în calitate de straights

-bată pentru că sunteţi straight

-umilească pentru preferinţa voastră sexuală.

-insinueze că aveţi vreo boală sau anomalie.

(Deşi a trimite dick pic unei femei necunoscute este în mod cert o boală şi o anomalie.)

Pe baza a ce morţii voştri vă daţi voi victime??

Cât misecuvenism grosolan, câtă aroganţă băşită se ascunde în pretenţia ca alţi oameni să-şi organizeze vieţile în funcţie de ce vrei tu să vezi pe stradă?

Victimele a ce, căcaţi cu ochi proşti şi răi??

Victimele propriei intoleranţe şi prostii, poate.

Iar legat de copii. Familiile disfuncţionale cu taţi beţivi şi abuzivi şi femei care cedează psihic datorită umilinţelor sunt cât se poate de straight. Reţelele de trafic de minori, trafic de carne vie, răpiri de persoane, piaţa de carne vie sunt formate din straights ca voi. Pe lângă cum îi chinuie pe copii straights ca voi, comunitatea LGBT e fix ultimul lucru dificil de explicat.

Şi apropo de diversele reţele citate mai sus: impresia lor că pot dispune după voie de alte vieţi nu e decât o prelungire a impresiei voastre că alţii trebuie să-şi ciuntească viaţa ca să vă convină vouă ce vedeţi pe stradă. E doar o formă mai accentuată a aceluiaşi egoism infect, toxic, jegos.

Tu poţi trăi cum vrei tu şi nu te deranjează nimeni s-o faci.

Unica “teroare” care ţi se cere e să laşi şi pe altul.

Citeam zilele trecute un status al altui prost:

“Ahaaa, politicianul cutare susţine gay-ii şi NU pe noi”.

Automatismul “Cine nu e cu noi e împotriva noastră” e unul dintre cele mai grosolane tehnici de manipulare din istorie.

În ce mod ar trebui să te susţină politicianul cutare pe tine?

Să-ţi apere dreptul tău de a fi straight? Cine ţi-l neagă in the first place? Dreptul tău de a ieşi pe stradă dacă eşti straight? Ăhhhm, nu-l contesta nimeni?? Dreptul tău de a te însura cu Maricica, dacă şi Maricica doreşte???? Dar te oprea cineva?

Să ceri genului ăstuia de prost bătut în cap, care a trăit protejat şi a făcut ce a vrut şi cum a vrut de când l-a căcat mă-sa, să priceapă că şi alţii ar trebui să poată trăi pe lângă el e ca şi cum ai cere pisicii să înveţe să citească.

Da, jegul pizdii prost ca noaptea, tu ai avut mereu libertatea pe care cauţi să o interzici altora. Ai merita o singură dată bătut până la sânge de o gaşcă de golani, pentru simplul motiv că nu le place muianul tău greţos şi arogant, şi atunci ai căpăta proprietatea termenilor de “agresivitate” şi de “teroare”.

Pe moment, tu eşti agresivitatea şi teroarea. Tu şi proştii de teapa ta. Şi nu pentru opţiunile voastre de viaţă. Ni se rupe de ele. Ci pentru constanta minimalizare a celor care nu sunt ca voi.

Vomelor.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. MupMup says:

  Ma indoiesc profund ca tiganii proxeneti si procurorii si politistii clienti citesc blogul asta si chiar daca ar face-o nu cred ca ar zice: acum ne dam noi seama ce rau e sa violam minore.

  Oricum la carcaleni nu inteleg cum dorm ei intr-o dulce visare, ca atrocitati au mai fost si 2012 si nu parea ca le pasa.

  Adica e inconstienta totala sa faci un copil in orasul ala, si mai ales sa-i zici: du-te mama in masina de ocazie, nu fi paranoic, ca doar nu ti s-o intampla tocmai tie. Si oricum clanurile au rapit minore chiar din oras, din fata liceului.
  Multumesc lui Dumnezeu ca nu m-am nascut in Caracal!

 2. Morbo says:

  Vad și eu live cum se ascund în spatele copiilor. Orice conservatorism scârbos impus altora e justificat de ei prin nevoia de protejare a copiilor. Și în momentul de fata eu vad ca singura ideologie care amenință copiii e cea promovata de conservatori, bazata pe perpetuarea urii și intolerantei. Își imaginează tot felul de dușmani care vor să-i convertească. Nu, nu vrea nimeni sa va convertească. Dar atât timp cât încercați sa băgați pumnul în gura altora, exista și o reacție la asta.

 3. Ivy says:

  Ce interesanti sunt astia cu “cum le explic eu copiilor mei”?
  Pai presupun ca asa cum le explica de obicei, ca parinte traditional, orice alt subiect incomod: ii da doua peste gura sa nu mai puna intrebari stupide sau ii scrasneste sa taca din gura ca ii vede/aude lumea si ii explica cand ajung acasa( unde se aplica varianta 1).
  Miram-as sa-i fi apucat brusc dorinta de dialog cu copilul.

 4. Eu says:

  Ivy, nu vreti sa fiti puși la zid, inteleg acest lucru si credeti-ma ca nu toate familiile de straight pun la zei pe cei gay. Dar din commentul tau mi se pare ca generalizezi si bagi toate familiile în același oala. Copilul meu nu a văzut inca asa ceva si nu a fost nevoie sa-i explic. Dar dacă aș ajunge sa ajung in aceasta situatie o sa fie problema mea cum ii explic, dar în nici un caz prin violență. Nu cred ca daca ne umplem de ura si eticheta rezolvăm problema. Cand spui ” în toate familiile gay tatii isi bat soțiile și copii” inseamna genelarizare si crede-mă nu e asa. Nu vreti sa fiti puși la zid, nu puneti la zid.

  • Lorena Lupu says:

   Nu. Eu mă adresez specific celor care se comportă astfel, cu acest text. Nu te comporți așa? Textul nu te vizează. Nu scrie nicăieri: Toată lumea e așa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger