Despre bani şi alte pişcoturi

Acum un secol, trocul era un negoţ perfect acceptabil. Ţăranul de la munte venea cu produsele lui, i le dădea ţăranului de la şes, ăla îi încărca primului căruţa cu ce-i producea ogorul şi ambii erau fericiţi.

Acum, în clipa în care a apărut un val de opinii care condamna fenomenul numit academic “pişcotăreală”, Simona Tache s-a înfoiet năpraznic şi a dat o postare în care explica faptul că oamenii serioşi vând spaţiu publicitar pe bani iar proastele de pe centură care o sug pe nasturi sunt proaste. Aicişa. Că-s proaste e problema lor, grav e că strică piaţa. Pe mine mă distrează titlul: “Opriţi pişcotăreala, altfel vreau să cobor din online”. Pişcotăreala nu se va opri cu una cu două, dar pariez că nici Simonica nu va coborî din online pentru că, dincolo de bănuţii din publicitate, bloggingul e în primul rând, o plăcere. Nu o prostituţie de genul “fă, n-o mai suge pe vorbe frumoase, că ăla va omite să mai vină la mine cu diamante”, ci o plăcere.

Apoi, de ce să oprim pişcotăreala? Pişcotăreala e cel mai clar indiciu al cotei de piaţă pe care şi-o fixează blogarul. Gigel ieftinache sau Mapamondel elitistu’.

Vestea bună e că există companii targetate pe Gigei ieftinache şi companii targetate pe Mapamondei elitişti. La Mapamondel vine Orange, vine Dove, vine Givenchy şi vine Mercedes, iar la Gigel vin Trei Păduchi SRL, casa de modă Săftica Dizain şi fabrica de conserve Mântuirea SA. Fiecare cu piaţa lui.

Deci? De ce să fim despoţi totalitarişti? Abia dacă începem să interzicem chestii şi să dăm cu pumnul în masă ratăm spectacolul genial al lumii din jurul nostru. Democracy is gorgeous, democracy is fun. Long live democracy!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Preşedintele de CURVAL says:

  Bună seara. Sărut cururile. :))

  Solo !!!!

  Cea mai nouă returnelă care a rupt ţara-n două !!! :)))))

 2. CURVAL says:

  Sunt eu Gheară, acesta este noul meu pseudonim, după unul dintre eroii mei de roman preferaţi ! :)))) Voi reveni cu amănunte :)))) Sau poate nu :))))))

 3. mama lui bogdan says:

  Domnisuara Lorena scumpa am decat senzatia ca acest mesaj a dumevoastra ieste cu trimitere directa la vieata mea si anteleg perfect caremi place sa fac piscoturi decat ca ieu le zic pandispan va esplic. Am spus care am recunoscut ca am o relatiie cu Nelu adimistratoru care m-a simt bine in iea ma face sa m-a simpt speciala care manvatat asea duamna Mihaela Tactu la de 3 ori femee emisiune frumuasa educativa care pentru femei care nare noroc la barbati. Antro sieara am vrut sai fac o surprisa lu Nelu care mam apucat sa fac pandispan care avieam vreo 3 oo de la vecina miea de la tara coana Saveta dumnezeu sai deie sanatate la ea si la gainile care oo neste oo de la tara galbene frumuase nu de care se gaseste an magazine care capitalizmu salbatec lea facut oo endustriale fara banut. Si chear atuncea a venit fimiu zicea ca a fost sa planga la statuiile patriotice care nu ne vindem tara. Mantrebat ca cu ce ocasie fac ieu pandispan nam putut sal mint care iam spus ca pentru Nelu. Domnisuara scumpa daca lat fi vazut cum santunecit la fata care a devenit de renecunoscut ma facut ma scuza-ti boarfa prostituanda si alte cuvinte din decs care ieu nu le cunosc dar care ma gandesc ca inseamna decat curva. Mea zis ca ma vand pe bani putin care adeca fac pandispan pentru secs care ieu nu deaia am facut ca voiam sa le dau lu Nelu sa le manance nu sa le foloseasca la secs care nu face fara mine si mie num place cu mancare an pat se murdareste cearceafu. Si lea aruncat pe jos care am plans domnisuara pentru munca miea si oole de la Saveta care cu drag am gatit. De acea sincer va spun care am anteles mesajul dumevoastra cu piscoteala si bani care am esperimentat si ieu asea ceva.

 4. gadjodillo says:

  Haha! Incepem sa ne cam sesizam. Simonica a calcat pe bec cu postarea aia, bag sama. Nu cred ca ie asa simpla distinctia pe care incearca sa ne-o bage pe git si dinsei incearca sa si-o vire pe constiinta ca sa n-o mai usture.

  Io am scris pa blog una bucata text care a trecut nebagata-n sama. Inainte de ea, o blagoslovisem pe S.T. cu un comentariu, Postitutio in integrum, care iar a trecut neobservat, iar dupa, i-am zis-o da la obraz, cind s-a apucat sa laude neste vitamine. Ea cica, ie o diferenta, cum pana mia nu mi-am dat io sama ca ie o diferenta intre centura si masaj erotic la salon, cu chitanta fiscala?! [Va las pe voi sa descoperiti textul meu maiastru, l-am scris nu de mult, n-aveti mult de sapat in adincuri(le blogului).]

 5. gadjodillo says:

  sa precizez, am inteles esenta textului tau, desi am raspuns pe de laturi, doar la un aspect.

 6. goodman says:

  Simona Tache sa isi aminteasca mai bine zilele cand isi sapa colegii la sefi.

 7. “Ştiu, sunteţi fericiţi că ceea ce nu v-a ieşit niciodată cu presa, vă iese acum cu bloggerii mici şi docili”
  Hahaha, despre ce presa vorbeste oare? Banuiesc ca nu despre aia de la noi din tara.

 8. Preşedintele de Curval says:

  O singura fraza inteligenta am gasit in scoala libertinajului a lui Sade.
  Cand spune Ducele, ceva de genul : ,, La ce altceva poate fi buna o limba de femeie decat sa stearga un cur căcăcios?” :))

 9. dam167 says:

  Pe mine mă amuză așa puțin reacțiile anti pișcotăreală. Eu cred ca va fi o singură piață. Sunt prea mulți și prea ieftini, ca să nu mai spun că se agită prea mult, ca să mai conteze 1 sau 2 care au ceva în spate. Dacă nu îți permți un articol scris de un om cu un CV relevant, cumperi 100 d-ăia ieftini și tot vede jumate de popor ce vrei tu. În plus, eu sunt curios daca Mercedes și Givenchy vor mai dori să intre pe o asemenea piață (una dominată de ambasadoare Dove sau Activia).

  Alta e problema. Mânați de entuziasm și gratuitatea facebook blogării tind să de devină persoane publice și atât. Tu, PR al iaurturilor, alegi figura din ochii tuturor. Apoi, de ce nu mai apreciază nimeni articolele bune scrise de ei? Da, care articole.

 10. Preşedintele de Curval says:

  Da, ca să vedeti. Acesti francezi. Natia care l-a dat pe Sade, l-a dat si pe Rance, reformatorul si fondatorul ordinului trapist. Francezii , acesti mari iubitori de cacat as putea spune, Sade era un exemplu, acesti prieteni ai Curului.

  Si tocmai la acest popor francez, cel mai vioi, cel mai sensual, cel mai usuratec – ordinul acesta s-a mentinut, neatins prin toate revolutiile de cacat si trebuie sa-i atribuim dainuirea seriozitatii adanci ce nu poate sa nu fie recunoscuta in spiritul ce-l insufleteste si care exclude orice consideratie secundara. Decaderea religie nu l-a atins asa cum nu a atins multe alte ordine monastice din Franta si aiurea, sau muntele Athos de exemplu. Pentru ca radacinile sale tin de adancurile inimii omenesti cu mult mai mult decat vreo dogma idioata pozitiva si optimista.

 11. Preşedintele de Curval says:

  Convertirea lui Rance se aseamna foarte mult cu aceea a lui Raymundus Lullus. El se consacrase tuturor placerilor si traia cu doamna de Montbazon. Intr-o seara, la ora intalnirii gaseste odaia goala, intunecoasa, in dezordine. Piciorul i se impiedica de ceva. Era capul amantei sale pe care cineva il despartise de trunchi. Ea murise in mod subit si nu i se putuse vara cadavrul in cosciugul de plumb ce se afla de alaturi. Coplesit de o durere fara margini, dar si din alte influente, Rance devine in 1663 reformatorul ordinului trapist.

 12. Nea says:

  Citind titlul ăla mi-am amintit de nişte versuri “tari” ale lui Dinescu:
  “Opriţi istoria, cobor la prima”
  Istoria s-a oprit, dar el nu numai că n-a coborât, ci chiar a trecut la clasa-ntâia. Puţin ştiam noi că avusese cleştele de controlor de bilete în buzunarul de la blugi.
  Arc peste timp: înainte şi după Vântu, versurile sună la fel.

 13. goodman says:

  @oricine in plm

  io mi-am propus sa-l prind pe Mosu’ cand imi aduce cadouri, deci am baut 2 kile de cafea, deci sunt sculat 100%, deci fac noapte alba.

  joaca careva de-a v-ati ascunselea/ omu’ negru/ lapte-gros/ baza/ leapsa/ flori, fete, filme sau baieti ?

 14. radu says:

  Lorena, te futi?

 15. geany says:

  ba’, domnul ala meloman din primul clip e cocos bancuta, un protector al artelor martiale de la Braila.
  ma rog, acolo a inceput el sa urce pe firmament, i se spunea Jean Bat.
  acuma a plecat la Costanta, ca un nepotel de-al dumisale, mai nazdravan, cum sunt tinerii, i-a facut o pezda-n inima la un print rival.

 16. animal00 says:

  Achizitionez piscot. Ofer spatiu langa blog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: