Pupă-l pe nenea!

Azi, am asistat la o scenă care m-a cutremurat un pic pe interior. O mămică plimba un copilaș. S-au întâlnit pe stradă cu un domn. Domnul a pupat-o pe mămică, apoi a încercat să pupe și copilul, care s-a ferit. Și mămica a început să-l certe: Alex, mă faci mereu de rușine. Nu mai fi atât de sălbatic. Pupă-l pe nenea!

Eu am fost exact genul de copil “sălbatic”, care nu voia să pupe pe nimeni. Şi de fiecare dată, auzeam o lungă litanie despre cum nu am pic de inimă, şi am maniere îngrozitoare, şi cine o să te suporte pe tine așa, și nu mori dacă pupi şi tu pe nenea sau pe tanti.

Ba muream.

Muream încet pe interior de silă şi de furie.

Sincer, genul ăsta de presiune nu mă făcea să vreau mai mult să pup pe nenea sau pe tanti. Dimpotrivă. Dar mă făcea să mă simt al naibii de neiubită. E mai important pentru tine să dăm bine în ochii lui nenea sau ai lui tanti, decât ceea ce simte propriul tău copil.

Cred că o lecţie cu adevărat valoroasă pe care un părinte o poate transmite copilului său, mai importantă decât nevoia de a te gudura pe lângă nenea sau tanti, este libertatea absolută de decizie asupra propriului corp. Ideea că nu datorezi nimănui contact fizic şi intimitate, dacă nu le doreşti, şi că e perfect în regulă să spui un “nu” hotărât, dacă ideea de a pupa persoana respectivă nu îţi surâde.

Mă întreb și azi, în pragul bătrâneții: frateee, de ce persistă practica asta atât de toxică, de a ne forța și șantaja copilul să pupe persoane pe care în mod vizibil nu dorește să le pupe?

Ce încercăm cu asta?

Să ne dăm bine pe lângă nenea sau tanti?

Dacă da, de ce nu ne rezumăm să-i pupăm noi înșine, pă persoană fizică, cum ar zice Vanghelie, și de ce forțăm și copilul să participe?

Să dresăm copilul să se îmbrățișeze și să se pupe cu oricine îi iese în cale?

Hm.

Nu funcționează așa.

Oamenii sunt diferiți. Unii își îmbăloșesc semenii, prieteni sau dușmani deopotrivă, de dimineața până seara. Alții au un puseu de repulsie și de la un emoji cu pupic. Și e perfect ok să simtă exact ce simt pentru că YOUR BODY, YOUR CHOICE. Se aplică și la asta, da. E perfect ok să nu îți dorești să fii touchy – feely cu străini, clișeul ăla cu insula de latinitate nu e obligatoriu să ți se aplice fix ție, și un părinte ar trebui în primul și în primul rând să-și protejeze copilul de contact fizic nedorit, nu să i-l impună.

Nu am devenit mai pupăcioasă în urma presiunii, dimpotrivă. Când cineva străin dă să mă atingă, fac mereu un pas înapoi. Dacă ajung la un nivel de prietenie confortabil, mă pup cu oameni care ţin neapărat să ne pupăm, dar e o concesie, nu o iniţiativă.

Dacă nu vă puteți respecta copiii așa “sălbatici” cum sunt, nu faceți copii. Dacă vreți o chestie pe care s-o puteți mozoli toată ziua fără să protesteze, luați-vă un urs de pluș.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Nicu says:

  Tin perfect minte dezgustul pe care il simteam cand, copil fiind, era obligatoriu sa o pup pe bunica din partea lui taica-meu (care a fost o cotoroanta si care pupa mereu cu bale, lasa urma de bale pe obrazul meu si fugeam repede sa ma ascund si sa ma sterg cum puteam) si pe unchiul meu, care mirosea mereu a alcool si mirosul imi intorcea stomacul pe dos. Copil al anilor ’80, nici dracu nu m-ar fi intrebat vreodata daca vreau sa fiu pupat sau nu.

 2. AnaConda says:

  Mirosul ăla de alcool din respirația unora… Nu suport vinul din cauza asta. Îl asociez cu bețivii copilăriei mele. 🙁

 3. Prashant says:

  Sunt un gunoi sexist vomitiv şi am senzaţia că deţinerea de pulă îmi dă vreun drept să dau ordine peste corpul femeii.

  • Lorena Lupu says:

   Deţinerea de pulă îţi dă un singur drept: să ţi-o bagi adânc în cur. Nimeni pe acest pământ nu datorează nimic pulii tale şi nu ne pasă de existenţa ei. OUR BODY, OUR CHOICE, iar dacă nu respecţi asta, faci laba până înveţi. În morţii mă-tii de prost cu impresii de buricul pământului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: