Digi24 îi arată cu degetul pe purtătorii de mască

Îmi beau cafeaua de dimineață și citesc știrile online, să mai văd și eu cum merge lumea. Când, ce văd? Văd o grozăvie de articol, scris dintr-o perspectivă atât de oripilantă, încât am simțit nevoia să pun punctul pe i.

Până pe 15 mai, masca în locuri publice era obligatorie. Atât de obligatorie, încât riscai amendă dacă nu o purtai. Au existat campanii nenumărate de informare, care să explice importanța protecției în fața unei pandemii globale fără precedent în istoria recentă.

E 18 mai.

Au trecut trei zile.

Și vine redactorașul ăsta de la Digi, probabil în pană de subiecte, să îi analizeze și psihanalizeze pe purtătorii de mască în public, pe un ton vag acuzator, de mamaie oțărâtă că nu te descalți la ușă. Aici.

Să ne înțelegem.

Pe 14 mai, orice garcea zelos putea să-ți tufă o amendă dacă te vedea fără mască. Un conțăran de-al meu de la Sfântu Gheorghe a luat recent o amendă de 2500 de lei pentru că a dus gunoiul la containerul din spatele blocului fără mască. Sigur, a refuzat s-o plătească și a contestat-o în instanță, cu comentariul “Îţi dai seama câtă mu** îi dau mamei poliţistului de 2500 de lei?”, şi probabil că va câştiga. Dar deranjul a existat.

Pe 18 mai, deja Digi24 îi tratează pe purtătorii de mască de parcă ei ar fi problema fundamentală a societăţii şi aberează despre stres post-traumatic şi alte fantasmagorii de genul.

De parcă, doar pentru că nişte politicieni au decis, dintr-un capriţ, un pamplezir (aşa cum se iau toate deciziile pe la noi) să trecem de la scenariul roşu la cel verde măr dintr-o semnătură de pană, activitatea de prevenţie a oamenilor ar trebui să înceteze de la sine.

Dă-mă drecu’, Digi24.

Mamă, cum numără ei conştiincios purtătorii de măşti de pe stradă, şi chit că explicaţiile oamenilor sunt fireşti: “frate, încă bântuie o pandemie out there, au mai fost scăderi în numărul îmbolnăvirilor, apoi au venit cocoaşa a doua, a treia, a suta, prefer să mă protejez până se vaccinează suficiente bovine sau statisticile arată o descreştere semnificativă, pe o perioadă rezonabilă a numărului de îmbolnăviri”, Digi alege să ignore tendenţios ce au de spus şi să-i trateze ca pe aceste ciudăţenii pogorâte pe pământ, care trebuie musai analizate cu specialişti (preferabil britanici.)

Da, Digi24, o să mai purtăm mască o vreme. Şi e absurd să faci genul ăsta de analize la trei zile după retragerea restricţiilor. Acum o săptămână şi ceva, încă alergam spre supermarket la 17.30, să mă asigur că nu rămân fără cafea pe weekend, şi tu mă tratezi ca şi cum masca ar fi o hachiţă nejustificată a mea?

Da, dacă după 20 de ani oamenii ar purta măşti în continuare, deşi toate bolile omenirii au fost eradicate, aş înţelege.

-Doctore, nu mai există boală pe pământ. Cum vă explicaţi că sandilăii ăştia încă poartă mască?

-Săracii, au rămas cu sechele.

Dar la trei zile după anularea celor mai crunte restricţii de la perioada comunistă încoace?

Dă-te-n sloboz, Digi24. De la voi aveam pretenţii. Televiziune quality, huh?

Antena 3 au ajuns mai quality decât voi. Măcar ei fac balamuc asumat.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Radu says:

    Dar de ce sa nu ne innecam ca indianul la mal?
    Ce paine sa mai manance Sosoaca si Digi daca nu avem si valul 4 in toamna?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: