Uneori, ești mai câștigat când pierzi

-Auzi, de ce băieții care-mi plac mie le aleg mereu pe altele?

-Draga mea, hai să-ți povestesc o mică situație de viață.

Unei fete i-a plăcut un băiat. Mult de tot. Băiatul ăla a părut că o place și el pe ea, dar, până la urmă, a preferat-o pe o alta. Mai ușor de dominat și de gestionat, mai necomplicată, cu pretenții mai mici.

Și cei doi s-au căsătorit.

Fata voastră a suferit un pic, că na. Ei chiar îi plăcuse acel băiat. Dar și-a zis că, ghinion, în viață nu putem avea tot ce vrem și și-a văzut de treburile ei. Apoi, au ajuns-o vești fericite. Cei doi aveau un copil. Deja fata noastră depășise orice hard feelings, le-a urat în gând să le meargă bine și și-a văzut de ale ei. Din nou vești foarte fericite. Încă un copil. Social media celor doi exploda de atâta iubire, inimioare și valori tradiționale. Bravo vouă. A mai trecut un an. Șoc și groază Perechea perfectă divorțează pe neașteptate. Ăla și-a găsit pe o alta. Și mai ușor de dominat și gestionat, și mai necomplicată, cu pretenții și mai mici. Iar rivala de odinioară era tot cu buza umflată, dar cu responsabilitatea unor copii pe cap. Mămică singură. Nix viață socială, job și casă, grija continuă a zilei de mâine.

Cine e de fapt câștigătoarea în situație?

Rămâi la standardele tale, iar dacă e să te iubească cineva, te va lua exact atât de complicată cum ești. Pentru că ăia care joacă în viață cu strategia lowest bid vor găsi întotdeauna pe una ȘI mai mediocră, Iar tu nu îi vrei pe ăștia.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Sykophantes says:

    Bine scris. Exceptional.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: