Poşta redacţiei: Eu sunt problema!

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Mesajul de azi spune aşa:

 

Bună, Lorena,

Te citesc de vreo 2-3 ani și te admir foarte mult. O să-ți expun mai jos și de ce te admir, dar să încep prin a-ți spune de ce îți scriu.
Okey… deci eu nu știu ce vreau, jur. Am 34 ani și încă mi-o ard ca o adolescentă. Credeam că vreau să mă mărit, să fac copii, să am o viață de adult normală. Am încercat oarecum să fac asta, adică am avut ceva relații serioase, am iubit, am fost dezamăgită, am dezamăgit. De fapt aici e problema, eu sunt problema.
Dacă tipul e frumos și deștept, atunci sigur nu mă vrea, dacă e prostan nu-l vreau eu deloc, dacă e acceptabil îl vreau, dar mă plictisesc la un moment-dat, uit de iubire, uit de singurătate și îmi fug ochii după altă țintă. Și oricât de minunată ar fi ținta nouă tot mi se ia de el, ba pentru că mă calcă pe nervi cu ceva (și e foarte simplu să facă asta), ba pentru că mă îndrăgostesc de altul și nu mai am ochi pentru ăsta.
Dacă am reușit cândva să am sentimente puternice pentru cineva, e sigur că acum nu mai pot, poate să fie el Făt Frumos cu afaceri și devreme acasă. Bleaaah.
În ceea ce privește copiii, nah, i-aș face, dar dacă eu nu pot să mă stabilesc cu niciun creștin pentru că mă calcă pe nervi sau pentru că îmi fug ochii după alții, atunci nici copii nu prea pot face.
The question is: wtf am I going to do? Tu cum reușești să trăiești singură? Ai momente în care te simți singură? Ai momente în care te-ai f… și n-ai niciun pularau valabil în zonă? Crezi că un fuck buddy m-ar ajuta? Problema e că aș prefera să fie un fuck buddy de drum lung pentru că jur că n-am chef să tot schimb pulărai, de-asta și sunt abstinentă de vreo 3 ani, pentru că nu mă dau oricui.
Unde găsesc un bărbat inteligent care să nu fie gelos dacă arunc privirea în gradina altuia din 3 în 3 ani, așa? Cu unul de-asta aș putea face și copii, m-ar durea la bască. Problema e că masculii sunt geloși nevoie mare și ei s-ar f… în stânga și în dreapta, dar soția nu are voie deloc să mai aibă și ea ceva escapade. Este o lume a bărbaților!
Welp!
Mulțumesc, Lorena, te plac mult, să știi, și te admir, așa cum spuneam, că reușești să trăiești singură. Spune-mi, rogu-te, care este rețeta ta.
X. 
***
Dragă X.,
Dacă tot ai 34 de ani, poţi începe prin a te detaşa de condiţionări şi a gândi cu capul tău. Nu, nu vrei să te măriţi, şi nu, nu vrei copii, astea sunt doar teorii despre condiţia femeii cu care te-au îndopat familia şi societatea, idei fixe care se aplică probabil la un procent din populaţia feminină, dar în mod cert nu asupra tuturor, şi presiunea asta socială de secole a făcut nefericite milioane de femei care, în realitate, nu erau conform tiparului.
Uită ce au zis maică-ta, bunică-ta şi popa de la biserică şi încearcă să te cunoşti cu adevărat, să-ţi asumi complet felul tău autentic de a fi, lucrurile pe care chiar le vrei, cele care nu te interesează, şi nu mai plimba clişee obosite.
Dacă voiai copii, găseai până acum un tip serios şi responsabil, şi ignorai că e prea puţin poet sau prea puţin dansator, în schimbul certitudinii că o să se trezească zi de zi, să meargă la muncă şi să pună pâine pe masă. Ţineai conexiunea strânsă, şi treceai defectele cu vederea, aşa cum fac femeile care CHIAR VOR familie şi copii.
Tu nu le vrei, şi de aceea îţi şi fuge atenţia de la Ion la Gheorghe, apoi la Vasile.
Cu cât eşti dispusă să descoperi cine eşti şi ce vrei, cu atât ţi se clarifică ce ai de făcut.
În cazul tău, observ două soluţii. Posibile. Poate că nu acoperă complet toate necesităţile tale, dar hei, viaţa e imperfectă în general.
A) Găseşte-ţi un iubit poliamoros. 
Sigur, ăsta nu va fi gherţoiul obişnuit cu pretenţia că dă cu pumnul în masă, şi nici nu se afişează public ca poliamoros. Îl găseşti mai mult pe forumuri şi comunităţi online de specialitate. Unde poţi începe prin a posta sub anonimat despre preocupările tale poliamoroase şi prin a căuta suflete fraterne. Apoi, poţi organiza picnicuri la iarbă verde cu numitele suflete fraterne şi, printre ei, să identifici tipul cu care poţi avea o relaţie deschisă de tip poliamoros. Adică, voi doi sunteţi emoţional un cuplu, dar sexual, aveţi fiecare alţi parteneri şi e în regulă, atâta timp cât nu există implicare.
B) Găseşte-ţi un sugar daddy 
“De ce e important să aducă bani în relaţie?”
O să stârnesc iar ură pe net, dar bărbaţii au cu banii relaţia pe care femeile o au cu sexul. Adică, în secunda în care o femeie face sex, devine investită şi vulnerabilă, cam în mod similar în care devine bărbatul în secunda în care bagă bani în relaţie. Teama femeii că e folosită doar pentru sex se reflectă perfect în teama bărbatului că e folosit doar pentru bani. Bărbaţii înjură materialistele cu acelaşi năduf frustrat cu care femeile înjură c**varii. Iar un bărbat care nu pune bani pe masă e la fel de boring ca o femeie care nu s*** p***.
Mkay. Să iei bani de la bărbaţi e un mod de a-i ţine implicaţi în povestea cu tine. Un gigel o să uite femeia care i-a făcut cea mai intensă şi devastatoare mu**, dar n-o va uita niciodată pe cea care l-a jecmănit şi apoi l-a abandonat, când el şi-a pierdut jobul.
Un sugar daddy e un tip care nu vrea o relaţie monogamă şi exclusivă, de aceea caută sugar babies, aka fete cu care se întâlneşte periodic pe bani. Faptul că nu vrea o relaţie monogamă şi exclusivă implică, de obicei, şi faptul că, în afara momentelor cu el, faci ce vrei şi cu cine vrei. Tot ce ai de făcut e să nu te îndrăgosteşti şi să menţii stilul chill şi casual.
În rest, îmi pare rău să ţi-o spun, dar dualitatea de tip “şi cu sula-n fund şi cu sufletu-n rai” nu există, nici pentru bărbaţi, nici pentru femei. Există doar aranjamente mai mult sau mai puţin satisfăcătoare pentru ambele părţi.
Iar legat de admiraţia ta pentru mine, prefer să mă admiri pentru cât de bine scriu şi expresivitatea mea de performer, mulţumesc.
Sper că ţi-am fost utilă,
Lorena.
***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

***

Image by Ryan McGuirePixabay

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Nicu says:

    Bun articol, cu un mic amendament la punctul B) “Găseşte-ţi un sugar daddy”. Nu prea ai cum sa-ti gasesti un sugar daddy la 34 de ani, ca sugar daddy, daca tot marcheaza banul, vrea ceva tanar, proaspat, fara bagaje emotionale si fara dileme existentiale. La 34 de ani esti inlocuita cat ai clipi cu alte 3 de 20. Imi pare rau, dar jocul asta nu se mai joaca la varste de genul asta, nu pentru femei, cel putin. Timpul e necrutator, oricat te-ai minti si oricat botox ai baga in tine. Efectiv, la 34 de ani nu ai cum sa ramai in competitie cu cele de 20, pentru ca alea te scot afara din competitite fara sa faca cel mai mic efort.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: