Teoria semnalelor contradictorii

Am scris acum câteva zile un articol în care explicam cum nu se cere “o șansă” din punct de vedere sentimental. În cazul specific la care m-am referit, era vorba despre o femeie care nu era atrasă de un bărbat, dar cred că e valabil în toate direcțiile: el – ea, ea – el, el – el, ea – ea și orice alte combinații.

Fie persoana dorită te place vizibil, și dă semne că e open în direcția ta, fie nu, și atunci nu insiști, nu stresezi, nu freci la icre, ci accepți că nu ești dorit și te retragi cu demnitate. Rămâne intactă și demnitatea ta, și nu forțezi nici pe cealaltă persoană să se dezbrace de caracter respingându-te din ce în ce mai brutal, sau mai trist din punctul meu de vedere, să se complacă într-o pseudo-relație pe care nu o vrea foarte tare.

Articol, aici.

Și a venit muieretul ăsta să împingă drepturile femeii înapoi cu 50 de ani cu următoarea diaree verbală. Luați popcorn că e lung.

 

Eu, sincer, cred că asta nici nu e femeie. E fie un gigel care și-a pus o poză de bunăciune furată de pe net să pară mai valid în garbage-ul pe care îl delirează, fie e o fake trans. Adică un băiat care se dă femeie să atragă în capcană femei bi-curioase.

Am demontat politicos câte ceva din ce a zis, și a început să țipe că sunt toxică. Sigur, a sărit și cu un report, ceva, că așa sunt genul ăsta de ființe. Așa că, pentru a nu risca incă o lună de ban, am șters tot threadul și aplicăm corecţii aici.

“Insistenţele bărbatului se materializează în familii cu copii şi nepoţi” –  ce spune asta despre fericirea reală a femeii forţate să-i facă copii unuia pe care nu-l iubeşte, să facă sex cu el regulat şi să-i pună mâncare în faţă de trei ori minimum pe zi?

Nimic.

De aici a şi apărut feminismul. Din faptul că unora dintre noi NU le-a convenit să fie forţate de societate să accepte insistenţe şi să fete urmaşi pentru insistent.

“Dorinţa autentică nu e niciodată reciprocă la început!” 

OK. Nu la început. Dar vorbeşti cu persoana o dată, de două ori, de zece ori şi sau apare dorinţa autentică, sau nu apare. Dacă nu apare, insişti degeaba şi pierzi şi timpul tău, şi timpul celuilalt. Faptul că erai cu cineva înainte NU presupune că nu te poţi amoreza lulea când apare persoana potrivită.

Problema nu e că bărbaţii nu ştiu când să se retragă, problema e că primesc semnale contradictorii. 

Asta e o flegmă în ochii fiecărei femei care se respectă. Care ştie să spună NU cu fermitate, să arate cât se poate de clar şi fără echivoc că NU se joacă, şi ăla să ignore NU-ul şi să frece în continuare, agasant, la icre.

Mitul ăsta al femeii care emite semnale contradictorii prin faptul că nu te bagă în morţii mă-tii de cum îţi aude vocea şi nu o rupe la fugă de cum te vede e motivul pentru care bullying şi harassment continuă şi în zilele noastre. Iar pentru tipul ăsta de dement, chiar dacă îl înjuri de mă-sa de cum îţi apare în cale şi fugi, tot e un semnal contradictoriu, că aşa eşti tu mai timidă şi nu ştii ce vrei.

Asta încearcă hărţuitorii de dintotdeauna. Să relativizeze refuzul femeii. Să-l golească de autoritate. Să găsească pe undeva o găurică în el, să-şi strecoare şi ei numai capul.

Faza cu bărbatul amabil care e refuzat şi tipele care preferă beţivul bătăuş e mitul preferat şi obsesia alt-rightului. Şi scuza lor să fie bădărani scârboşi. 

Bărbatul amabil e refuzat pentru că nu-l recomandă alte lucruri pentru o relaţie (nu există atracţia, nu are statutul social pe care îl caută unele femei, stabilitatea financiară pe care o vor altele, intelectul etc.), în afară de amabilitate.

Cel care le are nu e refuzat.

Deci nu prezenţa amabilităţii e motivul refuzului ci lipsa altor aspecte dorite de femeie. Amabilitatea de una singură te face un foarte bun recepţioner la hotel şi un excelent plasator la teatru, dar nu e suficientă. Sorry.

iar tipa care stă cu beţivul bătăuş de obicei nu e aceeaşi cu cea care refuză bărbatul amabil  şi atât. Primele, care refuză bărbaţi amabili (şi atât) sunt grupul de femei cu standarde ceva mai ridicate, iar cele care se f cu beţivul se f şi cu amabilul, şi cu oricine solicită, pentru că nu au pic de demnitate.

Mai degrabă bărbaţii sunt cei care părăsesc femei gospodine şi cuminţi pentru că-s prea plicticoase pentru c***e – periculoase şi imprevizibile – şi proiectează asupra femeilor acest comportament.

Din acest punct, suspectez că acest jeg nu e femeie. Nici cis şi nici trans. Nu poţi discredita alegerile altor femei în halul ăsta, decât dacă eşti un incel nef**abil.

 Dacă nu luptă pentru dragostea mea, nu-şi dă interesul şi nu mă merită 

La ce bărbat se referă femeile când spun asta? La pisălogul stresant care le tot f la icre cu declaraţii nesolicitate şi pe care îl tot expediază?

NU.

Se referă la unul căruia i-au sugerat deja că sunt atrase, au iniţiat conversaţii senzuale cu el, i-au trimis mesaje glumeţ – insinuante şi i-au tot dat semne de “alo, pss, pss”.

De obicei, cel la care se referă afirmaţia asta e  cel care NU luptă, deşi i s-a înmânat echipamentul, arma, muniţia, şi el nimic. E un mod al femeii de a lua la cunoştinţă că ea e în ipostaza de persona non grata şi de a se retrage demn.

Dar ca să prinzi nuanţa asta trebuie să fii TU ÎNSĂŢI femeie. Dacă eşti doar un incel băşit de pe net, ai impresia că, spunând asta, femeia îţi cere ţie, Fănică Oarecare, s-o pistonezi cu mesaje private.

Orice spirit de iniţiativă masculină e calificat drept masculinitate toxică 

Iată încă o obsesie a incelilor nef… ale căror iniţiative sunt doar de masculinitate toxică, pentru că aşa sunt ei, toxici şi cotropitori.

Nu, nu orice spirit de iniţiativă masculină e masculinitate toxică. Poţi să nu turezi direct la capacitate maximă dacă o vezi prima oară pe una – nu, n-are de ce să te placă şi se şi sperie dacă faci ca apa fiartă în oală – să o iei pas cu pas, să arăţi dorinţă doar dacă sesizezi dorinţă. Aceea e masculinitatea sănătoasă.

Să decizi că una e a ta fie că vrea fie că nu, să faci declaraţii de amor când ea îţi arată că nu e interesată, să insişti cu contact fizic când ea se tot retrage, să foloseşti un ton fals familiar cu una care nu are motive de familiaritate cu tine – iată masculinitatea toxică.

Iar bărbaţii de altădată la care se referă fetele exact asta făceau. Curte lentă şi doar dacă era cazul. Altfel, tocmea tatăl fetei nişte haidamaci şi te bătea de te kkai în tonuri de roşu o săptămână.

Dacă protestează la o nedreptate ce-l vizează exclusiv – ca de exemplu ce? Eu pot descrie nedreptăţi care afectează exclusiv femeile. Lipsa de respect. Faptul că deciziile lor nu sunt luate în serios. Faptul că, dacă arăţi cât de cât decent, nu poţi avea un business fără o mie de gaslighteri care să încerce să extragă şi nişte sex pe lângă. Faptul că ai mereu puţe mici şi strâmbe şi muieri ofticate pe libertatea ta interioară care te tot sapă şi-ţi fură oportunităţi, şi împrăştie bârfe despre tine. Faptul că o grămadă de proiecte bune mor dacă nu te şi f, pe lângă toată munca pe care o bagi în rest .

Dar ce nedreptate vizează exclusiv bărbaţii?

Sincer, ce?

Faptul că una nu îi place nu e o nedreptate. E dreptul ei de a decide cu cine da şi cu cine nu.

Ori ne ajustăm discursul conform comportamentului, sau comportamentul conform discursului

Ni l-am ajutat, stai tu calm. Astea care ştim ce vrem ni l-am ajustat. Asta vă şi oftică. Că NU e NU şi nu aveţi cum să o daţi la întors. F-vă-n bot de lepre.

În spatele neatractivităţii aparente am găsit calităţile pe care le caut. 

Pe scurt, tipa – hai să presupunem că e tipă, nu modul de comportament ideal al unei femei imaginare în fantezia unui nef… –  se duce la cumpărături cu listuţa. Check, check, check. Nu-mi vine nici să te ating cu mănuşi chirurgicale, dar faci asta, asta şi asta.

Păi dacă apare unul mai persuasiv şi cu o listuţă de utilităţi mai vastă, pe baza logicii tale, masculul de acum e instant palarevedere şi tu preiei noua ofertă.

Şi tu îmi ţii mie lecţii de comportament şi discurs.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

18 Responses

 1. Valentin says:

  Mai e și chestia. Haide să mai vorbim. Și apare apoi unul care o mai și înșeală, mai și râde de ea, o face “pizdă fără țâțe” și “oaie” te mai și borfăie. Cu statutul social și celelalte și femeia se poate implica dacă preferă respectul în locul batjocurii. Iar dacă el acceptă, why not?
  După un caz real. :)).

 2. Valentin says:

  Revin și mai spun că dacă îl poate modela cum vrea ea nu are decât de câștigat.

 3. Dixi says:

  Adica sa dai semnale contradictorii catre unu’ care nu prea stie ce vrea de la tine ca sa obtii ceva ce nici tu nu prea stii daca iti doresti sau nu, doar ca sa fii in randul lumii… Si animalele are rade de noi!

 4. Andrei says:

  lol, cică dacă nu insistă nu-și dă interesul. Nu, doamnă, dacă nu e primit, prefer să îmi depun dosarul la alt ghișeu. De ce să insist, ești retardată și nu pricepi din prima? sau ești bipolară și șansele ca să vrei sau nu diferă de la o zi la alta, în ambele cazuri nu aș vrea să am de a face cu o astfel de persoană.

  • Lorena Lupu says:

   exact aşa şi eu. urăsc cu sete partenerii sau partenerele care într-o zi o ard pozitiv şi-ntruna negativ. Vreau să ştiu pe ce mă bazez.

 5. Valentin says:

  Păi, spune: mai vorbim. Doar ca amici. Apoi apare unul care o înșeală, mai și râde de ea cu prietenii, îi mai spune “pizdă fără țâțe”, “oaie” și mai multe. De ce să nu reconsidere cealaltă ofertă? Mai ales că ea poate modela la statut social, eventual. Mai ales că nu totul se rezumă la futut. De ce să nu prefere respectul în locul batjocurii?

 6. Valentin says:

  Am citit-o și sunt total de acord. El îi spune “pizdă fără țâțe”. Tocmai. Și o mai și înșeală. Mai râde de ea în public, cu ea e mielușel. Nici măcar nu e vorba de nicio șansă. E vorba că nu vrea să cunoască un om care să o respecte. Ți-am zis că nu totul se rezumă la futut. E greșit să încerci s-o trezești?

 7. Valentin says:

  Și asta, normal. Pentru că știu că merită. Rezistența e dată de faptul că nu mă cunoaște. Și, probabil, nu știe să-și verifice idiotul. 😂

 8. Valentin says:

  Iar combinat nu-i un cuvânt potrivit. Combinat e ce face ăla.

 9. Valentin says:

  E o discuție mai amplă. Tocmai că a zis că fizic e ok. Cică nu-i place cum gândesc. Dar, de fapt, e influențată de un grup de persoane care vor să mă combine cu una care nu-mi place. Și a plecat după fenta lor. :))).

  • Lorena Lupu says:

   boss, te minţi singur. dacă te plăcea cu adevărat, influenţa altora mai mult o ambiţiona să fie cu tine.
   şi am veşti triste: chiar dacă la un moment dat o să cedeze la presiune, nu te va iubi niciodată cu adevărat. iubirea nu e nici negociere, nici convingere. există sau nu. o să fie genul de tipă care va povesti prietenelor: “Nu mă interesa cine ştie ce, dar suferea aşa tare săracu”.

 10. Valentin says:

  S-a lăsat cu presiuni inclusiv la șeful ei. Și ai mei. Adică e treabă serioasă. :))).

 11. Valentin says:

  Reproșul mare a fost că de ce acum și nu atunci.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: