Dimineaţa e un lucru oribil

Mai ales dacă ninge afară, mai ales dacă ai o tonă de muncă pentru weekend şi mai ales dacă nu ai nici un chef. Nici de iarnă, nici de muncă.

Cine îmi împrumută şi mie o zi de vară indiană, cu soare blând şi multă verdeaţă? De fapt, nu vreau o zi, vreau o seară de vară indiană, vreau o terasă cu pomi înfrunziţi şi parfum de trandafiri sălbatici pe o străduţă lăturalnică, unde nu nimereşte nici dracu’, vreau vin alb şi linişte. Şi o altă dispoziţie decât ciufuţenia mea matinală.

De fapt, ştiu, vreau să emigrez într-o ţară din aia cu două anotimpuri: ploios şi secetos. No winter, no cry. No winter, no sinusitis. No winter, no stress.

Cam aşa:

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

34 Responses

 1. ionuț/alexandru says:

  ba dimineața e un lucru minunat! e superb să te scoli la 6 juma ca la 7 să te apuci să dai zăpada de pe mașină, de pe lângă mașină, de pe alee, de pe trotuare, vreo oră, asta ca să poți pleca să te bușească unu-n cur.
  minunată dimineața! de azi de mâine și încă alte vreo 10 zile probabil. băișoara rulează! și fără mine.

 2. Kalitara says:

  Cam asa e Lorena, mai ales cad ai de lucru sau mai rau, trebuie sa mai iesi din casa ca sa faci diverse…ai dreptate si mai ales cand imediat ce dai cu nasul de aerul asta oribil de iarna incepe sa curga sa nu se mai opreasca inclusiv sa dea si sangele care nu se mai opreste, tot de frig…Da, varianta cu emigratul in tarile calde e singura cale pe care sa o apucam pentru a ne duce un trai normal, sa scapam de dimineatile astea oribile 6 luni din an. Sa hiberam nu putem, sa plecam de aici doar iarna iar nu e posibil, sa stam in casa toata perioada iernii nu e posibil, sa nu muncim nu ne permitem, doar sa emigram si asta e itr-adevar cala cea mai simpla si posibila si realizabila foarte rapid, atat de rapid incat nici nu iti poti imagina, la un trai mult mai civilizat si mai pe gustul nostru. De ce oare mai stam aici si nu facem pasul asta ma intreb eu de cateva luni, mai ales daca avem posibilitatea sa o stergem definitiv si iervocabil din meleagurile stramosesti? Poate imi spui tu ca eu ica nu imi dau seama de ce ne chinuim aici. Multumesc pentru imaginea superba de vara indiana, aveam nevoie de ea, mai ales ca intru in depresie doar cand privesc pe geam!

 3. Prenadez says:

  Mie unul imi place iarna. Mascheaza griul urban si cacatul de caine. Pana cand incepe sa se topeasca zapada desigur. Cred ca cel putin o zona a iadului e formata din munti de “gheata maronie” asa cum apar prin februarie in Bucuresti.

 4. Prin clasa a XI-a mi-a placut mult o fata si ca sa mentienem relatia la distanta ne trimeteam scrisori. Intotdeauna ea strecura cateva randuri din Tagore, lucru foarte apreciat de mine . Apoi serile de vara ale revederii erau minunate.
  Cu gandul la acest episod luminos m-au dus gandurile tale depre India si despre caldura.

 5. zulu says:

  iarna, din punct de vedere cromatic, e la fel ca si china din punct de vedere ideologic, uniformizeaza.
  o zi de vara indiana sau portugheza iti poate imprumuta d-nul Eliade.

 6. Lorena Lupu says:

  sunteţi simpatici. toţi.

  • Dama cu pandalii says:

   ia, hai, simpaticilor! treceţi şi curăţaţi zăpada. ciorteo, adu aeroterma, ionuţ slash alexandru vino cu coctelilul, că eu îmi scot sutienul și îl prind de palmierii ăștia doi ai lui piedone, să aibă lupoaica hamac. așa. kalitaro, tu ești negresă şi o dai huţa-huţa în hamac, în timp ce eu îi masez tălplile. merge şi hula-hula.

   • damo, tu chiar ai vocatie de factotum: camerista, majordom, maseuza si shrink. vesnic atenta la soneria de la intrare si la fursecurile de pe tava. frumos. bravos.
    pandalii se numesc dantelutele de la sortulet?

 7. vremecaldă says:

  One word or more…Cyprus, Limasol, Trodos, Paleichori, Lordos Beach, Larnaca, Stâncile Afroditei, Agya Napa plină de englezoaice şi haşiş…Fuck my life, prost când m-am întors. Niciodată nu e prea târziu.

 8. Pentru aia care se trezesc pe la amiaza nu cred ca e chiar asa oribil.
  Daca vreti o vara indiana atunci apelati cu incredere la cea oferita de Milo Manara. Poate mai taie din elanul melancolic.

 9. kixx says:

  “Having fun” with the G.I.s in Trinidad, working for the yankee dollar?

 10. Postacul nu scrie niciodată de două ori says:

  Dimineața, pe la șapte
  Cînd bate-n cui pendula
  Mă scol, mă-ntind alene
  Și mi se-aduce ceaiul

 11. lelynx says:

  ia cu un Holiday de la Billie

  arde la spleen , da mai curata ficatii.
  de la mine nu dau, ca-i cu realitati d’alea ca muma padurii pe langa vremea de afara 🙂
  copiii cuminti, frumosi si destepti ca tine e mai bine sa nu stie de asa ceva 🙂

 12. raducuf says:

  lorena..daca primesti asa ceva da-mi si mie putintel…ar fi fovada bunatatii tale

 13. raducuf says:

  uffff…

 14. Jdjot[ says:

  dimineata n’are nicio vina, e viata ta de cacat 🙂

 15. Victor Potra says:

  Salut Lorena.

  Când mai ridici la fileu o minge interesantă? 🙂

 16. bogdan says:

  De curiozitate, cum de ai dat de Andrews sisters?

 17. Hamster Fister says:

  Am auzit ca in India pute a cacat, cel putin in unele locuri.

 18. jademan says:

  Acuma e vară.

  <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading