Dragă tătic isteric

Treceam azi pe lângă tine. Zona Titan. Vorbeam cu mama la telefon. Tu plimbai copilașul, inocent și adorabil, pe o tricicletă. Practic, trăgeai tricicleta de mâner, iar ăla micu se bucura de experiență.

Vreau să punctez, un copil cuminte și liniștit. Ați mers cam o sută de metri în fața mea, v-am observat pe amândoi. Tu trăgeai tricicleta de zici că era sac de cartofi: neglijent, fără să ții cont de calitatea trotuarului, fără să te uiți pe unde calci.

Așa, ca plăvanii.

La un moment dat, inevitabilul s-a produs, și ți-ai răsturnat copilașul într-o băltoacă formată într-o groapă. Pentru că, după cum precizam mai sus, nu te uitai pe unde calci.

Copilașul a făcut ce fac copilașii: a început să plângă.

Anticipam grijă părintească și o undă de părere de rău când îl ridici. Anticipam prost.

Tu, din picioare, ai început să urli la el, fără să schițezi un gest de ajutor:

-Vai de capul tău, ce mămăligă ești! Vezi, dacă nu știi să te ții bine?

N-ai precizat de ce morțișorii coanei mă-ta se presupunea că ar fi trebuit să se țină pe o tricicletă deja răsturnată.

Iar eu m-am oprit în dreptul vostru. Și i-am zis mamei. Tare, să te întrec vocal:

-N-o să crezi, mamăă. Mă uit la un animal prost care și-a răsturnat copilul pe tricicletă și dă vina tot pe copil. Poți să crezi că există gunoaie ca astea pe lume?

Ai tăcut brusc, ai ridicat copilul și ai luat tricicleta în mână și ai întins-o.

Dragă tătic bou,

Țin să precizez că am o satisfacție intensă că ți-am întrerupt show-ul. Iar dacă aș fi ministrul muncii, familiei, protecției sociale și etc., aș impune examen psihologic înainte de reproducere.

Un bou prost, abominabil, detestabil și bătubil cu bocancul peste tine N-AR TREBUI SĂ AIBĂ VOIE să aibă copii. Să îi învețe prin puterea exemplului că un mod de a rezolva greșeli e să îi învinuiești pe nedrept pe alții.

Mă întreb cum e copilăria acelui puști, în rest. Dar judecând după aceste zece minute, SINISTRĂ.

Pariez că te duci acasă, la dobitoaca care a fost suficient de proastă să te creadă bărbatul vieții ei, îl scoți vinovat tot pe copil, și amândoi o să-i faceți un circ că și-a umplut hainele de noroi.

Drag tătic isteric,

Sper să te răstorni și tu, cât de curând, tot pe ceva cu roți. Cred că ajutorul social pentru orfani, așa mic cum e, valorează mai mult decât valorezi tu ca persoană.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: