Eliminarea Şoşoacăi din AUR era previzibilă

Am mai scris despre subiect. Ce am cu femei care au vederi neprogresiste şi fac politică cu chestia asta

Cui îi e lene să dea click îi pot explica foarte pe scurt. Femeile care fac politică şi lobby tradiţionalismului se folosesc de toate drepturile pe care le-au obţinut progresismul şi feminismul pentru ele, special să demoleze progresismul şi feminismul.

Aşa e, dragi femei. În viziunea tradiţională, nu aveţi o identitate proprie, dreptul la putere economică, decizii legate de viaţa voastră. Sunteţi proprietatea tatălui, care vă mărită cu cine îi oferă cel mai bun deal pentru voi, apoi îl slugăriţi pe ăla şi-i fătaţi copii, iar munca voastră e evaluată drept o obligaţie de la sine înţeleasă, nu un efort remunerabil.

Asta în cazul fericit. În cazul nefericit, când tatăl e un bou, sau un ticălos, vă poate abuza după pofta inimii, sau vă poate vinde la bordelul local, şi ruşinea pentru condiţia de “femeie decăzută” vă va urmări tot pe voi.

În societatea tradiţională, femeia e bună strict pentru muncă casnică şi obiect al acuplării şi reproducerii. Luaţi orice operă literară clasică şi căutaţi-mi un personaj feminin care nu face una din astea două. Dacă găsiţi, sigur e personajul negativ, un deget arătat moralizator: Femei, nu fiţi aşa!

Mbun.

Să te foloseşti de autoritatea publică şi forţa de reprezentare pe care tu ca femeie ai obţinut-o numai după ce feminismul şi progresismul s-au impus  în societate – strict să întorci mentalitatea înapoi cu 50 de ani mi se pare ticăloşie pură.

Dar iată şi rezultatul.

Practic, AUR a acţionat în modul tradiţionalist ridicat în slavă de Diana Şoşoacă: A trimis-o la bucătărie.

E ca în bancul ăla.

Ea: Iubitule, fă-mă să mă simt femeie.

El (îşi scoate cămaşa): Spală-mi şi calcă-mi chestia asta!

Am spus-o şi o punctez: tradiţionaliştii nu respectă femei, nu preţuiesc munca unei femei, nu consideră femeile un egal şi nu oferă în mod real oportunităţi unei femei.

“Ba eu respect femei! O salut mereu pe tanti Maria din vecini. Şi duc vasele până la chiuvetă după ce îmi pune nevasta de mâncare.”

Ceea ce înţeleg ei prin respect este atât de puţin şi atât de reductiv, încât e o jignire în sine.

Mă miram sincer că AUR are ca figură proeminentă o femeie, dar, după ce am examinat un pic cum stă treaba, am înţeles. Şoşoacă era doar influencerul online şi posibil unul din finanţatori. AUR SE FOLOSEA de o femeie. Iar A TE FOLOSI de femei e atât de specific tradiţionalist, încât nu e nimic de mirare.

Nu e ca şi cum Şoşoacă făcea un secret din nedorinţa ei de a purta măşti în public şi înainte. Dacă voiai s-o excluzi pentru asta, puteai s-o faci din campanie. În campanie, însă, eforturile şi (posibil) banii ei erau binevenite.

Acum, însă, după ce partidul s-a văzut cu sacii în căruţă, au făcut cu femeia din rândurile lor cel mai tradiţionalist lucru ever: La cratiţă cu tine, fă!

Acesta va fi destinul tuturor femeilor care promovează societatea tradiţionalistă. Vor face munca de jos, cea murdară şi obositoare, iar gloria va fi a bărbaţilor cu care s-au asociat. Exact ca în vremurile “de altădată”.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: