Eşti filantrop în România? Sinucide-te!

Anno Domini 2004, preţ benzină Domini, în jur de 27.000 lei vechi (informaţie suflată din cască, pentru a avea voi o imagine clară a nivelului preţurilor în momentul respectiv.

Un nonagenar cu bani, înduioşat de soarta orfanilor români năpăstuiţi, a vrut să facă un aşezământ pentru ei, pentru ca ei să crească armonios, să beneficieze de o educaţie bună şi de şansa unui viitor. Şi s-a adresat – cui altcuiva? – Primăriei Sectorului 2, în ideea că nişte oameni care servesc cu dăruire patria mumă vor fi primii care să înţeleagă un demers atât de nobil şi, cu siguranţă, îi vor oferi susţinere şi cooperare.

Băieţii de acolo erau, însă, români adevăraţi. Adică: s-au prins că domnul are bani de futut aiurea, şi iacătă cam ce deviz estimativ de cheltuieli i-au servit, pentru a începe construcţia magnificului aşezământ:

Numai partea cu “căratul gunoiului la groapa de gunoi”, care apare de două ori, cu două sume diferite, ambele năucitoare, e priceless. “Două la primărie, două la prefectură, două la catrindală, la Sfântu Nicolae”. Dar şi restul calculelor sunt demne de bancuri de autobază. Mulţumesc, Nea, pentru poză.

Desigur, moşul şi-a băgat picioarele în proiect şi dus a fost. Că o fi frumoasă futerea de mamă – dar mult prea scumpă, chiar pentru un nonagenar.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Lotus says:

  Probabil or fi făcut un brainstorming şi apoi au cumulat ideile. Şi asta cu gunoiul or fi avut-o doi pe listă.

  Dar ai dreptate cu postul. Ce să mai zici când vezi aşa ceva. Bătaie de joc. Măcar dacă puneau şi ei ceva sume mai rezonabile, dar aşa, descalificabil gest… şi prostie. Probabil au crezut că dacă cineva are bani e la fel de prost ca ei.

 2. Nea says:

  Încă mai priceless decât gunoiul sunt punctele 1. Mânăstirea Plumbuita (moşul o fi răsuflat uşurat când a trecut cu mână tremurătoare 0 $ în dreptul ei, aia fiind terminată acu câteva sute de ani; şi 11. Piramida Egipteană (probabil au ţinut seama de faptul că proiectul se adresa în special copiilor ţigani din zonă, s-au gândit că, dacă moşul moare, îl mumifică şi îl bagă la piramidă odată cu câţiva puradei. Bine că nu au pus şi preţul piramidei, că una ca asta l-a făcut insolvabil pe Tutancanom.

 3. Nea says:

  Nooo, Mânăstirea Plumbuita o dădeau gratis, că mai avea puţin şi ieşea din termenul de valabilitate.
  Piramida (din capu scărilor) era restul până la 100 miliarde, cât ar fi fost devizul final. Oricum, ieftin; pe Ramses l-au pârlit mai rău consilierii locali din Valea Regilor, i-au pus nişte clanţe din aur şi tapet pe pereţii interiori de l-au terminat. Şi piatră naturală la exterior, parcă nu mergea cu termopane.

 4. Dama cu pandalii says:

  Deci asta în napoleoni vineeee… Cam cît e cursul napoleon/guinee?

 5. Dama cu pandalii says:

  Ai uitat să calculezi veceul.

 6. Dama cu pandalii says:

  Şi futelniţa. Copiii au nevoie de futelniţă. Eu am avut cînd eram fată, cum ar veni.

 7. sciencefictionanton says:

  Vedeti ca invie Cristos imediat si voua va arde de proiecte.

 8. Dama cu pandalii says:

  Pula lu Hector în miniatură sub scară e mai bună ca piramida.

 9. sciencefictionanton says:

  Aia cu teren sporturi incojurat cu gard metalic: moshpit.

 10. lezbianu obosit says:

  devizu’ e natural pentru romania. romanii au o religie dubioasa la maxim, cu iubire, iertare, intoarce si celalalt obraz, d’astea… ei, romanii, sunt profund credinciosi. adica ii doare’n pula de consecinte (care consecinte, bai lezbian tampit? tu nu stii ca se iarta? asa e, scuze. mi’a alunecat rationamentu’.). daca iisus (pe care’l respect ca si profet si OM) ar fi avut (in religia asta nasoala) o pula de treij’ de centimetri, noduroasa si cu ghinturi din nichel-crom-vanadium pronuntate, cu care sa ii futa in cur (fara lubrefiant, eventual cu nisip – in vecii vecilor, amin!) pe pacatosi (hoti, in speta), poate ar fi sunat altfel devizu’. da’ asa… la musulmani e putin diferit. inca le mai taie mana, pula si ii tepuiesc (teapa in cur, pana mori, Ţepeş like) pe cei care cunosc LEGEA, dar au ales sa o incalce. deci devizu’ e ochei. e o problema de diferente culturale (care cultura, bai lezbian tampit? asa e, scuze! desi NU AVEM SCUZE!!!). “credinciosii” sa nu ma injure, chiar am dreptate. de data asta nu imi cer scuze, chiar vorbesc serios. va fut in gat de credinciosi care nici nu stiti in ce credeti. ca idee, pe zeul acestor meleaguri il cheama Zamolxe si e baiat corect. Iisus e cam de imprumut ca si zeu si se exprima usor evaziv. nu ma credeti pe cuvant, studiati! daca puteti si sa discerneti ceea ce cititi. bine, injurati-ma daca vreti. desi procedati gresit. ar trebui sa intoarceti si obrazu’ celalalalt, adica sa ma lasati pe mine sa va mai spun ceva. si am sa va mai spun. cititi!

 11. musiualexandru says:

  Sarut’mâna, doamna cu vandalii, la futelnita trebuie si futac, altfel treaba e cam ca o clatita fara dulceata. Futacul mai procura si bonus: une bonne pipe, cum ar zice frantuzul.
  Va pup.

 12. sunt un ţopârlan penibil şi sugător de pulă (comentariu modificat de admin).

  • Lorena Lupu says:

   reformulează comentariul anterior, fără insulte la adresa mea, şi poate ţi-l public. azi nu sunt tolerantă cu mitocăniile căcaţilor anonimi oarecare.

 13. Gregorie Casă says:

  Din ”Epistola lui Gregorie către loreneeni”: ”Mai ciocniți-vă și voi oole, mânca-mi-ați drobu!”

 14. Gregorie Casă says:

  Lista asta seamănă cu cele 11 porunci. Oare ce deviz i-o fi prezentat Moise lui Dumnezeu, ca să-i finanțeze drumul spre Țara Sfântă?

 15. Gregorie Casă says:

  Moise a fost totuși mai inspirat ca ăștia. El n-a pus piramida egipteană pe listă, că altfel și-o fura de la Domnul.

 16. Dumnezeu says:

  Mersi de urări!

 17. dadatroll says:

  Esti filantrop in Romania sinucidete.
  Esti filatelist in Romania sinucidete.
  Esti filuminist in Romania sinucidete.
  Esti folclorist in Romania sinucidete.
  Esti mizantrop in Romania sinucidete.
  Esti muzeist in Romania sinucidete.
  Esti manichiurist in Romania sinucidete.
  Esti maniheist in Romania sinucidete.

  Astai can bancu ala cu francezi care mananca unt si traiesc mult si americani care nu si nu traiesc mult, ca orice faci se pare ca vorbitun engleza te omoara.

  • Lotus says:

   Nu e chiar aşa.
   Eşti filantrop în România – fă-te politician.
   Eşti copil al străzii în România – fă-te politician.
   Eşti oier în România – fă-te politician.
   etc.
   În plus, partea bună la noi e că şi copii străzii, maneliştii etc au fix aceleaşi şanse să ajungă politicieni ca şi restul categoriilor. Dacă nu mai mari.

  • Lorena Lupu says:

   ce fraier eşti, dadatroll. 🙂 din ce ai scris în comentu ăsta, puteai face postare la tine pe blog.

  • Andrei says:

   Rog administratorul blogului sa ce este pagina asta, sa stearga comentariul infect al numitului ” dadatroll “

 18. Radu says:

  O crede Pulea pe asta cu nonageru’ si cu PS2.
  Primul lucru pe care-l face Primaria intr-un caz de genul asta e licitatie pt Studiu de Fezabilitate, apoi pt Propunere Tehnica, etc. N-au ei nici o treaba cu devizele.
  Sunt zero la suta sanse ca o hartie ca asta sa iasa dintr-o primarie ca act oficial.

 19. puneti botu' la orice says:

  Romanii au un fel de fetish sa-si bata singuri joc de tzara lor. Ma refer la cel care a facut gluma si la cei care o “difuzeaza” in continuare. Toate actele care ies din primarii (oricat de imbecil ar fi gandite sau nu) au stampile, antete. Chiar si in 2004. Grow up.

  • Lorena Lupu says:

   ANTÉT, anteturi, s. n. Indicație tipărită în partea de sus a unei foi de hârtie sau a unui plic, cuprinzând numele, adresa etc. unei instituții sau ale unei persoane. – Din fr. en-tête.

   ţi se pare ţie, băi, labă, că asta e prima pagină a documentului. nuuuuuuuuuuuuuuuuu.

   unde se pune ştampila? nu pe ultima pagină? e asta ultima pagină? nuuuuuuuuu.

   bun, deci am lămurit toate nelămuririle. acum te duci frumos în pizda mă-tii şi-i ceri educaţie vizavi de modul în care te adresezi străinilor.

 20. puneti botu' la orice says:

  Antet poate insemna si ceea ce in Word se numeste “header” si apare pe toate paginile unui document, nu numai pe prima.

  Si apoi, daca nu e prima pagina…. atunci care e? Daca face parte dintr-un document cu mai multe pagini, trebuie sa fie numerotata. Dar sigur ca o sa spui ca partea de jos a paginii nu apare in fotografie sau ceva de genu asta. Ma rog, nu-mi mai pierd vremea, ca vad ca vrei cu incapatanare sa crezi in treaba asta, asa ca o sa ignori orice argumente.

  Cat despre cum ma adresez strainilor, parca nu comentariul meu contine “bai laba” si “du-te in pizda ma-tii”. Cata ironie 🙂

  • goodman says:

   ba boule, asta-i un blog de recreere, de destindere, de distractie, de antren, de futere pe ma-ta aia proasta care-si despica pizda’n patru de patrioata ce e ea.

 21. zergu says:

  Sublim. Aia cu cărat gunoiul e incredibilă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: