Fashion Profile: Viorica Dăncilă

Ieri, Facebook a epuizat toate glumele posibile despre noua ţinută de plajă a primului nostru ministru, doamna Viorica Dăncilă.

via Andrei V. Popescu. Habar n-am de ce originalul lui n-are funcţia embed, dar share-ul meu, da. Poate pentru că nu suntem prieteni de pe contul ăsta.

Bad, bad Facebook. Ntz, ntz.

Aici, conducătoarea noastră încerca doar să ia o poziţie diplomatică de întărire a relaţiilor bilaterale şi biunivoce cu poporul chinez vecin şi prieten.

Şi cum poţi face asta, dacă nu defilând pe plajă într-o creaţie originală AliExpress Fashion, confecţionată din pungi de supermarket reciclate?

Recunoaştem o înclinaţie faţă de modelul oriental cu patternuri grafice pline de culoare, sugerând prospeţimea nurilor purtătoarei, dar remarcăm cu oarecare tristeţe absenţa şorţului aferent de bucătărie, în model complementar pe roz, care se găsea tot pe AliExpress cu 2 dolari şi 55 de cenţi, livrare gratuită.

E clar: primul ministru al României este o fashionistă. Şi ca toţi marii fashionişti, lasă textila să do the talking.

Aici, avem de a face cu un caz foarte modern de explorare neconvenţională a garderobei. Stiliştii recomandă frecvent să iei piese vechi şi să le dai funcţii noi: să porţi o cămaşă drept blazer, un sacou mai strâns drept cămaşă cu ceva deasupra, etc. etc.

Drept care, fashionista noastră a luat acest plovăr foarte vechi, colecţia Ileana 1988, şi a zis: ia să-l facem rochie. O accesorizăm cu o decoraţiune de pom de Crăciun drept broşă, într-un hauriu similar cu al ceasului,  şi cu nişte dresuri lycra superbe. Nime-n lume n-o să ştie.

Efectul e că rochia ad-hoc ia o pauză atât de bruscă deasupra genunchiului, de te ia cu ameţeli. Să fi fost paparazzi nesimţiţi de altădată… Dar nu. Nimeni nu vrea să fotografieze ce-i acolo.

Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii. Mai ales când sunt simbolul partidului.

Nu ne e foarte clar dacă avem de a face aici cu o rochiţă format cort sau cu un plovăr format cort, cert e că remarcăm nişte mâneci indecise, care nici ele nu ştiu dacă vor să fie lungi sau scurte. Sau poate sunt doar suflecate, din îndelungatul antrenament al purtătoarei cu frământatul aluatului de gogoşi.

Interesant e modul de aplicare al trandafirilor cu pricina. Cumva, din umbra pe care o fac, par să nu fie din fabrică, ci cum se plictisea doamna Vio într-o şedinţă mult prea lungă prin guvern, în care se plictisise deja de a mia tranşă de pensii speciale pentru oameni speciali, a zis: ia să cos eu trandafiri pe lucruri. Preferabil pe lucruri care nu au nici o legătură, coloristic, să fie vitejie.

Legat de accesorizare: Europa ne spune să fim inclusivi, iar Vio ascultă. A inclus în ţinută şi lanţul cu cruciuliţă de haur, luate de la biserica din colţ, şi brăţărici de argint pur. Recomandăm o broşă de bronz, să fie podiumul complet.

 

Aceasta e o poză de revistă. Din materialul de înaltă consideraţiune scris de Floriana Jucan care, fără nici o legătură, a vândut după aceea opere de neuitat cu vreo o sută de euro volumul pe la nu ştiu câte sucursale PSD, în uralele fanilor.

Nu ne e clar dacă stylingul e făcut de revistă sau aşa a venit Viorica de acasă. La 100 de euro cartea, deja ai de unde să plăteşti un stilist, so…

Avem de a face cu această creaţie roz, format sac, nesuflecată de această dată, şi cu aceeaşi lungime indecisă a mânecilor… Nope. N-au plătit un stilist. Un stilist ar fi făcut infarct de la mânecile acelea alone. Probabil au plătit un membru fruntaş al partidului care se pretindea stilist. Şi care, între noi fie vorba, o îmbracă şi pe Carmen Dan.

În contrast vioi cu sacul roz şi monoton, remarcăm acea broşă punk, edgy şi rock & roll, ruptă parcă din costumaţia reginei Ravenna, din remakeul acela în care Albă ca Zăpada era Kristen Stewart şi Charlize Theron era regina maşteră extrem de sexy, gotică şi dark, prin urmare, toţi am murit puţin cu ea la final. Avem şi o brăţară din piele neagră, pe acelaşi concept.

Rujul e într-un roz asortat sacului, ochii sunt în ton cu broşa. Alien vs. Predator.

 

Oh, yasss, mamaaa. Werrrk.

Remarcăm această cămaşă model curcubeu, cu care Mama Dăncilă îşi afirmă sprijinul necontestat pentru comunitatea LGBT. Şi machiajul aferent, gros de zece degete, numai bun de un drag show. Şi peruca imensă, stil Ludovic al XIV-lea, numai bună de un drag show.

Nu ştiu cu ce se continuă mai jos această ţinută, dar sper să fie pantaloni scurţi de latex negru şi ciorapi plasă.

Cert e că o poţi lua pe Dăncilă aşa cum e aici şi s-o cropuieşti în Parada Pride de la Berlin, şi nu vei observa diferenţa.

Se spune că ziua cea mai fericită din viaţa unei femei e aceea în care îşi pune veşmântul pur de mireasă. Acum, ce ne opreşte să ne punem veşmântul pur de mireasă într-o marţi obişnuită şi să reinvocăm fericirea primului sărut?

Nimic, spune doamna Dăncilă, şi scoate de la naftalină rochia în care a susurat binecuvântatul “da”.

Din păcate, voalul îl roseseră moliile. Sau fusese recondiţionat pentru o altă ţinută de rară fabuloşenie.

Văzând această superbă ţinută, ilustrul rapsod Vali Vijelie o să triluiască balada de petrecanie “Lumânare în vânt.” Cam cum i-a cântat Elton John “Candle in the Wind” prinţesei Diana.

 

#bossbitch

#fetishmaster

#dominatrix

#chainssetyoufree

#ispankyougigel

#youhaveasmalldick

#măpişpepoporulromân #abiaastaedominaţie

*

Să încheiem cu a admira cromatica de muştar Tecuci a ţinutei din foto de deschidere, şi eşarfa prea mică pentru ceea ce se presupune că trebuie să acopere, drapată şăgalnic într-o parte, să nu pară cravată de pionier. Deşi inelul de sticlă e acolo.

Aşa se naşte un fashion icon, sărăciilor.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: