Fata cu cizme roz

Ce poţi face când eşti figură publică? De exemplu, când eşti “vedeta” unui post mare de televiziune, care investeşte copios în imaginea ta şi-ţi creează iluzia că a şti să citeşti cursiv de pe un prompter te face mai bună decât restul muritorilor?

Poţi salva balene. Poţi vizita orfelinate. Poţi conduce o campanie de prevenire a cancerului la sân. A analfabetismului. A gripei porcine. Poţi împărţi manuale şcolare copiilor din comunităţi defavorizate. Sau poţi pleca într-o vacanţă de lux, pe care 60% din fanii tăi nu şi-o permit, şi, la întoarcere, să umileşti public, cu fotografii, o persoană privată pentru simplul fapt că avea o jucărie pe care nu a vrut să i-o dea copilului tău.

Asta a făcut şi “diva” PRO TV Amalia Enache. Proaspăt venită din ţările calde, cu bronzul “on point”, îmbrăcată în haine branduite, primite probabil în barter de la ultimul butic cu care are contract de reprezentare, a dat de o fată oarecare, care avea un ursuleţ. Evident, copilul Amaliei a început să tragă la ursuleţ. Că aşa-s copiii, mici şi doritori să ia şi îngheţată, şi suc, şi prăjitură, şi jucării care nu le aparţin.

Iar datoria ta de părinte e să-i educi cu blândeţe că nu pot avea tot ce le trăsneşte mintea şi că azi mâncăm îngheţată, iar mâine prăjitură, că ursuleţul X e al tău şi te joci cu el cât vrei, iar ursuleţul Y e al vecinului, drept care, tu poţi doar să-l ceri, şi e dreptul vecinului să decidă dacă îţi dă ursuleţul sau nu.

Că e ok dacă vecinul e amabil şi ţi-l dă. Dar, în definitiv, câtă vreme există noţiunea de proprietate privată, vecinul are tot dreptul să facă ceea ce doreşte cu ea, fără a fi umilit verbal ulterior.

Ei, bine, ce a făcut “diva”? Poze fetei necooperante, care nu voia să participe la operaţiunea “s-o transformăm pe pitică în cea mai misecuvenistă făptură din univers”. Apoi, a postat pozele pe Facebook. De pe Facebook au preluat-o TOATE tabloidele. Şi TOŢI retardaţii cu bale la gură o fac pe femeia aia necunoscută cu ou şi cu oţet.

Pentru ce? Pentru că nu a vrut să-şi dea un obiect personal.

Subliniez, că poate nu s-a înţeles.
UN OBIECT PERSONAL.

Ce exemplu dai tu, ca părinte? Că e în regulă să ne folosim de influenţa noastră mediatică, să linşăm o persoană privată pe care am fotografiat-o fără acord, doar pentru că nu joacă după cum i se cântă?

Că e în regulă să pretindem orice de la oricine, pe un ton de parcă ne-ar datora ceva?

Că, dacă nu primim ce vrem în viaţă, putem distruge viaţa şi reputaţia altora şi să asmuţim haita de jigodii lobotomizate, care reacţionează după dictare, pe capul unor străini care nu ne-au făcut nimic rău, în fond?

Ce exemplu dai tu ca vedetă?

Că, doar pentru că ai avut norocul să iei un casting, muritorii de rând trebuie să-ţi dea tot ce au, oricând şi oriunde, că dacă nu, văd ei pe dracu’?

Că public shamingul pe motive ridicole e corect şi întemeiat?

Că, deşi ai bani să-i cumperi copilului o armată întreagă de ursuleţi, trebuie să calci în picioare oameni care poate că nu şi-l permit decât pe ĂLA?

“Dar alţii i-au dat asta, asta şi asta”.

Alţii i-au dat pentru că au ales s-o facă. Nu din coerciţie, nu prin insistenţe, nu prin presiuni publice şi nu prin linşaj pe Facebook.

Să o faci troacă de porci pe o tânără femeie, pentru un ursuleţ de jucărie, mi se pare un abuz. Şi mai grav: o dovadă de infantilism crâncen.

“Alma a înţeles că ursuleţul doarme”.

Bun. Înseamnă că fiică-ta e mai matură decât tine. Tu încă n-ai înţeles că universul nu e dulăpiorul tău de jucării şi nu poţi lua pur şi simplu lucruri care-s ale altora. Şi ce e mai trist, nici cititorii tăi, nici tabloidele n-au înţeles asta. Poate ar trebui copilul ăla să vă înveţe pe toţi cum să respectaţi un “nu”.

UPDATE:

Peripeţiile baronului Munchhausen se complică. Subit aflăm că au şi şicanat-o, deşi în prima versiune nu scria nimic de o astfel de întâmplare. Mai rămâne să aflăm că a scos din ursuleţ o bombă şi a aruncat aeroportul în aer.

Remarcabil cum, după ce terfeleşti public un om, după ce imaginea lui apare fără acord în toate tabloidele, poţi produce fraza “mă expun în primul rând pe mine la public shaming.” Remarcabil din toate motivele greşite.

Foto: viva.ro

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. De ce este atata prostie, oare? De ce au unii impresia ca daca sunt persoane publice, “vedete”, au dreptul la orice si li se cuvine orice, lor si copiilor lor?

 2. jademan says:

  O grămadă de mișcări greșite.

  Verze. Verze peste tot! -_-

 3. Ratacind pe net says:

  In engleza exista o expresie pentru astfel de specimene: SELF-ENTITLED BITCH

 4. Paranoid says:

  Nu-mi doresc si nu mi-am dorit copii niciodata. Nici macar cand eram copil nu imi placeau prea tare. Cand vad tantici din astea care au senzatia ca toata planeta trebuie sa cada pe spate pt. ca nu s-au spalat ele cum trebuie la pizda dupa sex imi vine sa le calc pe cap si boracilor sa le suflu juma’ de pachet de tigari aprinse in fata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: