Florinel Piersic junior face cadoul ultim de Pride

De câte ori apare câte o tiradă furibundă împotriva diversității, vine mereu de la câte un mascul, sau uneori femelă care a trăit în siguranță și privilegiu toată viața, care avea mereu plasă de siguranță în caz că se prăbușea și a cărui / cărei singură problemă de fond era că alții, cei pe care el sau ea îi considera mai prejos, cereau și ei dreptul la a exista și a fi acceptați ca atare.

Ultimul care a dat-o de gard e Florinel Piersic jr. Actor. Actor de succes, chiar. Actor care, dacă are orice fel de propunere creativă, directorii de teatre îi deschid larg ușa și se bucură să-l aibă. Actor care a și făcut un pic de gay baiting, cu un afiș de spectacol unde părea că-și ia limba în gură cu Petre Fumuru. Atunci, era ok. Între timp, Florinel a postat următoarele, așa, ca un cadou de Pride.

“Se pare că nu mai poți fi considerat cetățean european decât dacă îți asumi o identitate sexuală. Și ai de ales între homosexual, bisexual, transgender, androgin, non gen, transexual, hermafrodit sau travestit”.

O mai repet o dată: cetăţenia europeană i-a oferit lui Piersicuţ multitudine de oportunităţi profesionale. Filme străine în care tatăl său, de exemplu, nici nu ar fi visat să joace, chit că tatăl său a avut toată viaţa statutul ăla legendar de artist al poporului. Şi nah, e considerat neelegant să vorbeşti despre bani în artă (ştiaţi că aplauzele ţin de foame, lol?), dar cu oportunităţile europene au venit şi genul de onorarii europene la care, idem, tatăl său nici nu ar fi visat să le primească.

Deci, Florinel a putut fi cetăţean european cu drepturi complete, ba a şi beneficiat din plin de asta. În relativă linişte. Nu s-a dus nimeni pe profilul lui Piersic să îl frece la cap să devină homosexual, bisexual şi restul chestiilor. Nu a lansat nimeni o campanie de denigrare la adresa lui că nu era homosexual, bisexual şi restul chestiilor.

Chiar era cazul clasic de

“nimeni: nimic

Florin Piersic: voi vreţi să mă f***ţi în c*r!!!!”

Nu, chiar nu vrem, suntem ok. Cred că ar fi mai traumatizant pentru noi decât pentru tine.

Dacă citim statusul, observăm că Florinel e ignorant, şi cum altfel, MÂNDRU DE ASTA, ca orice românaş care se respectă.

Confundă minimum trei situaţii diferite, cu veselia lui Badea Ion care aberează despre cum vaccinul Covid te umple de microcipuri.

 1. Orientarea sexuală, adică de cine eşti atras. Acolo se încadrează homosexualii, bisexualii, şi mă întreb cum de a ratat lesbienele. Dar stai, la alea îi place să se uite. Mkay.
 2. Identitatea de gen, aka ce anume simţi că eşti. Fie că simţi că aparţii unui sex bine definit, şi eşti cis (exact ce scrie în buletin), trans (opusul a ce scrie în buletin) sau undeva între (ŞI DA, MULŢI SUNTEM UNDEVA ÎNTRE, ŞI E PERFECT ÎN REGULĂ SĂ FIM. Nimic nu e mai oribil decât să te frece la icre diverşi necunoscuţi cărora nu le datorezi nimic să fii “feminină” când tu NU EŞTI feminină şi nu îţi doreşti să fii. Şi da, identitatea de gen nu se suprapune neapărat peste orientarea sexuală. Sunt femei trans care preferă bărbaţi şi femei trans care preferă femei. Sunt bărbaţi trans care preferă bărbaţi şi bărbaţi trans care preferă femei.
 3. Expresia stilistică. A fi androgin sau travestit nu e o declaraţie despre preferinţe sexuale, ci o opţiune care ţine strict de stil. Sunt femei androgine cărora le plac bărbaţii şi bărbaţi care îşi fac o carieră din travesti / drag, dar sunt atraşi de femei. Şi da, mulţi bărbaţi şi multe femei care îşi fac o carieră din travesti / drag îşi îmbrăţişează identitatea cis (recapitulăm: cea din buletin), şi îşi explorează doar expresivitatea. Pentru că unele dintre cele mai frumoase femei sunt de fapt bărbaţi.

 

Acum, întrebarea e: care e de fapt problema lui Florin Piersic jr. dacă nu vine nimeni la el să-l îmbie cu o p**ă vânjoasă în c*r şi nici nu-l caută cineva cu o rochie superbă croită exact pe măsura lui?

Problema lui e problema masculului privilegiat din toate timpurile: iluzia că poate să dicteze altora ce să facă şi cum să fie. Şi iluzia că îi poate oprima pe alţii strict pentru că nu se adecvează la ideile LUI despre sex, expresie fizică şi etc.

În secunda în care a recunoscut diversitatea, UE le-a creat o imensă problemă tuturor narcisiştilor cu apucături de cotropitori. Vai, dar cum!!?? Nu e treaba mea să presez persoane pe care nu le cunosc şi care nu-mi datorează nimic??

Chiar NU e treaba ta.

Oamenii cu orientări sexuale şi identităţi de gen diferite suferă din fragedă copilărie nenumărate forme de presiune socială, hărţuire şi insulte. Mulţi ajung să se sinucidă, pentru că un părinte crud, un profesor cu autoritate sau alt cap pătrat cu mintea în colţuri au impresia că “pot face bărbaţi / femei” din ei.

Genul de tortură pe care îl trăieşti când eşti mic şi influenţabil, iar oamenii iubiţi îţi repetă cu brutalitate că nu eşti ok aşa cum eşti e genul de tortură pe care oameni ca Florin Piersic jr. nu pot nici măcar să şi-o imagineze.

Şi da, în general e cauzată de persoane ca el. Narcisişti cu sindromul buricul pământului.

Între timp, la presiunea asociaţiilor LGBT, Florin Piersic jr. şi-a şters mugetarea. Sau poate i-o fi zuccuit-o Mark, atâta tot, caz în care treaba e şi mai tristă. Măcar dacă o ştergea el, era pentru că şi-a înţeles derapajul.

 

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Andrei says:

  Sopranos e plin cu scene parodiate după viața reală, una din ele e când mafioții află că un made guy de-al lor e gay, mai mult erau ultragiați de faptul că tipul a fost văzut cum o sugea nu că i-ar fi dat-o altuia să o sugă, până la urmă șeful a ajuns la concluzia că el nu e homofob și pe el îl interesează mai mult cât produc oamenii lui nu cu cine și-o trag. Mai mult a discutat și cu psiholoaga despre chestia asta. https://youtu.be/EaCvFNH28lo https://youtu.be/688XMcEchFQ

 2. E.O. says:

  “Florin Piersic: voi vreţi să mă f***ţi în c*r!!!!”

  Nu, chiar nu vrem, suntem ok. Cred că ar fi mai traumatizant pentru noi decât pentru tine.”

  Daca zicea un barbat ca, daca ar fute o femeie anume, ar fi mai traumatizant pentru el decat pentru ea, ar fi ok? Cam folosim niste standarde duble aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading