Frumuseţea feminină şi atitudini clişeu

Din cele mai vechi timpuri, femeia a fost o culme a narcisismului. I s-au dedicat ode, poeme, cântece, rapsodii, lieduri şi, în funcţie de gradul de nefutere al bardului, înjurături vehemente.
De câte ori un subiect e atât de fierbinte, din toate punctele de vedere, mai ales considerând potenţialul afrodisiac al frumuseţii feminine, va naşte o multitudine de atitudini-clişeu. În funcţie de ele, poţi defini instant scopurile interlocutorului.

A) Bărbatul vag beat, care n-are chef să vrăjească încă o proastă în seara aia şi speră foarte tare să marcheze la tine.

“Eşti atât de frumoasă. Privirea ta de zeiţă mă face să… hâc! Mă face să… ăsta, cum să zic. Să transcend la un nou nivel de…”
“Pulă sculată?” întreabă candid un comesean.
“Nu, fraiere. La un nou nivel de solipsism metafizic!”

B) Bărbatul care ştie sigur că nu va fute, fiind urât, zgârcit şi prost:

“Ce, fă, te crezi frumoasă? Eşti urâtă ca cerşitul la metrou. Eşti chintesenţa hidoşeniei. Te-aş putea pune în lanul de cucuruji să sperii ciorile. Nu te-ar fute nici lenea.”

C) Tipul cu care ai o relație din cretacicul târziu

“Da, arăţi bine. Eşti ok!”
“Cum adică ok?? Nu-s cea mai frumoasă femeie din viaţa ta?”
“O, ba da, dar hai în pula mea că întârziem la căcatul ăla de concert!”
“Adică tu vrei doar să scapi de gura mea?”
“Da, bine, eşti cea mai frumoasă, da!”
“Nu aud entuziasmul!”
“Femeie, ne-am futut deja de un milion de ori, de unde atâta entuziasm?”

D) Bunele samaritene.

Chiar dacă, overall, ai merge de o scurtă, nu există să nu ai defecte, şi tu, om lucid, ştii asta. Fie că ai nas mare, fie că ai bărbia mai pronunţată, fie că ai ochii mici, şoldurile late, curul mic şi greu de tonifiat, nu eşti perfectă. Asta nu înseamnă că nu ştii cât valorezi, înseamnă doar că ştii unde ai o problemă, fizic vorbind. Sau poate nu e o problemă, poate e doar o trăsătură neobişnuită, parte a farmecului tău neconvenţional.
Enter bunele samaritene. “Dar tu eşti frumoasă! Eşti cea mai frumoasă!”
Frate, ok. Ştiu că nu-s cel mai urât din primii cinci oameni care-ţi ies pe stradă. Stima mea de sine n-are nevoie de cârje. Faptul că îmi văd realist un defect nu înseamnă că nu mă apreciez, înseamnă doar că mă uit obiectiv la mine.
“Cum poţi să spui că ai ţâţe mici, când tu eşti frumoasă?”
Pentru că cele două enunţuri nu se contrazic. Faptul că-ţi admiţi defectele nu te face mai urâtă per ansamblu. Poate doar un pic mai deşteaptă şi mai puţin narcisistă.

MUA: Dana Argeşan / Hub 44.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

 1. aceeasi care te tot lauda :) says:

  e foarte frumos spus, e beton!

 2. Joker says:

  Pai n-ai fost suficient de clara: ce ti s-a intamplat, A, B, C sau D? Tradare, da’ s-o stim si noi.

 3. pentru “mujere” s-au ciopatit ca idiotii berbantii lu’ lumea!si pentru relijie…era sa uit:)
  l-ai omis pe “mutu pamantului”..pe “libidinosul firmei” pe “taurul lu’ comuna” si pe “seful lu’ sefii la femei” si pe aia care se uita acusica damblagind ca nu inteleg ce ai vrutara sa spui cu postarea asta:))

 4. Andra says:

  Superbitate de Femeie esti 🙂 <3

 5. rauratuscaramurica says:

  “Bărbatul care ştie sigur că nu va fute, fiind urât, zgârcit şi prost”, care ar fute si gaura de la covrigul care ti-a scapat pe jos cand urcai in tramvai, dar tine sa-ti spuna in fata ca esti urata, e cel mai imbecil, ala e potential violator, daca nu chiar criminal in serie. Am avut in fata un astfel de personaj, eram c-o prietena la masa, si pentru ca i-am refuzat al doilea pahar de bautura a tinut sa spuna ” pe ea as fute-o, dar pe tine nu “, i-am raspuns ” te cred, eu sunt pentru premianti”. Asa mi-a ramas numele.
  Nu stiu de ce am facut legatura cu un articol citit ieri, al unuia care scria foarte pretios si radical despre selectia lui la femei, ca fiind decisiv felul in care-i arata unghiile, degetele. Boul pretios, o indica model pe Angelina Jolie- nu stia boul pretentios ca frumoasa femeie si-a taiat sanii ( iar barbatul ei frumos si destept n-a parasit-o din cauza asta). .
  Felicitari pentru articol !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger