Monarhia şi fustiţa mini

Zilele astea, am asistat pe wallurile prietenilor la interminabile dispute monarhice. Nişte oameni au avut nişte conflicte în familie, şi-au retras nişte titulaturi care oricum nu mai aveau nici o acoperire, unii au scris că nu le pasă şi s-au văzut tăbărâţi de monarhişti. Toţi cu acelaşi discurs extrem de fioros şi furios: “habar n-aveţi despre ce vorbiţi, sunteţi proşti, sunteţi imbecili”. Dar în pătura groasă de injurii, nu apărea nici un argument care să arate de ce consideră monarhistul că interlocutorul nu foarte afectat de monarhie e prost. De unde deduc că monarhia e un fel de religie. Crede şi nu cerceta. Cine nu e cu noi e păgân şi merită ars pe rug. Cine nu ne susţine înflăcărat e duşman.

Trecem peste problema mea cu orice persoană care presupune că punctul lui / ei de vedere nu necesită explicaţii şi întreb: de ce are cineva impresia că monarhia ar schimba ceva în România zilelor noastre?

“Pentru că, uite, şi suedejii, şi spaniolii au monarhie, şi ce bine le merge”.

E ca şi cum ai spune: Şi vecina mea Fifi poartă fustiţă mini şi uite ce mult o iubesc bărbaţii.

“Dar vecina ta Fifi are 1,80 metri, dintre care numai 1.20 de picioare, 55 de kilograme şi arată ca un vis nu doar în minijupă, ci în sac de cânepă, dacă-i dă prin cap. Tu eşti o piticanie obeză, cu picioare ca două prosciutto crudo. Chiar crezi că succesul lui Fifi constă în forma de ambalare?”

Suntem o naţiune leneşă, cu asistaţi sociali care nu vor să muncească, cu mame de violatori care întărâtă internetul împotriva victimei, cu sate sărace, pline de WC-uri în fundul curţii. Suntem ignoranţi şi ne mândrim cu asta. Suntem ipocriţi şi ne facem din asta un titlu de cinste. Suntem nişte corupţi care se apără unii pe alţii.
Chiar credeţi că modul în care îşi spune omul de la vârf, “preşedinte”, “padişah”, “rege”, “împărat” sau “cneaz” o să influenţeze cu ceva problemele de fond?

“Fifi are minijupă şi o plac tipii”.
Nope. Tipii o plac pe Fifi că e bunăciune. Minijupa e circumstanţială. Idem şi monarhia în cazul oricărei ţări care vă dă prin cap.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

18 Responses

 1. Vali says:

  Yes! Thank you!!! Am crezut ca sunt singurul care gandeste asa! N-ai ce-i face… Mama prostilor e mereu gravida si normalitatea e o notiune statistica!

 2. Mișu says:

  Monarhia e importantă!!!11 Trebuie doar să ne uităm spre vest pentru a vedea ce rol important are:

  Prințul e văzut cu vreo fetiță la disco? Norodul e ocupat să discute speculațiile legată de domniță vreo lună întreagă.
  Naște vreo prințesă? Norodul e ocupat 2 săptămâni cu speculații despre sexul fătului. Alte 2 săptămâni cu poze cu nou-născutul. Apoi câte 2 zile la fiecare nouă serie de poze.
  Se pregătește Ponta să facă o mârlănie? Nicio problemă, o pui pe regină s-o prezinte. Căcat cu folie aurită.
  Tabloidele vând (își revine presa scrisă!), gură-cască nu se obosesc cu gânduri despre corupție, legislație sau mediul politic, țara are clasă, nu doar S classe.
  O soluție din mileniul I extrem de adaptabilă nevoilor de calmat prostimea chiar și în mileniul III.

  Mesaj sponsorizat de Hohenzollern-Sigmaringen S.A.
  Hohenzollern-Sigmaringen™. Pentru națiunea ta.

 3. noo..Fifi asta are nevoie de traducator cand o intreaba unul de binete….stie sa raspunda numai cand este intrebata “cat costa”..si atunci o face stalcit…:)
  Acusica pe subect: pai sa ceri tu jum’a de tarisoara…si sa ti se si dea…si sa-i tai tu padurile…sa-ti vinzi tu drepturile litigioase…sa pui tu taxe la intrarea in castele de parca alea au aparut asa peste noapte…sa te crezi stapanu’ lu tot ce misca si ce nu mai misca….sa emiti pretentii la pretentii…sa “vorbeste” romaneste in punga de un leu care nu mai costa un leu:)) bai ..asa da!!
  Sa fie teocratie..democratie…comunsim sau anarhie…ratili..cin’ le plateste aaa?No gata…no hai!

  • Lorena Lupu says:

   cred că n-ai înţeles ce încercam să spun. automat cum e una frumoasă, cum vorbeşte stâlcit. ce naţiune deprimantă sunteţi, bă.

   • pffff…da da..o natie de nimic…niste deprimati “ba” asa “ieste”!
    in loc sa cetim si sa analizam este mai bine sa ne refulam…si ai de nu a inteles..”e deprimanti da-i dracu”

 4. vmo says:

  Adica dacă vrem sa ne băgam pula ea in monarhie trebuie prima data sa o scoatem din Fifi. Am înțeles bine mesajul?

 5. Ioana says:

  Sau cum zic oamenii preocupati de stiinte exacte: “Corelatia nu implica cauzalitate”.

 6. cristi says:

  Mai da-i dreacu’!

 7. Ăștia care susțin monarhia, cu gândul ca poate așa mai sărim niște trepte, îs frați buni cu dacologii, care și ăia vor să sară peste hău ca să demonstreze sus și tare că am fost cei mai tari din Europa și mâine poimâine o să ne batem cu pumnul în piept că primii extratereștrii fix la noi în ogradă o picat. Orice să justificăm chiulul, poate facem un salt și hop ne-am scos.

 8. dadatroll says:

  Stai mey, eu am mai dat coment la asta o data?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: