Fuego, acest Florin Piersic wannabe

UPDATE: În timp ce eu vă scriu toate astea, messengerul face poc. Nou mail: Newsletter PROTV. Subiect? “Liviu Vârciu are iubită!” Oh, da, iată un subiect care să merite să emiţi un newsletter. 😀 😀

Am ajuns acasă în seara asta, am dat pisicelului de mâncare şi am găsit telecomanda în lateralul frigiderului. Semn că mă uit extrem de des la televizor, habar nu aveam unde e. Dacă tot am găsit-o, zic, să o şi folosesc. Şi nimeresc pe Antena 2, unde Agentul VIP avea un invitat care şi-a adus contribuţia nepreţuită pentru ridicarea pe noi culmi a conceptului de penibil. Oh, da, Fuego.

1. Accentul ardelenesc forţat.

Am zeci de cunoştinţe care au venit din Ardeal şi muncesc în Bucureşti. Şi vorbesc ca în Bucureşti. În nici un caz nu au accente de ţărani de la Cucuieţii de Vale care or dat nutreţ la dobitoace, s-or căcat la buda din fundu’ curţii, s-or şters cu un cocean de cucuruz şi la întoarcere or nemerit la Brancu-n emisiune. Şi dacă tot grăieşti aşa, de ce îţi zici Fuego şi nu “Pală di foc”?

Dar stai aşa! Acum câţiva ani, băiatul ăsta nu se chinuia din răsputeri să hie latin lover? Şi cum se face că atunci ştia a vorbi orăşeneşte? Uite cum triluia în 2000.

Şi cum de a uitat a vorbi urbăneşte de îndată ce s-a întovărăşit cu Irina Logout?
Aşa fac şi ţiganii; pleacă din România chemându-i frumos în buletin Bredpit şi Bruzli Ionescu, ajung în Deutschland şi deodată îi cheamă Hans şi Fritz şi nu te ţin decât în Gutu-te-n Tag. Aşa fac toţi oamenii fără personalitate: se chinuie să mimeze una.

2. Logoreea cu emfază.

Toţi îl ştim pe Piersic-tatăl, pe care nici Sfârşitul Lumii nu îl întrerupe, şi emfaza cu care rrrrostogoleşte cuvintele din gurrrră, de zici că face om de zăpadă din ele. Ei bine, nu aţi văzut nimic. Ăsta micu’ mimează modelul, dar fără a avea imaginea de ansamblu, pe care Piersic, actor experimentat, o controlează, totuşi. Efectul e de un umor involuntar irezistibil. Iar când e pus în legătură cu diverşi muzicieni cu greutate, alde Kerestely sau Botgros, ăia vorbesc normal la telefon iar ăsta le răspunde cu înflorituri emfatice, te strici de râs.

3. Recitat gigapăunescian

Penibilul nu ar fi fost complet dacă nu ar fi decis să ne încânte cu o rrrrrecitare. Oh, da, logic, a ales o poezie plină de clişee despre condiţia artistului, poezie care nu comunică nimic ce tu şi eu nu ştim, dar o face cu pretenţii. Iar când pretenţiile clişeice ale poemului s-au îmbinat cu rrrrostogolul emfatic de silabe umflate cu pompa, am început să mă tăvălesc pe jos de râs. S-a întrerupt Pulică din mâncat, să vadă de ce râd. A pufnit dispreţuitor şi s-a întors la bolul lui. Acum, însă, am înţeles de ce e Păunescu bolnav. Îşi dă seama că există cineva care să recite mai pompos şi mai prost decât el. E greu să fii al doilea.

4. Citate din Grigore Vieru

Fuego a avut bucurii la Grigore Vieru, înţelegem. Şi eu am avut bucurii la o grămadă de lume, dar nu simt nevoia să vă arăt câtu-s de cultă cu citate din dânşii. Am şi gânduri proprii, iar dacă vreţi citate, vă puteţi duce direct la ei, judec eu. Ei, bine, Fuego nu! Zicea trei vorbe… pardon, rrrrostogolea trei vocabule – pam citatu’!

5. Muzică jalnică şi banalissimă de compoziţie proprie. Am reţinut versul “Noaptea mea / N-o împart cu-altcineva”.

Sfatul nostru: Nici să n-o faci! Ar fi păcat să te reproduci!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. rodica says:

  Haha, si eu m-am nimerit sa “petrec o seara minunata alaturi de Fuego”, vorba lui Brancu, si to’ la fel m-am hahait de afectarea lui. Ce caricatura de om, ce purcelus indragostit de el insusi, incredibil!
  Din slagarele lui, mi-au placut versurile “Mai spune-mi ca esti frumoasa / si c-o sa-mi fii mireasa” 😀

 2. thecreatrix says:

  acuma fac si eu ca la pitici gratis “prima! prima!”

  ok, deci liviu varciu are iubita?

 3. Lorena Lupu says:

  rodica: “Iubitule, sunt frumoasă! Sunt frumoasă, sau scot mintenaş măturoiul de după uşe!!!”

  thecreatrix: nu ştiu, că am dat delete fără să citesc. pe mine nu mă interesează decât alea cu Sexy-nu-ştiu-care şi-a pus silicoane şi Ixuleasca a primit cadou poşetă Vuitton. 😀

 4. Andrei says:

  pai fiecare societate are liderii/reprezentatii pe care ii merita…minoritatea celor care citesc, asculta muzica rock/blues/clasica nu se poate lupta cu vedetele de carton, de fapt nu stiu daca merita sa te lupti cu ei…e si ei oameni, nu :)))?

 5. ostap bender says:

  io am un prieten din turda care il incarca regulat pe fuego cand tinea spectacole in scara blocului. de cand era mic avea aplecare catre penibil, cacatu’.

  aaa si mai am un prieten care l-o batut pe raba, penibilu alalalt.

 6. thecreatrix says:

  stăteam in gazdă la o baba in anul 1 in cj care zicea “fuego e din turda! IŢI DAI SEAMA? ŞI UITE CE DEPARTE A AJUNS!”

 7. Lorena Lupu says:

  Andrei: iar dacă io ascult acum tango electronic, unde mă încadrez? La minoritari sau la majoritari? 😀

  Ostap: Culmea e că tipul are voce. Ar trebui doar să îl tragă un pretin de mânecă şi să îi spună: bă, nu aşa!

  thecreatrix: păi şi babele de ieri din studio făcuseră aburi la mustăţi de-atâta salivă condensată. Astea pică la vrăjeala de tip Florin Piersic, li se pare sine qua non-ul artei.

 8. Andrei says:

  o minoritate majora ca sa o dam in metafizic

 9. thecreatrix says:

  “draggiii mei, iubiţţţiii mei”…

 10. screwdrirz says:

  Cordless screwdrivers are really great cordless power tools. Read reviews to find the best cordless screwdriver for you. micro reliable drill bits black decker drill bit sharpener power drill bridwell

 11. rodica says:

  Ew. Nici macar dupa 10 screwdrivere.

 12. crisuadi says:

  E de ajuns postul acesta sa te salut cu entuziasm!
  Imi pare rau ca te-a bufnit rasul si ti se pare comic . E tragic de-a dreptul . Eu am mai spart un televizor .
  Cum e sa te cheme Fuego si sa fii preferatul batranilor , ce nume e asta FUEGO ? Pentru atat si merita sa-i spargi supapa pe unde suge bomboane! Sa-i spargi fata , adica . L-ai prins excelent , dar repet , imi pare rau ca ti se pare comic , e jalnic ! ! Cine puii mei ii poate opri pe astia ? ?

 13. vexxxler says:

  Sa se reproducă?! Serios?! Vouă vi se pare capabil?! Daaaamn! Fuegi mici, spectacole “Mama și fiul feat. nepoții”… Nici nu vreau să îmi imaginez. Citisem undeva o chestie draguță, cum ca nimănui nu i se potrivește apelativul “flăcău” cum i se potrivește băiatului ăstuia. Sper să rămână flăcău toata viața lui, doar că mi-e teama ca are roadies printre băbuțe care nu ratează nici un concert și aruncă țâțarele de pe ele la bisuri.

  Off-topic: Lorena, nu am mai văzut pe nimeni niciodată să urce scări cu ochii închiși și zâmbind așa. Din nou nu pășeai, te purtai pe deasupra. Jur că păreai cel mai fericit om din lume. Am desigur bănuielile mele, dar sunt complet irelevante.

 14. TheCreatrix says:

  stati linistiti ca fuego nu se reproduce din motive evidente. ca si colegul lui traistariu, cum presa a inceput sa isi puna intrebari, cum si-a luat nevasta.

 15. Joaninha says:

  Haha, saracu’. Unde mai pui ca are si parul vopsit negru ca sa para latino si mai poarta si camasile alea cu gulerul peste gulerul de la costum, sa moara toate gospodinele mame de fete de dragul lui :lol:. E varianta nitel mai noua si mai smecherita a lui Catalin Crisan. Si ala era tot asa, idolul femeilor de la tara, cu fete de maritat, doar ca nu era atat de fals. Of, of, mai, mai … 😆

 16. moti says:

  Daca te uiti la emisiunea lui Brancu, asa-ti trebuie!

 17. coramica says:

  Mai, baiatu are un pic de talent ,dar nu e prea cizelat…se cizeleaza el. In rest, e ca o fata, aia ma dispera

 18. Petrov says:

  toate astea se explica prin faptul ca fuego are de fapt pizda.

 19. Lorena Lupu says:

  Şi eu am pizdă, dar asta nu mă împiedică să vorbesc normal când iau cuvântul în public.

 20. Petrov says:

  asta inca nu stiu.

 21. Lorena Lupu says:

  na, nu te împiedică nimic să te informezi. 😉

 22. SingurEu says:

  Brenciu şi-a bătut pula de Fuego odată şi a făcut-o cu talent maxim.
  Apropo, Fuego nu era pârţar?

 23. Lorena Lupu says:

  Nu m-am aventurat atât de adânc în biografia lui. Eniuei, nu gheiala mă deranjează (cunosc o serie de ghei absolut normali, după vorbă, după port), ci manifestarea stridentă şi declamativă a dorinţei de a fi băgat în seamă.

 24. coramica says:

  In fond, poate nu se baga in seama, nu e vina lui ca e urat cu spume. Sa-i dam o sansa

 25. Petrov says:

  brenciu si-a batut joc de fuego. asta e tare =)) adica nu l-a lasat sa-l futa-n cur decat seara?

 26. coramica says:

  A, si mi-a placut cum ai scris de pisoiul tau, mi-au venit in minte amintiri cu animalutele mele: aveam un catelus maidanez alb cu negru, care se apuca de latrat cand deschideam tv-ul si apareau politicienii…nu glumesc!
  Altul, un pui de ciobanesc-german, imi rodea telecomanda, o trantea pe jos, asa ca trebuia sa o feresc din calea lui. Patzanii cu animalute, hahaaa

 27. dadatroll says:

  Serios, si tu ai? Poti sa ne arati?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: