Funeriu izbește din nou

E trist când un om care, la un moment dat, reprezenta standardul în educație, se dă de gol drept un misogin toxic care se uită cu ividie la cafeaua cu lapte a femeilor corporatiste și la călătoriile lor, de parcă ar fi finanțate din banii lui sau ceva.

Dar devine amuzant când, în încercarea de a se justifica over and over and over again, cum că nu ar fi scris ceea ce scrisese, se tot dă victima “heitărilor” userişti.

Ce e ăla un “heităr”?

Hai să inversăm sexele. Să zicem că eu aş fi Funeriu. Şi aş afirma ceva de genul: Nu toţi bărbaţii vor să muncească în corporaţii, să bea latte macchiato şi să călătorească în Malta în weekend, ci, uite, sunt şi unii care vor copii la 17 ani. Drept care, introducerea educaţiei sexuale în şcoli e o iniţiativă greşită şi ar trebui anulată. Să-i lăsăm pe toţi ăştia de 17 ani să îşi facă copiii în voie şi să se chinuie cu responsabilitatea toată viaţa.

Ar reieşi de aici că sunt o vită frustrată, care are o problemă cu traiul bun al bărbatului realizat şi care crede că e obligatoriu să îl înhămăm la jug de mic, de când nu ştie ce-l aşteaptă, pentru că succesele lui personale stârnesc în mine o formă de concurenţă prost înţeleasă.

Evident că ar reieşi.

Asta a reieşit şi de această dată, şi “heitării” lui îl “heităresc” pe bună dreptate. Or fi fost şi nişte corporatiste care au urcat pe scara socială făcându-o o felaţie şefului, dar cele mai multe au muncit pe brânci şi au îndurat infinit mai multe provocări de la masculi la fel de frustraţi ca dl. Funeriu pentru a-şi putea cumpăra ce sortiment de cafea vor ele din meniu şi de a nu sta la mila lui Gigel. Gigel care, de cum crede că le deţine, pierde orice respect pentru ele anyway. Citez aici glumele cu “ia te uită, a început maşina de spălat să vorbească”.

Considerând statistica ruşinoasă a sarcinilor la adolescente şi a bolilor venerice la tineri, se pare că programa şcolară prezentă NU E suficientă. Iar părinţii retrograzi care insistă să “le păstreze” inocenţa copiilor prin a nu-i informa îi condamnă de fapt la ignoranţă şi vulnerabilitate în faţa diverselor abuzuri.

De pe la 12 ani, când începi să faci sâni, o grămadă de lihniţi de pe stradă o să înceapă să se uite vulgar la tine, să te interpeleze grosier şi să-ţi facă glume infecte şi vomitive. Trebuie să fii inconştient, ca părinte, să pretinzi că ai cum să menţii inocenţa în acest context.

Apoi, Funerică se dă din nou avocatul mamelor adolescente. Care, vezi Doamne, “cere respect egal”. Păi, băi, spartule, multe dintre ONG-urile care ţi-au sărit în cap nu oferă doar “respect egal”, ci diverse servicii de îngrijire şi forme de asistenţă pentru mame adolescente, taman pentru că, DA, IDIOTULE, O COPILĂ NU ESTE PREGĂTITĂ SĂ AIBĂ LA RÂNDUL EI COPII, ŞI INDIFERENT CÂT INSIŞTI TU CĂ ESTE, PRACTICA DE PE TEREN DOVEDEŞTE CĂ NU.

Să faci un copil este un angajament pentru o viaţă. Şi educaţia sexuală face exact asta. Le informează pe tinerele femei legat de tot ceea ce presupune acest angajament pe viaţă. Acest job de 24 – 7 – 365, care nu doar că presupune muncă nonstop, dar şi resurse materiale în creştere.

Simplul fapt că eşti incapabil să procesezi ce e greşit în a pleda pentru împovărarea adolescentelor – şi a familiilor lor – cu o astfel de responsabilitate dovedeşte fie că demenţa senilă a început deja să se manifeste, fie că banii ruşilor sunt tare buni când cariera ta politică e într-un con de umbră.

Dar hei, ai o fată de 17 ani. Sper în ironia karmei: să-ţi vină acasă, să-ţi spună că e gravidă, preferabil cu un puşcăriaş, şi că a decis să îl ţină. Asta e pedeapsa pe care ai merita-o pentru că încerci să împingi drepturile femeilor înapoi cu un secol.

Dar, pentru că omul nostru ştie ce homofob şi transfob e poporul român, o aduce repede în discuţie pe aia cu adolescenţii care vor schimbare de sex la 14 ani. Să trimită comentacii proşti după fentă şi să uite lumea suubiectul principal al discuţiei. Şi anume, nevoia de a pune tinerii în temă legat de pericolele care-i aşteaptă.

Din câte ştiu, în ţara noastră, schimbarea de sex nu e legală. Nici la 14, nici la 18 ani, nici după. Prietenii mei trans adulţi obţin dreptul de a avea documente cu sexul ales de ei după ani de procese în CEDO. Deşi, în cazul ăsta, chiar vorbim de alegere informată. De oameni care au dus ani în şir de război cu ei înşişi şi cu cei din jur, până au ajuns să-şi asume ceea ce sunt.

Dacă educaţia sexuală ar include elemente LGBT, ar fi tocmai pentru ca idioţi ca Funeriu să nu mai poată împroşca ură la adresa celor diferiţi – şi da, cu cât eşti mai ignorant pe aceste teme, cu atât eşti mai violent cu cei diferiţi, pentru că ţi se inoculează ideea că, doar pentru că tu, ca gigel, ai o preferinţă nativă pentru vagin, eşti mai bun decât ei. Nu, nu eşti. Mulţi inventatori, artişti şi scriitori sunt LGBT. Mintea lor a lăsat o moştenire culturală la care gigelul futac random de pe drum nu poate ascende nici măcar la nivel de percepţie, d-apăi la nivel de creaţie.

De ce ar trebui LGBT marginalizaţi şi abuzaţi în continuare, doar pentru că nişte javre ordinare vor să impună ce e bine şi ce e rău pentru alţii?

Apoi, Funerică ne explică cum a fost el răstălmăcit şi cum unii şi alţii au “zero credibilitate” pentru el. Newsflash: ne doare în c*r. Întreabă-te dacă mai ai tu vreo credibilitate în ochii noştri. Mai degrabă e bizar că îţi mai cântă femei în strună. Orice individă normală ar fi trebuit să-ţi dea unsubscribe din secunda în care te-ai trezit că ai o problemă cu ce vacanţe şi cafele aleg să-şi comande.

Ca să nu punctăm partea aia apoteotică legată de virilitatea celor pe care i-a învins Funerică. Poate că nu ştiai, dar dacă te epilezi, subit logica ta e invalidă, lol. Trebuie să ai păr, foarte mult păr în găoz, să te poţi răfui cu acest Gigi Duru eşuat al politicii româneşti.

Deşi, dacă ne orientăm după băluţa care i se scurge pe la bot când aberează despre virilitatea combatanţilor adevăraţi, în opoziţie cu şosetuţele celor care nu i se par combatanţi, am zice că… Mda. Hai, Funeriule, recunoaşte-ţi deschis apetitul pentru p*lă vânjoasă şi noduroasă. Urmează-l pe confratele tău ungur Jozsef Szajer, alt activist familist înverşunat căruia îi plăcea bărbatul musculos, transpirat şi verde, din motive evidente.

Ce alt motiv ar putea avea un bărbat să se lege de ciorăpeii altor bărbaţi şi aspectul lor fizic, dacă nu homosexualitatea latentă?

Am o altă veste bună pentru tine, Funeriule? Educaţia sexuală nu te face gay, aşa cum matematica nu te face paralelipiped. Matematica te poate ajuta doar să te identifici ca paralelipiped, dacă intuieşti deja că eşti. Şi ştii, asumarea cinstită îţi aduce pace în suflet. Pace de care în mod vizibil, ai nevoie. Găseşte mătărânga aia vânjoasă şi păroasă, şi dă-te jos de pe drepturile femeilor.

 

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Morbo says:

  sunteti toti de curtea scolii, indiferent de opinie

 2. Eh says:

  Este atat de trist sa vezi chiar la nivel de reprezentanti ai tarii atata discriminare si misoginie. Eu am muncit mult mai mult decat un barbat ca sa ajung in corporatie, intr-un domeniu tehnic. Si acuma se angajeaza de sex masculin by default, in timp ce femeile trebuie sa demonstreze mai mult, si sa munceasca mai mult. Practic fac munca dubla, nu ma plang pentru ca imi place, vreau doar sa spun ca mai mult de 50% dintre barbati sunt mai lenesi, delasatori si de multe ori chiar nepregatiti si cu gandire limitata, ceea ce imi da mie mai mult de lucru, sunt nevoita de multe ori sa rezolv situatii complicate de care ei nu se ating, sau trebuie sa repar tampenii pe care le fac ei, pe cand femeile sunt mult mai responsabile, indiferent de skilluri si de experienta, isi dau interesul.
  Si acuma imi spune domn’ Funeriu, acest zeflemitor misogin, cu o lipsa de respect care s-ar preta la un betiv de pe sant ca beau prea multe cafele si merg in prea multe excursii, pe banii munciti de mine, in loc sa fi facut vreo 2-3 bucati pe la vreo 17 ani, hraniti din asistenta sociala, si mai apoi munca necalificata (tot respectul) din care nu mi-ar fi ramas niciodata nimic pentru mine. Ma cearta ca n-am turnat copii, ci mi-am permis nesimtirea sa urmez o cariera tehnica, la care neintamplator sunt si buna.

 3. E.o. says:

  Cred ca la faza cu pula vanjoasa proiectezi dumneata, nu ca as avea vreun respect ptr funariu ala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: