Hai să ne comparăm carantinele

Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay

Ieri, m-am dus după tampoane. Şi, special pentru carantină, am nişte pantaloni foarte largi şi foarte elastici, comozi pentru acasă. Dar cum vorbisem la telefon cu o fostă colegă de şcoală, care mi s-a plâns că a pus pe ea patru kilograme de când trebuie să stea în incintă, mi-a venit o idee perversă şi extrem de kinky. Ia să-mi iau skinny jeans.

Evident, dar evident, n-am mai intrat în skinny jeans. Eu, care mă făleam că încă îmi port blugii din liceu. Şi blugii din liceu, copiii moşului, erau “blugi de la ruşi”. Făcuţi special să te strângă de coae, să nu ai păreri antisistem. Skinny jeans de acum sunt mai elastici decât blugii de la ruşi de altădată. Pe atunci, parcă hainele se întreceau între ele să denunţe: Alooo. Grasă la bord!. Mai era şi moda taliei joase, să se vadă bikinii şi decolteul fundului, şi chiar nu înţeleg ce era în mintea noastră de ne îmbrăcam aşa. Mai ales că eu aveam ditamai burta de fată hrănită numai cu carbohidraţi.
Acum, talia blugilor e mai înaltă, mai cambrată, e mai uşor să îţi aduni slăninile şi să te dai Bella Hadid. Plus că există tot soiul de chiloţi şi body-uri modelatoare, care te strâng de n-ai aer, dar pe dinafară te-ai foote şi tu pe tine, când te vezi în oglindă.

Mno, şi eu mă lăudam că stau pe mine şi blugii ruseşti din liceu.

Enter două săptămâni de carantină, şi Lorena voastră nu mai încăpea nici măcar în skinny jeans.
Acum sunt o balenă eşuată pe ţărm, bine că mai avem o lună de carantină înainte, să repar lucrurile înainte să mă cheme cineva la un casting.

Adică, plm, se vede şi în pozele mele de Instagram:

Exhibit 1:

Exhibit 2:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Miss Quarantina: Vintage Actress #periodmakeup #periodgirl #vintage #glam #curls #chic #softglam #picoftheday #coqueta

O postare distribuită de Lorena Lupu (@lorena.lup) pe

Observăm cum personajul are mult mai multă faţă în exhibit 2, şi a folosit şuviţa aia fugară să mascheze inteligent chestia asta?

Mbun.

Adevărul e că de când sunt în carantină mănânc toată ziua.

Când eşti pe fugă, haleşti un sandviş, apoi îl arzi pe pasajul Unirii, alergând să prinzi metroul spre Romană. Uiţi că ţi-e foame, pentru că trebuie să fii în locuri, şi pentru că trebuie să faci lucruri.

Când eşti acasă, găteşti chestii. Lung, lent, pentru că nu e nici o grabă. Îţi place să găteşti cu mult unt? Pui încă puţin, că ce pwla ta, eşti un boier şi te respecţi. Nu există noţiunea de porţie. Există doar noţiunea de savurat pe îndelete, delicios, din toată inima.

Bă, oameni buni, am o problemă. Mie chiar îmi place să mănânc. Mor după gusturi, mor după arome, mor după mirosul cald şi îmbietor de mâncare proaspătă. Norocul vieţii mele este că n-am devenit casnică. Acum eram obeză. Şi nici măcar nu învinuiam metabolismul. Îmi place mâncarea, ook?

Al doilea adevăr absolut urât este că, de când scroafa voastră este în carantină, scroafa voastră bea toată ziua.

Te trezeşti şi… ce ai de făcut? Postez un articol aici, răspund la comentarii, şi…? Nici un proiect nou, nimic să-mi sfârâie micul demon. Pac, sticla de vin din frigider. “It’s Five O’Clock Somewhere”, şi atunci, hai, noroc, sănătate.

Şi problema mea cea mai mare e că îmi place să experimentez. Să zicem că am palincă ardelenească. O încerc în combinaţii. Să zicem aşa: 300 ml suc de morcovi cu banană de la Lidl, 50 ml palinka, un strop de rom, gheaţă. Vis. Şi dacă storci în mix şi jumătate de portocală, ai orgasm intelectual.

Şi nici măcar nu am nevoie de shaker. În anii 90, shakerul cârciumii obişnuite era borcanul obişnuit. Câtă vreme am un borcan în casă, am tot ce-mi trebuie. Şi mai şi beau direct din borcan, să nu spăl două chestii.

Mama remarca cu admiraţie ce bine rezist la carantina lui coronavirus, ce glume vesele sunt la mine pe wall şi ce frumos că nu deprim oamenii. Mda. Numai că nu i-am spus cât trebuie să bei, să menţii asta.

Şi ce altceva plm să faci când, pentru a te duce la buticul din colţ după chibrituri, trebuie să scrii o declaraţie pe răspundere proprie că subsemnata, fiica lui şi lui, domiciliată, că doar nu stă în gară, posesoare de CI cu seria şi numărul, se deplasează deocamdată pe două membre inferioare, în interes pur personal, întru achiziţionarea de chibrituri pentru aprins focul, din fibră lemnoasă, disponibile în varianta cu zece cutii, STAS 2627.

Şi în timp ce tu faci asta, pentru că eşti prostul care respectă legi, toţi vârstnicii din blocul tău fac oldies party în faţa blocului, deşi motivul primordial pentru care noi toţi proştii stăm acasă e să nu se îmbolnăvească ei.

Nu am cum să îndur asta fără un pic de resveratrol, sorry.

E mereu ora cinci undeva, iar eu sunt singurul barman de care am nevoie.

Deci, crăpi în tine toată ziua, pentru că poţi, şi torni în tine toată ziua, pentru că altfel nu poţi.

A treia problemă e aderenţa de canapea.

Eşti acasă.

Ai pe net filme, cărţi, muzici. tot ce vrei.

Ai timp să vezi un serial cu cinci sezoane precum Queer As Folk da capo al fine.

Evident că stai ca balena eşuată pe canapea, pentru că nu ţii minte când ai avut atât de mult timp liber. Poate niciodată de când eşti adult.

Cum plm să nu faci colăcei de salvare în jurul burţii?

Asta e cea mai nasoală parte. Că ajungem să ne delăsăm. Şi apoi, când începe heirupul din nou, ne plângem că aoleu, oh, vai.

There needs to be a method to this madness. Trebuie să îmi impun un pic de disciplină, înainte să mă transform în Moby Dick. Şi care mă întrebi cine era Moby Dick îţi iei o muuuie viguroasă până în adâncurile gâtului. Învăţaţi naibii să daţi un google, nu vă faceţi mereu coming outul ca proşti din primele cinci secunde. Lăsaţi-i omului măcar să spere că nu bubuiţi de ignoranţi şi de lepre, că altfel, deveniţi extrem de previzibili şi de plictisitori.

Şi poanta cea mai tragică este că toate aceste excese împreună îmi dau o stare de imensă plăcere şi satisfacţie. Ce frumos ar triumfa binele, dacă răul nu ar fi atât de plăcut.

***

 

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. Matheiu Anders says:

  Buna, Lorena!
  Cred ca tine si de metabolism.
  Uite…, mananc foarte mult seara, cand cica se pune pe tine tot ce mananci.
  Pe mine nu ma ajuta nici suplimentele minerale. Am arderile rapide.
  “Fa-ti idee, neicusorule, puicusorule.. “…,
  de la 20 de ani sunt un tip la 1,80m cu 60 kg.
  In alta ordine de idei, n-am cont de Instagram, dar consider si de la mine 👍.
  O zi buna!

 2. insanity66 says:

  De unde stii ca mai avem o luna de carantina? Nu crezi ca va tine pana la sfarsitul anului?

 3. Lala says:

  Înainte de restricții alergam, acum nu mai merg că nu am unde în jurul blocului. Îmi pun în picioare ghetele de kangoo jumps care stau sub pat de câțiva ani şi caut ceva mai ritmat de la Pearl Jam pe youtube. Eddie Vedder cu sticla de vin pe scenă. Deci trebuie să “drink along” şi astfel kangoo jumps devine riscant. Nu vrei o fractură acum când colcăie spitalele de covid 19…

 4. MupMup says:

  Nu se stie exact cat tine, dar se va lasa cu criza economica si ceva revolutii/razboaie civile ceva fin in Europa. Pare un dezastru regizat, puteti sa ziceti conspiratii dar cand ne va lovi, multi vom muri prematur.

 5. Morbo says:

  De când cu lockdown-ul mănânc doar chestii gătite de mine (desi o sa și comand pana la urma, ca să-i susțin puțin și pe oamenii ăștia de la restaurante), în afara de o jumătate de pahar de vin nu am mai băut alcool de vreo doua săptămâni, ieri și alaltăieri am făcut 10000 de pași în casa (apartament de 56 mp). Ce ma stimulează? Ca simt nevoia ca trebuie sa rămân cât de sănătos posibil. Nu poate decât sa ajute, nu?
  Sa vad cât ma și ține.

 6. Morbo says:

  @insanity66
  Cu ce bani? Sa fim serioși. Coronavirus, necoronavirus, nu se poate prelungi mult.
  În plus, deja se vad efecte timide ale masurilor în vest. Probabil multe masuri o sa dureze mai mult, dar de lăsat sa umblam fără declarație și unde vrem (în aer liber) , aia probabil o sa fie primul lucru care o sa fie relaxat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger