Hai să vorbim deschis despre botox

Acum cam o lună, mi-am pus o fotografie pe Instagram. Fără machiaj, doar cu câteva înţepături pe frunte şi o privire de om hăituit.
Îmi pusesem botox.

Am anunţat de prima oară de când am început să ţin blog că, din secunda în care nu îmi va plăcea ceva la faţa mea, o să rezolv acel ceva. Aşa cum, din secunda în care mi-am dat seama că încep să prind gabarit, am retezat orice urmă de pâine, paste făinoase, prăjituri, biscuiţi şi altele de genul din alimentaţie – cu excepţia ciocolatei, că toţi avem dreptul la un viciu – şi la 80% din alcool.

Rezultatul se vede în fotografii.

Numai că faţa omenească are această caracteristică: n-o poţi drege din dietă sau sport. Dacă nu-ţi mai place ceva la tine, te resemnezi sau te duci la estetician.

“Dar de ce, Lorena???” au sărit în special masculii, care sunt cei mai înapoiaţi când vine vorba de orice formă de tratament estetic. Și la alții, dar mai cu seamă la ei înșiși. “Noi te-am … şi aşa.”

OK, dar nu a fost niciodată vorba despre voi. Ştiu că m-aţi … şi aşa. Ştiu că m-aţi … şi la 100 de kg. Atâta timp cât există undeva un orificiu, un mascul ar …

Tocmai de aceea, nu e un criteriu după care să mă orientez foarte tare.
Unicul criteriu de care-mi pasă, când vine vorba de cum arăt, este să-mi placă ce văd în oglindă.

Şi în ultima vreme, datorită obiceiului meu de a mă încrunta când gândesc, respectiv când mă enervez, începusem să fac un “11” destul de adânc în frunte. Îl ascundeam cu creme hidratante, primer de machiaj estompant, ser cu diverşi nutrienţi, o tonă de anticearcăn scump aplicat pe lungul ridului şi cu continue şuturi interioare în ouă: Nu ne încruntăm, nu ne încruntăm, nu ne… bag poola în morţii mă-tii de ţăran care mă înjuri pe internet, te sparg, nenorocitule, la dracu’, era vorba să nu ne încruntăm.

Am încercat întâi diverse tipuri de masaj facial şi tratamente externe pentru că MĂ KKAM PE MINE DE FRICĂ. Citisem poveşti horror cu botox eşuat, care rezultase în pleoape lăsate, în sprâncene deformate, în reacţii alergice.

Şi când e vorba de viaţa ta, şi de faţa ta, nu vrei să joci zaruri. Vrei să iasă cât se poate de bine.

Taman de aceea, recomand să mergeţi la MEDICI BUNI. Nu la Vasilica de la 4 care aduce botox din China şi a mai injectat vreo trei din cartier, nu la te miri ce fundătură înjghebată ieri. La profesionişti cu reputaţie, pe care i-au testat şi prietenele voastre şi se vede pe ele că arată bine.

“Vai. Lorena, dar prietenele mele niciodată n-ar…”

Lol. Sunt profesionişti mai buni sau mai proşti, oameni care obţin rezultate aproape naturale şi oameni care îţi schimbă radical jumătatea superioară a feţei, dar partea amuzantă ştiţi care e?

DUPĂ CE AI ÎNCASAT PRIMA INJECŢIE CU BOTOX, TE UIŢI LA OAMENI PE STRADĂ ŞI TE PRINZI DINTR-O PRIVIRE CINE A FĂCUT-O ŞI CINE NU.

Parcă aţi fi o confrerie secretă a frunţilor netede.

Mbun, când am scris pe Instagram: “Mi-am pus botox”, unii mi-au zis: Dar tu ai buze frumoase…

Botoxul nu se pune în buze. Ce se pune în buze e filler şi da, în buze nu am nevoie de absolut nimic.
Botoxul sau toxina botulinică se injectează în frunte, inclusiv între sprâncene şi în cazul ridurilor din colţurile externe ale ochilor, că toate aceste riduri sunt provocate de firea noastră colerică şi de faptul că tot strângem din ele în fel şi chip.

Asta face toxina botulinică. Inhibă ordinul de la creier: Sesam, încruntă-te, şi muşchii nu mai răspund, drept care zona rămâne întinsă.

Dar. Eu fiind actriţă din când în când, nu puteam să renunţ complet la a mă încrunta. Drept care, doamna a folosit pe mine jumătate de fiolă, lăsând un 11 subtil (aşa îmi numesc eu cele două riduri de încruntare) uşor de mascat cu machiaj.

Partea bună e că, pentru a te propriu-zis încrunta, trebuie să strângi din ele din răruncii sufletului. Nu se mai produce instinctiv, la orice mică iritare.
Acum, că o descriu aşa, cred că trebuia să-i cer să-mi injecteze o doză de botox şi în temperament, haha.

Injecţiile au fost gata în cam zece minute, cu bancuri cu tot – fiind ceva relativ superficial, nu ai nevoie de internare, anestezie sau altele asemenea. Există o cremă specială cu efect anestezic, dar ea atenuează doar durerea penetrării pielii, nu senzaţia extrem de ciudată când acul atinge ce e dedesubt şi începe să deşerte acel fluid. E un muşchi extrem de subţire şi sensibil, deci, înţepătura se simte.

Dacă ai un medic bun, va avea grijă să te lase doar cu urme de injecţie – găurici mici, nu cu vânătăi, capilare sparte şi alte urme de măcel, de zici că te-a dat cineva cu fruntea de bordură.
De aceea, subliniez încă o dată că e ok să faci economie unde vrei tu, dar când îţi faci un procedeu facial, pregăteşte-te adecvat. Va fi faţa ta pe următoarele şase luni.

Şi pleoapa e o zonă predispusă la deformări, deci nu vrei să te f**i cu ea.

După ce se termină injecţiile, medicul te mai linişteşte, dacă nu are agenda prea încărcată îţi mai oferă zece minute din timpul lui şi o cafea, dacă o are, îţi mulţumeşte pentru că ai apelat la serviciile lui şi-ţi spune să revii cu un telefon în cam o săptămână – o săptămână şi jumătate, să-i raportezi cum arată treaba.

În primele zile, nu ai voie nici o formă de masaj facial, tratament cu abur sau alte şmecherii de genul. După ce îţi trec înţepăturile – a doua zi nu le mai ai – aplici doar din vârfurile degetelor, extrem de uşor, crema hidratantă obişnuită, pentru că vrei ca botoxul să-şi facă efectul, nu să-l mişti cine ştie în ce direcţie prin masaj.

Şi în trei – patru zile încep să se vadă rezultatele. Fruntea se înseninează, se relaxează, se netezeşte.

Bine, pentru că eu aveam reflexul de a sta mereu cu muşchii ăia încordaţi şi încruntaţi, în primele zile m-a durut capul cam tare. Nu capul propriu zis: zona frunţii.

Apoi, într-o dimineaţă, m-am uitat în oglindă şi am văzut că 11 era în proporţie de 80% dus.

Cât o să ţină? Între patru şi şase luni. Apoi trebuie repetată procedura.

Merită? Da. Vreau să mă pot uita cu plăcere la persoana care mă priveşte din oglindă, ca să am inspiraţie pentru scris, pentru oferit energie pozitivă altora, pentru glume, pentru a oferi materiale valoroase oamenilor cu care colaborez.

Nu sunt în stadiul ăla al vieţii cu “îmbrăţişează-ţi defectele”. Dacă mi le îmbrăţişam, acum aveam 120 de kilograme, un strat gros de osânză viscerală, ca toate femeile din familia mea, bărbie triplă şi un păr gălbui pai, moartea oricărei pasiuni.

S-o pun altfel. Spune-i cuiva care n-a mai intrat într-o cofetărie de cinci ani să-şi îmbrăţişeze defectele şi o să-ţi dea foc la casă. 😀

Prefer să sculptez din mine însămi ceea ce ALEG să fiu. Şi prefer să fiu sinceră în privinţa asta, pentru că poate, undeva, sunt alte femei care se uită în oglindă, nu îşi doresc aceste riduleţe, e atât de uşor să facă ceva în privinţa lor, dar le freacă diverşi binevoitori la cap cu tâmpenii.

Da, acum am botox în frunte, prin urmare, am un 11 extrem de subtil şi o încruntare care nu apare decât dacă mă enervez pe bune.

Prefer să ştii de la mine, decât să înceapă să circule zvonul pe net din alte surse.

Voi recurge şi la altele, dacă va fi necesar?

Cert. Şi ţi le voi documenta la fel de obiectiv cum am făcut şi cu botoxul.

“Hauhauhau naturaleţea blabla.” Just shut the f*** up, will you. Fii tu natural, dacă ţii neapărat. Din punctul meu de vedere, natura a fost şi este mereu perfectibilă.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Raluu says:

  Da, as face-o! Și eu am 11 de când am început să am conștiința proprie si sa ma enerveze lucruri și din ce spui tu nu e așa rău. Ideea cu jumătate de fiola e geniala!

 2. Nicu says:

  Ce pret au injectiile pentru efectele pe termen de 4-6 luni? Multumesc!

 3. Lorena Lupu says:

  Diferă de la clinică la clinică. Ca orice intervenţie medicală în România, pot avea ce preţ consideră profesionistul care le face.

 1. October 4, 2019

  […] Vă povesteam acum şase luni că au început să-mi apară riduleţe de încruntare între sprâncene şi alte câteva riduleţe pe frunte, şi m-am dus să le “omor” cu botox. Textul, aici.  […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: