HBO, you GO!

Nu am apucat niciodată să scriu cât de mult iubesc HBO. Da, costă în plus decât rahatul obişnuit care-ţi putrezeşte creierul, aterizat pe ţeava cablului. Dar livrează. În prezent, HBO e singura televiziune din România care mai are în mod real ceva de comunicat publicului cu minimum un neuron funcţional. Singura televiziune care nu face rabat de la calitate şi profesionalism. HBO, vreau să v-o sug. Atât sunteţi de buni.
Voi aţi reintrodus naraţiunea de calitate în serial şi m-aţi făcut pe mine, omul care detestă din rărunchi ideea de serial, să bag “Game of Thrones” la venă. Dumnezeule, cât de bine scris, frumos filmat şi genial la toate nivelurile e serialul ăla.
Voi aţi reuşit să treziţi un public tânăr blazat de tot ce înseamnă ideea de produs media românesc şi să-i insuflaţi entuziasm cu “Umbre”. Neam de neamul meu n-a văzut adolescenţi făcând glume şi meme-uri cu orice alt serial românesc. Dar cu “Umbre”, da. “Umbre” a reuşit să ia şi coroana de top, şi miss congeniality, doi în unu.
Ieri seara, HBO a organizat vizionare pentru ultima lor producţie românească, “Valea Mută”. Şi mamăăă, cât de frumos a fost.

valea-muta_still-photo-13

“Valea Mută” are ceva din suspansul lui “True Detective”, din senzaţia permanentă de pericol din “Sopranos” şi din bizareria pitorescă a lui “Twin Peaks”, şi în plus are o doză de umor copios românesc, voluntar involuntar, ca să zic aşa, exploatat cu inteligenţă şi discreţie de Marian Crişan, pe care lumea îl ştie ca regizorul peliculelor “Morgen” şi “Rocker”.
E povestea a doi adolescenţi care au o aventură pe care nu vor să şi-o asume, pentru că ei “nu sunt gay”. În timp ce fac amor în cabana de la munte a tatălui sever şi “fac io bărbat din tine” al unuia dintre ei, asistă la o crimă. Copii imaturi fiind, părăsesc adăpostul sigur al casei, unde nimeni nu-i remarcase şi se aruncă în vizorul ucigaşului ca găinile în calea maşinii. Reuşesc să scape ca prin minune şi jură să păstreze secretul ca nu cumva, povestind ce au văzut, să se prindă lumea că au vizitat şi ochiul căprui al dragostei noastre. Aşa eram toţi la 16 ani, aveam impresia că tot ce facem ne trădează şi ne şi dădeam de gol ca proştii.

Numai că pe măsură ce investigaţia creşte, de descoperă o intrigă de proporţii, care implică un clan de mafioţi romi, droguri, inspectori DIICOT implicaţi, trădări la nivel înalt şi, înainte să-ţi dai seama, răul şi binele se contopesc la un nivel care… lasă că vedeţi voi la ce nivel, pe HBO. Sau pe HBO GO. Plătiţi pentru calitate, calicilor. Nu vă mai văicăriţi că aveţi produse media de toată jena, în timp ce voi nu sunteţi dispuşi să scoateţi un chior din buzunar.

“Valea Mută” debutează pe HBO pe 23 octombrie, de la ora 20.00.

Foto: Adi Marineci, HBO România.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading