Iar am feedul plin de Selly

OK, deci influencerul Selly a făcut un bairam cu care a încălcat măsurile de protecție anti Covid și a fost amendat.

În momentul imediat următor, a sărit să-l mustre Facebook pe Selly că el ar trebui să fie formator de opinii, model de comportament și să dea exemplu.

Formator de opinii numit de cine?

Model de comportament pe baza cărui decret?

Și de ce e treaba lui să dea exemplu?

Am fost cumva la alegeri să-l votăm pe Selly reprezentantul nostru obștesc? Îl plătim din impozit?

Ăăă, nu.

Și atunci, ce treabă are Selly să ne fie model? Pe bază de ce? Unde se eliberează diplomele astea de model și de ce acte e nevoie pentru procurarea lor?

Poate că e momentul să facem o distincție clară între calitatea de entertainer a cuiva și pretenția noastră absurdă ca ăla să fie modelul cuiva.

Selly nu se pretinde a fi model și nu se marketează ca atare. E doar un puștan care filmează, editează și postează pe net diverse clipuri bazate pe idei care-i trec prin cap. Nu e al doilea Mesia pogorât pe pământ și nu e avocatul poporului.

OK, un puștan a fost amendat pentru că a ignorat prevenția aferentă izolării sociale.

Nasol pentru el.

Dar, în pușca mea, e un simplu puștan.

Hai să nu-i punem în cârcă și așteptarea ca el să fie ceea ce nu a pretins niciodată că este.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. cos says:

  Nici eu nu mai pot cu apararea lu Selly. El a dorit dezbateri cu ministrul educatiei. Facea pe desteptul ca nu vrea sa discute cu el reforma invatamantului romanesc , in emisiune la TV. Apoi cred ca au avut si o dezbatere. Si asta pentru ca voia o cariera in politica. dar nu prea i-a iesit pt ca are un comportament de rahat si s-a facut de rahat fata de cine nu trebuia. Si stiu ca are un comportament de rahat din intamplari reale fata de persoane ce le cunosc. Pustanul e un cocalar cu discurs de dani mocanu si toata lumea ii da green card ca zambeste frumos si e simpatic. Nu e doar un copil care face filme pe yt, ci cineva care lupta sa aiba o voce publica si se implica in probleme politice si de reformare a invatamantului.

 2. cos says:

  Si inca ceva. Hai sa ne hotaram, si poate sa se hotarasca si el: Eu un simplu pustan si il tratam ca pe un simplu pustan, sau e o persoana publica, cu o voce importanta pentru 3 milioane de tineri si un reformator? Si atunci opinia publica il poate taxa ca atare pt. derapaje.

 3. Radu says:

  Cos, eu sunt de acord cu tine, minus ca e un cocalar in viata privata samd.
  Eu l-am vazut fugitiv si da, avea un discurs foarte ok.
  Eu sincer sper sa accepte criticile si sa fie un formator de opinie, pentru ca parea, atat cat am vazut eu, ca avea niste idei foarte ok.

  Romania are nevoie de modele pentru tineri de varsta lor si sper ca Selly, cine o fi el, sau altii, sa vada ca se poate si sa fie niste formatori de opinie, cu beneficiile de rigoare, atat pentru el cat si pentru tinerii de varsta lui.

  Bravo lui daca e un cocalar care a prins ca merge nisa asta a tinerilor interesati de educatie!
  E un pas urias fata de mentalitatea in care am trait eu la vremea lui “vreau sa fur si eu ca cutare si cutare, nu conteaza scoala” sau “eu oricum imi iau talpasita la cules dr capsuni sau la furat in Vest”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: