În sfârșit, se sancționează cruzimea împotriva animalelor

Până nu demult, citeam știri cu animale chinuite, torturate și ucise și mușcam din pumni de furie. Mi se părea incalificabil ca niște bipezi, allegedly dotați cu creier și rațiune, să se folosească de puterea lor mai mare pentru a face rău unor ființe lipsite de apărare și a se bucura de asta.

Ca să nu povestesc de toate situațiile în care animalele sunt folosite ca obiecte de șantaj și de pedeapsă în familii cu membri sociopați, psihopați sau narcisiști.

Exemplu: o cunoștință avea un tată idiot. Venea ăla acasă și începea să urle la nevastă și copii. Într-o seară, a ajuns boul acasă. Fetița ținea în brațe mâța familiei, care dormea. Și i-a făcut ssst lui ta-su, să protejeze somnul animăluțului. În secunda imediat următoare, ăla i-a înhățat pisica și a aruncat-o pe geam. Stăteau la etajul al cincilea.

Genul ăsta de bou idiot agresiv nu e deloc rar pe meleagurile noastre. Dă bărbăția pe dinafară din el, dar numai când are a face cu femei, copii și animăluțe. Dacă eram măritată cu unul ca ăsta, divorțam, iar dacă nu îmi permitea societatea să divorțez, îl sufocam cu perna în somn, să curăț universul de o mizerie subumană, care pune viaâa unui animal mai prejos de o criză de isterie care, într-un context civilizat, n-ar fi trebuit să existe in the first place.

Dar genul ăsta de bou nu vine doar sub formă de mascul. Mai există și câte un muieret care omoară pisici doar așa, pentru că poate. Pentru că a lăsat porumbăria deschisă și, cum probabil că nu dădea destulă mâncare pisicii, aceasta a zis: yummy food.

Nu pisica e de vină pentru că e flămândă și dă iama în porumbei. Așa cum nu pisica e de vină dacă ți se pișă pe covor când tu o ții cu litiera murdară. Tu ești omul, tu ești factorul responsabil și rațional, e treaba ta să le creezi tuturor animalelor din îngrijire climatul și condițiile pentru a fi ocrotite și pentru a nu se pune unele pe altele în pericol.

Iar dacă nu ești în stare și, în urma neglijenței tale, se întâmplă situații neplăcute, dă-ți două palme în oglindă, nu mai chinui animalele.

Taman de aceea, noul proiect de lege, care sancționează uciderea și chinuirea animalelor cu până la șapte ani de închisoare mi se pare absolut genial. Și sper să se și aplice.

Nu te obligă nimeni să ții animale. Dar dacă ai ales tu, nesilit de nimeni, să le iei în grijă, îngrijește-le și tratează-le uman. Tu ești cel mare și puternic în contextul dat. Trebuie să fii prost și gunoi, să abuzezi de asta. Și atât prostia, cât și ticăloșia, TREBUIE penalizate.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Minie says:

    Foarte bine, mai scăpa lumea de psihopați. Pisica nu vânează neapărat de foame, ci și for fun.
    Ai mei au papagal, iar eu sunt cu pisici. Când mergeam în vizită, papagalul stătea încuiat într-o cameră, iar pisica mea păzea ușa 2-3zile. E responsabilitatea noastră de oameni să păzim papagalul, nu vina pisicii că vrea să vâneze din instinct.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: