În sfârșit, se sancționează cruzimea împotriva animalelor

Până nu demult, citeam știri cu animale chinuite, torturate și ucise și mușcam din pumni de furie. Mi se părea incalificabil ca niște bipezi, allegedly dotați cu creier și rațiune, să se folosească de puterea lor mai mare pentru a face rău unor ființe lipsite de apărare și a se bucura de asta.

Ca să nu povestesc de toate situațiile în care animalele sunt folosite ca obiecte de șantaj și de pedeapsă în familii cu membri sociopați, psihopați sau narcisiști.

Exemplu: o cunoștință avea un tată idiot. Venea ăla acasă și începea să urle la nevastă și copii. Într-o seară, a ajuns boul acasă. Fetița ținea în brațe mâța familiei, care dormea. Și i-a făcut ssst lui ta-su, să protejeze somnul animăluțului. În secunda imediat următoare, ăla i-a înhățat pisica și a aruncat-o pe geam. Stăteau la etajul al cincilea.

Genul ăsta de bou idiot agresiv nu e deloc rar pe meleagurile noastre. Dă bărbăția pe dinafară din el, dar numai când are a face cu femei, copii și animăluțe. Dacă eram măritată cu unul ca ăsta, divorțam, iar dacă nu îmi permitea societatea să divorțez, îl sufocam cu perna în somn, să curăț universul de o mizerie subumană, care pune viaâa unui animal mai prejos de o criză de isterie care, într-un context civilizat, n-ar fi trebuit să existe in the first place.

Dar genul ăsta de bou nu vine doar sub formă de mascul. Mai există și câte un muieret care omoară pisici doar așa, pentru că poate. Pentru că a lăsat porumbăria deschisă și, cum probabil că nu dădea destulă mâncare pisicii, aceasta a zis: yummy food.

Nu pisica e de vină pentru că e flămândă și dă iama în porumbei. Așa cum nu pisica e de vină dacă ți se pișă pe covor când tu o ții cu litiera murdară. Tu ești omul, tu ești factorul responsabil și rațional, e treaba ta să le creezi tuturor animalelor din îngrijire climatul și condițiile pentru a fi ocrotite și pentru a nu se pune unele pe altele în pericol.

Iar dacă nu ești în stare și, în urma neglijenței tale, se întâmplă situații neplăcute, dă-ți două palme în oglindă, nu mai chinui animalele.

Taman de aceea, noul proiect de lege, care sancționează uciderea și chinuirea animalelor cu până la șapte ani de închisoare mi se pare absolut genial. Și sper să se și aplice.

Nu te obligă nimeni să ții animale. Dar dacă ai ales tu, nesilit de nimeni, să le iei în grijă, îngrijește-le și tratează-le uman. Tu ești cel mare și puternic în contextul dat. Trebuie să fii prost și gunoi, să abuzezi de asta. Și atât prostia, cât și ticăloșia, TREBUIE penalizate.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Minie says:

  Foarte bine, mai scăpa lumea de psihopați. Pisica nu vânează neapărat de foame, ci și for fun.
  Ai mei au papagal, iar eu sunt cu pisici. Când mergeam în vizită, papagalul stătea încuiat într-o cameră, iar pisica mea păzea ușa 2-3zile. E responsabilitatea noastră de oameni să păzim papagalul, nu vina pisicii că vrea să vâneze din instinct.

 2. Cineva says:

  Fara a fi fan alt-right – cele mai bune (si mai feroce) legi pentru protectia animalelor au fost date pe vremea nazismului – Hitler, desi nu prea le avea el cu oamenii :))))), in schimb adora animalele (pe Blondi o considera mai valoroasa decat zeci de mii de ofiteri luati la un loc). Germania zilelor noastre este una din tarile fruntase ale lumii in ceea ce priveste protectia animalelor – si multe legi naziste de atunci au ramas active si azi. Spre exemplu, sa devii vanator pe vremea nazismului era cvasi-imposibil (se putea, dar era atat de anevoios de multi care si-au dorit asta s-au lasat pagubasi).

  Revenind la timpurile noastre (aici vorbesc ca iubitor si, cu voia Bunului Dumnezeu, proprietar de mai multe pisici – nu voi spune cate, ca ma ia lumea drept nebun) – exemplul de mai sus ar fi trebuit executat (la propriu, nu la figurat). Animalele sunt SFINTE, ele sunt pure, inocente, nu au vina. Am cunoscut calugari (si nu putini) care, in clipa in care ingropau animalul care a murit (in Ortodoxie se ingroapa nu doar oamenii, ci si animalele) spun “Dumnezeu sa-l / s-o odihneasca”, nu “sa-l / s-o ierte”, intrucat se considera ca animalul nu are pacate.

  Proiectul de lege este totalmente insuficient. Din pacate, din cauza acestui bordel infect de UE din care facem parte (admittedly, cu cele cateva avantaje care decurg de aici), nu putem avea pedeapsa cu moartea pentru anumite infractiuni – printre care si torturarea / rele tratamente / uciderea animalelor, violuri si alte alea.

  Animalele sunt niste suflete perfecte, absolut superbe si ar trebui tratate ca egalii oamenilor (ma rog, subiectiv, as zice ca mai bine ca oamenii). Daca iti iei un animal in casa, ori il iubesti ca pe ochii din cap, ori nu-ti iei.

  La noi in tara nu doar monstrii cu chip de om ucid si / sau tortureaza animalele. O bestie blestemata ca Ion Tiriac (pe care toata lumea il place, din motive foarte putin evidente) are (sau a avut) un pat imbracat in piele de elefant. Acest monstru de Ion Tiriac este unul din vanatorii cei mai impatimiti ai tarii si nicio lege nu-l poate atinge.

  In Norvegia (de fapt, in cam toata Scandinavia), focile, morsele si balenele sunt vanate pe capete, ca si vulpile polare care sunt ucise pentru ca niste curve nenorocite (sorry for the language) sa poarte blanuri. Animale sunt vanate pentru blana si in Canada.

  Japonia – o alta tara civilizata si dezvoltata – rechinilor si delfinilor li se taie inotatoarele si sunt aruncati inapoi in ocean unde, evident, nu mai pot supravietui si mor in chinuri.

  In China, Corea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Singapore – stiti de ce tratament au parte pisicile si cainii ? Nu il mai expun, pentru ca ar fi inutil.

  In Thailanda gasim o vasta masa de handicapato-retarzi (mai ales occidentali, dar nu numai) care se distreaza pe seama spectacolelor cu elefanti. In ce conditii sub-mizerabile sunt tinuti acei elefanti ? Nemancati, nedormiti, in custi infime, batuti cu cruzime pentru a deveni ascultatori.

  La noi in tara avem multi angajati in serviciile de informatii care ori au ca pasiune vanatoarea ori nu au nici cel mai mic respect fata de animale.

  Legi pentru protectia animalelor ? In Arabia Saudita (pe care toti o blameaza) poti fi executat daca ucizi o pisica (sa nu uitam ca in Islam pisica este animal sfant si protejat).

  Pedeapsa potrivita pentru cei care tortureaza si ucid animalele ? MOARTEA. CU EXECUTIE PUBLICA.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading