Poşta redacţiei: Când mereu altul e de vină

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimi(te)ți problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată remunerată. Subliniez: dacă nu vrei să scriu despre, nu-mi trimite o poştă a redacţiei cu amendamentul “dar vreau răspuns privat”. Există două opţiuni: vrei formatul ăsta, sau îmi recompensezi timpul. Merci de înţelegere.

Scrisorica de azi spune aşa:

Dragă X,

Ştiu, de obicei garantez anonimatul. Asta când scrisorica e de bună credinţă şi de bun simţ.

Dar vreau să ştiu şi eu un lucru:

CE P(ATR)ULA MEA E CU TOŢI DISTRUŞII BĂTUBILI ÎN CAP CARE ÎNJURĂ LA MINE PE PERETE, ÎŞI IAU ZUCC, ŞI APOI MĂ ÎNVINUIESC PE MINE CĂ ŞI-AU LUAT ZUCC, DE PARCĂ I-AM CHEMAT EU SĂ ÎNJURE?

Hai să îţi povestesc eu cum începe maturitatea, răhăţel.

Maturitatea începe cu asumarea responsabilităţii pentru acţiunile noastre.

Ţi-am lăsat eu mobilul – tableta – laptopul la îndemână?

Nu.

Te-am logat eu pe Facebook?

Nu.

Mai important, te-am invitat eu să latri incoerent ca o potaie turbată pe peretele meu?

NU, ÎN MORŢII MĂ-TII DE GUNOI PSIHOPAT, NU.

Prin urmare, cine e de vină că jigodia toxică şi infinit de detestabilă de tine şi-a luat zucc?

Doar jigodia toxică şi infinit de detestabilă de tine.

De ce morţii mă-tii de gunoi psihopat nu îşi asumă jigodia toxică şi infinit de detestabilă de tine responsabilitatea pentru propriile acţiuni şi caută să învinuiască alt om pentru asta?

Şi nu aşa simplu, că vaaai, nu pot posta din cauza ta.

Ci o întreagă poveste lacrimogenă, cu băieţelul care îşi pierde vederea şi nu primeşte ochelarii din cauza mea.

Ce legătură am eu cu ochelarii copilului şi ce legătură are Facebook cu ochelarii copilului? E Facebook serviciu de curierat? E Facebook poştă? E Facebook filială a lui Lensa? În ce mod mă pun eu în calea ochelarilor copilului?

Singurul aspect care mă oripilează în tot acest delir fără cap şi coadă e că un kkt cu ochi ca tine are copil de şase ani. Dacă pe mine, o necunoscută, cauţi să mă duci într-un trip al vinovăţiei din fix nimic, mă întreb câte vinovăţii inoculezi în bietul copil, care mai are şi dezavantajul vârstei la care crede că tot ce zboară se mănâncă.

Sper ca măcar maică-sa să fie cu capul pe umeri, altfel, săracul copil e carne de tun.

Iar legat de ameninţări, limbric patetic, poate că nu ştii că acestea constituie o infracţiune în sine. Tot ce am de făcut e să merg la cea mai apropiată circă de poliţie, să dau cu subsemnatul, să le livrez un print screen cu acest superb monolog şi un link la contul tău de Facebook.

Şi ai merita s-o fac, chit că pariez că tot pe mine m-ai învinui când te va chema tov. organ la secţie să le explici de ce mai exact o ameninţai pe doamna Lupu.

Şi la cât pari de agresiv din nimic, probabil că nu sunt singura de pe net căreia i-ai promis diverse. Pot da strigare să adun restul gagicilor la care te-ai zborşit în varii feluri şi facem frumos o plângere colectivă, care să ilustreze recidiva în infracţiune.

Ştii, lăbărel, orice infracţiune are circumstanţe agravante dacă nu e un accident, ci un obicei frecvent al gunoiului care o comite.

Aşa că o să public acest splendid material cu o întrebare pentru doamne: pe care v-a mai inoportunat lătura asta scabroasă cu diverse promisiuni că vă va face şi vă va drege?

Dacă se adună mai mult de douăzeci de print screenuri, luăm măsuri.

Eu sunt Lorena Lupu şi când vine vorba de sex, sunt top. Adică, în f*** dintre noi, eu sunt mădularul învârtoşat şi tu eşti gaura. Fie alegi să mă crezi pe cuvânt, fie vei constata pe parcurs.

Dar maturizarea începe cu un prim pas. Asumarea propriilor fapte şi a consecinţelor aferente. As in: dacă faci urât la mine pe social media şi îţi iei m**a de rigoare, îţi asumi că e din cauza prostiei tale agresive, nu din cauza mea. Eu nu îţi datorez nimic şi nu am de ce să-ţi tolerez imbecilitatea, drept care, o voi taxa. Cât era liber cu băgări în morţi de mamă, făceam asta. Nu se mai poate? Atunci report şi zucc până înveţi bunele maniere.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: