Încă cinci idei de strunit românii din străinătate, special pentru Eugen Teodorovici

Ah, românii din străinătate. Ah, acești mici diavoli împielițați, eliberați de spațiul carpato-danubiano-pontic și de micile aranjamente locale de tip o mână spală pe alta, și amândouă obrazul. Ah, diasporezii ăștia imposibil de șantajat, care au sărit deja gardul  spre libertate și dau cu tifla din depărtare.

Într-un act de disperare autoritate geto-dacică eliberată de jugul influenței occidentale care, cum vă va explica ilustrul istoric și deontolog Silviu Biriș, vrea să nimicească cerbicia verde a românului, Eugen Teodorovici a pus ieri piciorul în prag. Nu să poate, domnule, și anume una ca asta. Ia, hai să nu trăiască românii din străinătate atât de confortabil în țărișoarele lor adoptive care i-au primit și le-au dat de lucru, că prea se îmbuibă și încep să-și someze neamurile de acasă să nu mai voteze cu PSD, că pică bănuțul lunar trimis prin Moneygram sau Western Union.

Ia, hai să dăm milităria jos din pod.

Și ce urmează sună a pagina secretă din jurnalul lui Nicolae Ceaușescu. Ăla măcar realiza că odată ce au trecut granița, sunt pa la revedere, nu le mai poți face reguli, prin urmare, se purta ca și cum românii de peste hotare fuseseră toți luați de uraganul din Oz și, strategic, tăcea chitic.

În schimb, Eugen se răfuiește deschis cu diasporezii ăștia răi, care îi strică lui aranjamentele. Zice el: o să le emitem un singur permis de muncă, valabil doar pe cinci ani în țara X, după care, să lase funcția de chirurg șef la clinică sau owner al unei company (ai auzit, Anastasia Soare?) și să se mute în altă țară. Ah, stai, Anastasia Soare cred că a renunțat la cetățenia română. Altfel, era trist să vezi cum se închide Anastasia Beverly Hills și se deschide Anastasia Las Barranquillas.

Huehuehue, ca să cităm o altă lumină a guvernării pesediste.

Dar pentru că noi la Trollywood suntem buni ca pâinea caldă, vrem să-i dăm lui Eugen Teodorovici și alte idei cu care să-i pedepsească pe diasporezii cei răi, și să-l facem, printre altele, și pe Silviu Biriș fericit.

A) Diasporezii să nu aibă voie să stea căsătoriți decât cinci ani 

După cinci ani, toate căsătoriile diasporezilor se consideră anulate din oficiu, iar bărbații și nevestele lor sunt declarați virgini prin ordonanță de urgență.

Partea care le-ar reveni lor din bunurile comune, în urma anulării căsătoriei, revine guvernului pesedist care, se știe, e reprezentantul românului de pretitutindeni și foote prin împuternicire.

B) În cazul în care în aceste căsătorii au apărut copii, aceștia sunt aduși imediat în țară și cooptați la înălțarea Catedralei Mântuirii Neamului. 

În fond, nu e de ajuns să se mulgă bugetul pentru ea, cineva trebuie s-o și construiască, iar pe șantieriștii români nu-i suspectează nimeni de chef de lucru.

C) Diasporezii nu au voie să trimită bani decât guvernului 

Ia mai las-o pe maică-ta! Oricum s-a descurcat să te hrănească din rația de o pâine și jumate pachet de unt pe săptămână pe cap de locuitor, e obișnuită cu foamea, nu e bine să exagerezi cu huzurul că se încrede.

Pe când PSD-ul? Cum o să se descurce ei, acum că tot ce era valoros în țară a fost deja furat? PSD are nevoie de banii tăi. Moneygram, Western Union, ba chiar și Patreon sunt acceptate.

D) Orice contract de cablu al unui diasporez vine la pachet cu trei ore obligatorii de Antena 3. 

Păi cum adică, să fie român și să se uite la ce televiziune vrea mușchiul lui? Ce-i aicea, bar de negri? Cetățenia română vine la pachet, volens-nolens, de gustibus non disputandum, ci direct mardeiandum, cu obligația sine qua non, la Antena 3.

Dacă Unitymedia vrea să-i vândă TV prin cablu unuia, și ăla e român, volens nolens va trebui să includă trii ceasuri răle de Antena 3. Și cum o să-i obligăm? o să întrebe gurile rele. Simplu. Cum i-a obligat și Donald Trump pe mexicani să plătească pentru zid.

E) Orice diasporez român va fi obligat, o dată la cinci ani, să facă amor cu Veorica. 

E evident pentru toată lumea de ce nimeni n-ar prea avea chef de întreținut flacăra olimpică în Veorica. Nu doar că-și pune burete în coc, și asta te face, prin deducție, să suspectezi că-și pune burete și în altă parte, dar, prin spontaneitatea reacțiilor ei, pare genul care doar stă acolo. Implacabilă, ca impozitul pe venit. Și mai zice din când în când: Oh. Cred că mai e ceva. Exact ca impozitul pe venit.

Taman de aceea, și pentru că cineva e obligat să facă și munca asta, pocinogul va cădea pe diasporezi. Nu de alta, dar românul neaoș e prea obosit de stat la coadă după ajutorul social, să i se mai scoale. Mai ales la Veorica.

Vrei încă cinci ani de zburdat liber pe meleaguri corect pavate și fără gropi? Termenul tău la încălzit Veorica e pe 27 martie, anul curent.

OK, o să întrebe aceleași guri rele. Și diasporencele?

Voi cita dintr-un poem comunist de mare anvergură: Cetățene Stan Pendulă / Om al muncii fără *fluturaș* / Cât există deget, limbă / Legea țării nu se schimbă.

Iar dacă vorbim de un diasporez cu adevărat nărăvaș, ăla primește și nivelul următor de pedeapsă. Pe prietena bună a Veoricăi, madam Pippidi.

Abia asta va înfrânge tupeul în ei.

Vezi, Eugen, ce tare te susțin. Acum vreau să-mi cumpărați și mie cărțile cu 450 de lei bucata, ca doamnei Jucan.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Laura says:

    Romanilor din străinătate puțin le pasa de părerile domnului Teodorovici, pentru ca ei nu-i plătesc salariul.
    Romanii din străinătate plătesc taxe, deci salariile funcționarilor publici, in țările unde au ales sa trăiască si unde asupra legilor privitor la regimul muncii si migrației domnul Teodorovici nu are nici o influența.
    Domnul Teodorovici e un troll prost pur sânge.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: