Întrebări stupide de pus pe net

Apar la fiecare status. Vor să sugereze cum persoana care le pune deţine o formă oarecare de superioritate prin faptul că nu deţine răspunsul. Pentru că în sistemul sucit de valori al persoanei cu pricina, ignoranţa e o virtute, iar informaţia, un viciu.

Şi de câte ori le văd, îmi vine să creez aplicaţia Bocancul Virtual™ de care vă povesteam: de cum cineva postează un rahat, un bocanc de munte cu cuie-n talpă se desprinde magic din ecran şi-i arde o voinicească direct între nări. E superputerea la care visez.

Dar, destul ranting, hai să trecem la întrebările stupide.

Cine?

Scrii un status despre cineva, care a făcut ceva. În secunda imediat următoare, se înfiinţează autorul următorului reply: “Cine?”
Cred că nu există status pe net despre cineva care a făcut ceva, fără prostul obligatoriu din secţiunea de comentarii care să întrebe “cine?”. Am senzaţia că Mark Zuckerberg a construit Facebook cu funcţia “cine” incorporată, şi oamenii care pun întrebarea asta idioată sunt de fapt bots.
Nu cred că există o fiinţă vie care să aibă impresia că necunoaşterea îi conferă valoare şi că mor duşmanii de invidie dacă tu eşti prost. “Uite, bă, am fi putut şi noi să NU ŞTIM chestia asta. Dar rahat, o ştim, suntem plebe.”
Dar hai să presupunem că eşti sincer, că neam de neamul tău n-a auzit despre persoana de care scriu şi că pluteşti în mister ca un unicorn într-un acid trip.
Ei bine, am veşti pentru tine: Informaţia e la un google distanţă de tine.
Şi alte veşti: google e gratis.
Yeeeeah!
Iată toate motivele tale pentru a mai pune vreodată întrebarea “cine?”, demontate.
Şi nu, nimeni n-a văzut vreodată întrebarea “cine?” în comentarii şi a zis: “Uite, mă, ce mândreţe de intelectual”. Toţi au zis: “Uite, mă, ce căcat cu ochi.”

Ce înseamnă…?

Hai să zicem, când eşti într-o discuţie faţă în faţă şi nu vrei să rupi flowul interacţiunii, e ok să-l întrebi pe celălalt ce înseamnă un anumit cuvânt pe care nu-l cunoşti. Dar când eşti în secţiunea de comentarii a cuiva, şi ai tot timpul din lume să cauţi în 7.000.000 de dicţionare din lume, şi statusul nu pleacă nicăieri în cele zece secunde până cauţi tu, e absurd să pretinzi ca altcineva să facă munca în locul tău.
Când erai copil mic, părinţii îţi măcinau şi-ţi mestecau mâncarea, până ţi-a crescut dantura suficient să ţi-o mesteci singur. Acum, eşti mare. Nimeni nu e obligat să mestece pentru tine.

Exişti cu adevărat?

Asta în condiţiile în care sunt pe net 4780096533890 de fotografii cu mine din toate poziţiile, sunt mai activă pe social media decât un manelist într-o cârciumă din Dâlga şi nimeni nu are motiv să suspecteze că o gaşcă de japonezi s-au adunat să creeze pe computer acest pattern de minunăţie strict pentru a zgâria retina românului neaoş şi a-l face să-şi râgâie pleşcoiul înapoi.
A, că nu-ţi răspund ţie la mesaje private? Are exact atâta legătură cu existenţa mea adevărată câtă are cu războiul stelelor. Se numeşte setarea corectă a priorităţilor.
Iar când o să vreau să-mi dedic toată ziua messengerelii private pe net, o să-mi fac site-ul “La palavre cu Lorena”, unde o să poţi să mă freci la icre toată ziua, cu tarif orar, ca la psihologi. Pentru că nimeni nu-ţi datorează timpul lui personal, decât dacă alege să ţi-l pună la dispoziţie.

Tu de fapt vrei să…?

Aici intră orice fel de insinuare stupidă şi pe lângă subiect.
Exemplu: un idiot îmi tot trimitea mesaje private irelevante. Eu pun statusul: Vă rog din inimă, nu mai căutaţi să mă agăţaţi. Şi o πzdă proastă se trezeşte comentând: “A, tu de fapt vrei să inciţi.”

Da, de fapt vreau s-o incit pe mă-ta să poarte un sterilet, că uite ce experimente genetice eşuate îi părăsesc vaginul.

Nimic nu e mai enervant decât un om care caută să exprime o problemă şi boii care îi bagă aluzii paralele cu subiectul.

Dacă de fapt voiam să…, făceam exact ce voiam să fac.

Dacă de exemplu voiam să mă f*tă şi pe mine cineva de pe net, puteam întreba exact asta: “Care n-ai treabă în seara asta?”. Pariez că se adunau şi fete, şi băieţi, pe alese, să am pe toată luna viitoare.

De ce rahat vă daţi voi, bloggării, cu părerea pe orice subiect? 

Pentru că, uimire mare, asta e ideea în a ţine un website generalist / de divertisment. Să abordezi diverse teme de interes larg. E ca şi cum ai întreba de ce croitorii stau cu maşina de cusut în braţe sau de ce femeia de serviciu şterge faianţa.

Drept care, întrebarea suferă de retard în formă deosebit de gravă şi singurul răspuns adecvat mi se pare: “să se mire proştii”.

De ce nu-mi argumentezi mai mult? 

O grămadă oarecare de idioţi au impresia că cineva de pe net s-a născut cu o obligaţie să le ofere lor educaţie. Şi că ai vreo datorie de la Dumnezeu să-i convingi de ceva. Să investeşti timpul tău în intelectul lor.

În primii ani de blogging, chiar cădeam în capcana asta, şi în loc să-mi scriu următorul roman, îmi pierdeam câte o după-amiază căutând să destup mintal câte un homofob sau să civilizez câte un gherţoi. Not anymore.

Educaţia e treaba părinţilor tăi, respectiv, de la 18 ani, a ta. Nu a mea. Dacă din 3-4 comentarii nu ajungem la un numitor comun, facem după cuvintele ilustrului Ion Creangă: paşol na turbinka.

De ce, dacă ne ştim şi în viaţa reală, mă tratezi ca pe un lăbar oarecare pe pagina ta? 

Pe pagina mea tratez foarte respectuos pe oricine şi penalizez numai mitocănia. Or, dacă pentru nişte persoane, familiaritatea înseamnă free pass de tragere de brăcinari, se pun ele singure în postura de lăbari oarecare, nu le pun eu.

Să zicem că eu şi managerul general de la Ace, Brice şi Carice SRL am fi beer buddies. Seară de seară, prin cârciumi, ne-am bea minţile, am arunca cu suspensorul de lustră şi am dansa Hey, Macarena pe mese.

Asta se numeşte AMICIŢIE PERSONALĂ. În nici un caz nu mi-aş permite să postez pe pagina Ace, Brice şi Carice: Băi, Gicu, mai ţii minte cum dansai tu Lambada cu mopul?

Pentru că nu e treaba cumpărătorilor de ace, brice şi carice cum dansa Gicu Lambada cu mopul. Şi nici nu câştig, prin prietenie cu Gicu, vreun drept să mă iau de cumpărătorii de ace, brice şi carice, ca şi cum am fi toţi o mare familie.

Dacă nu e clar conceptul, vei părăsi cercul meu social cu viteza luminii.

De ce viaţa mea e de c*cat? 

În majoritatea cazurilor e strict datorită deciziilor TALE stupide. Te combini cu cel mai prost şi te miri de ce e prost. Cauţi să schimbi oameni care nu vor să se schimbe, în loc să cauţi pe unii care-s exact cum îi vrei din start. Şi aşa mai departe. În loc să te vaieţi că e de c*cat, întrebarea corectă ar fi: Ce soluţii pot găsi?

Şi după ce găseşti soluţii, ŢINE-TE în plm de ele.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

 1. super corect spus.” ace brice si carice” sa isi vada de “ace brice si carice” si daca exista vreun blogger, incepand cu aia vechi s terminand cu actualiii, cel mi-a placut atat de mult incat sa il sustin chiar si daca o singura data esti tu Lorena.
  Nu te perii, nu te laud!
  Stii si sa te documentezi indeajuns la o problema stii sa ai si simtul umorului.
  Nu neg ca ar mai fi bloggari ca tine prin lumea asta, or fi, nu or fi, nu este treaba mea sa fac comparatii.
  Oamenii nu ii compari, ii accepti sau nu, sau esti nepasator.
  O singura obiectie totusi:
  Daca vrei sa gasesti cine a spus un anume lucru si inca mai ai 16 ani ar trebui sa te grabesti sa inveti in viata nu sa iei google pe veresie.
  Pentru ca, as putea cauta Lorena Lupu zile intregi pe net dar tot nu mi-ar face o idee extrem de clara cum ar fi omul dincolo de povestile picante de la live sau pozele tale.
  Asa si cand cauti despre Cicero, trebuie sa il citesti din doasca in doasca, sa poti spune ceva diferit de faptul ca avea ca semnatura bobul de naut.
  N.R. nici comparatia cu cicero si “doasca in doasca” nu reprezinta vreun apropos la nimeni. sau poate ca da
  🙂
  PS status: #BocancVirtual- chiar mi-ar placea sa construiesc unul dasta si daca m-as alia cu un prieten as putea scoate o versiune 0.1 beta pentru masochisti sau pentru oamenii care nu vor sa greseasca de mai multe ori

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger