Jurnal de vaccinare – 6 (final)

Cum v-am povestit, mi-era o frică teribilă de rapel. Mai ales că, la prima tură, corpul meu a dus o luptă feroce cu virusul. Şi mai ales că doza iniţială e jumătate de flacon, iar doza a doua e flacon întreg.

Mă gândeam că dacă am bolit în halul acela la prima doză, de data asta voi ajunge minimum la o urgenţă sau ceva. Că, am uitat să menţionez, între timp, astmul meu m-a mai dus la nişte urgenţe. Înainte de vaccin, între cele două doze şi până la imunizarea completă, ţi se interzice cortizonul, un hormon antiinflamator care potoleşte instant simptomele astmului.

V-am lăsat cu povestea în punctul în care, a doua zi dimineaţa după rapel, m-am trezit doar cu o febră uşoară, cu secreţii nazale sporite şi cu somnolenţă.

Ei bine, cred că sunt săptămâni în care nu am dormit cât am dormit în aceste trei zile, marţi, miercuri şi joi.

Mă trezeam, mâncam câteva biluţe de mozzarella cu roşie (numai la chestii uşoare am poftit), îmi făceam cafea cu lămâie (am mai scris-o, un tratament fabulos pentru orice simptom de răceală), mai scriam ceva, sau răspundeam la un comentariu, apoi începeam să casc şi mă băgam înapoi în pat, cu mâţul torcător şi lipicios în braţe.

Ca de obicei când am o boală, sau în cazul ăsta, o boală autoindusă, mâţul a stat pe mine aproape nonstop. Bătrânelul meu pufos. Dacă aş putea schimba viaţa asta cu una de succese mainstream pe linie şi milioane de euro, dar lipsită de Pulică Splendoaremaximă (aşa îl cheamă, da, ştiu, “ăvaaai, Lorena, ce scandalos”, ador să scandalizez capete pătrate ca tine), aş alege-o tot pe asta, pentru că motănelul ăsta e bucuria mea din fiecare zi.

Joi după-amiaza când am ajuns la Editura Rao să semnez un contract, se vedea pe mine că sunt umflată de atâta dormit.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Lorena Lupu (@lorena.lup)

N-am mai avut obraji atât de rotofei din adolescenţă. Dar vor veni câteva zile de suprasolicitare intelectuală şi nervoasă şi se rezolvă de la sine.

De aceea nici nu am ţinut un jurnal minuţios şi amănunţit, ca după doza iniţială. Nu prea am avut ce consemna. Fifty shades of somn. Bun somn, adânc, relaxant, revigorant. Câte 16 ore pe zi. Azi e vineri, iar eu mă simt mai fresh decât un puşti de 5 ani.

Şi nu vă ascund, mă încântă vestea că se poate renunţa la mască în locuri publice, de pe 15. Bine, eu o să o port până pe 20, să îşi facă vaccinul efectul complet, să nu mă înec ca cetăţeanul de etnie romă la mal.

Legat de hatereala unora pe Facebook, că eu ţin jurnal de vaccinare. Prostovan: Vai, dar eu de ce nu scriu despre tatuajele mele? Băi, gigele, pentru că tatuajele tale, sau absenţa lor, nu ţin o ţară întreagă în lockdown, f*tu-te-n bot de animal prost.

Atâta timp cât idioţii ca tine nu pricep o idee simplă: că dobitocenia voastră ne leagă pe toţi de mâini şi de picioare, rata îmbolnăvirilor se va menţine şi vom juca “închide-te restaurant deschide-te restaurant” până la epuizare.

Iar mie, de exemplu, nu-mi va conveni să fac un eveniment, să bag bani în promovare, afişe, organizare, şi apoi, cu două zile înainte, să dea guvernul ordonanţă că se închide tot. Din cauza rahaţilor proşti ca tine.

De aceea eu ţin jurnal de vaccinare, să documentez experienţa, iar dacă tu nu vrei acest content, ai două opţiuni:

A) să dai x din colţ şi să te depărtezi în zare, precum călăreţul singuratic din westernuri.

B) Sponsorizează-mă să creez articole pe subiecte pe care le vrei. Şi comentează sub alea.

Toxicitatea ta nu mă va face decât să te bag repetat în maimuţa originară, în speranţa că la un moment dat rămâi lipit acolo şi nu te mai întorci.

Revenind: doza a doua, simptome uşoare, care au durat trei zile. Panică neîntemeiată. Dimpotrivă, chiar aveam nevoie de o pauză. Taman de aceea, vom închide acum acest jurnal, în calitatea voastră de majori şi ăăă, daaa, vaccinaţi.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Morbo says:

    nu te ineci la mal, sunt zero sanse de transmitere in aer liber. de aia numai vreo 4-5 tari din Europa au adoptat prostia asta imensa. probabil luandu-se unii dupa altii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: