Și gata cu restricțiile!!

Foto: Steluța Popescu Outfit: Catwork

Despre dreptul de a nu purta mască în spații publice nu vreau să spun nimic. Eu nu port mască pentru că îmi spune Arafat să o port. Port mască să mă protejez. Mi se pare mult mai sănătos să pui masca și s-o lași pur și simplu, decât s-o tot scoți și s-o pui înapoi la magazin, la metrou, la birou și așa mai departe.

Masca mi s-a părut un excelent scut împotriva prafului și polenului (pentru noi, cei cu alergii), un scut decent împotriva frigului, în iarna asta mai lungă decât de obicei, un scut de protecție împotriva poluării (mult mai puțină mâzgă pe șervețelele demachiante, seara, și apropo, recomand demachierea inclusiv celor care nu vă machiați. O să rămâneți uimiți de câtă murdărie s-a acumulat în timpul zilei pe pielea voastră, mai ales dacă trăiți într-un oraș mare) și un scut împotriva razelor ultraviolete, măcar pe partea de jos a feței.

Deci, cel mai probabil, o să o port o vreme până se elimină complet obligația de a o purta, în toate spațiile.

Dar statul acasă seara cu sila m-a făcut cu nervii. Și acum nu mă refer neapărat la petreceri și evenimente, deși, sincer, mi-e un dor cumplit de ele. Mie, care, înainte de pandemie, ajunsesem să merg la petreceri doar dacă eram printre cei plătiți să fie acolo (blogger angajat să documenteze, parte din organizare sau, why not, interpret). În momentul ăsta, însă, mi-e dor pur și simplu de interacțiune socială și de glume. Să beau un vin cu alți oameni.

Mă refer la chestiile pe care le puteam lăsa pe după opt seara, ca să îmi organizez mai eficient ziua. De exemplu, cumpărăturile. Ziua aveam treabă, drumuri, articole, proiecte, seara după opt mergeam la cumpărături. Sau la salonul de cosmetică. Am aceeași doamnă pentru toate nevoile mele de îngrijire, și cum și ea e overbooked, era super convenabil să fiu ultimul client, la șapte sau opt. Întâlnirile cu prieteni. Seara după opt, nu mai ai chef de discuții serioase, dar poți aloca timp celor care ți-s dragi pur și simplu.

Când incompetenții ăștia au pus restricții de la opt încolo (șase în weekend), nu doar că nu au ajutat pe nimeni cu nimic, dar mi-au stricat complet bioritmul și modul în care îmi organizam ziua. Bine, nu doar mie, ci foarte multor persoane. Și nu e ca și cum după ora opt, sau șase, Covid iese din coșciug ca vampirul Dracula și începe să sugă sânge de plimbăreț de pe stradă, deci măsura era inutilă, stupidă și fără rost.

Deci: ridicarea restricțiilor de noapte era ceva necesar și important. MULȚUMESC.

Azi, o să ies la plimbare seara, strict pentru că pot. Da, atât de rău am ajuns. Să mă bucur că pot să ies la plimbare seara.

 

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: