"Meniuri pentru seducţie", ultima parte

La Boerescu pe blog.

Să vedem dacă ajunge şi micuţul Will vedetă de tabloid ca Adi Despot. 😀 Râd eu, râd, dar trebuie să recunosc că mă simpt vinovată.

Oricum, highlight-ul acestui material, din punctul meu de vedere, a fost întâlnirea cu Wilmark Rizzo Hernandez. Sunt oameni cu care interviul se transformă pe nesimţite într-un moment de intimitate, oameni care nu se tem să fie vulnerabili, să fie ezitanţi, să fie înduioşător de sinceri, copilăros de visători, adorabil de jucăuşi şi, per total, absolut umani. Interviul a durat o oră (da, astea opt întrebări s-au tot ramificat la infinit, “un copaaaac cu flooooori”, mă rog, am tăiat cu regrete tot ce era în plus.) Ah, şi mai e o chestie: interviurile din presa scrisă sunt dureros de lacunare. Le lipseşte partea “fizică”, privirea cu care un om recunoaşte un lucru, zâmbetul cu care persiflează altceva, tandreţea cu care îşi mărturiseşte un anume detaliu biografic, hazul dat de accent. Literele sunt prea sărace.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Lorena Lupu says:

  Eram precisă! 😀 😀 😀 De aceea ar fi fost bine să apară materialul în print, nu l-ar fi citit/citat nimeni, ocupaţi fiind toţi cu laba la pictoriale.

 2. “Literele sunt prea sarace”
  Nu, aici ar trebui sa vina calitatea eporterului, sa transmita cat mai mult si din aceste aspecte?
  Nu e o critica, e o intrebare retorica, oare nu lipseste condeiul literar din presa? Iar daca lispseste sau nu e loc sa fie pus in valoarea oare nu se poate face ceva in privinta asta?

 3. Lorena Lupu says:

  păi şi ai citit tu materialul şi ai ajuns la concluzia că nu am transmis cât s-a putut din aceste aspecte, sau cum?

  cum pana mea ar arăta un interviu de genul:

  Reporter: Câţi copii aveţi?
  Gogu: (tace îndelung). Ştiţi… (În colţul gurii îi apare un zâmbet crispat, apoi se încruntă puţin, îşi relaxează muşchii feţei, îşi impune un zâmbet forţat, mai tace puţin). Nu ştiu dacă… (Tuşeşte. Îşi scarpină vârful nasului, îşi freacă bărbia, îşi freacă palmele). Da, poate că aţi vorbit şi cu soţia mea. (Te fixează cu o privire întrebătoare, clipeşte, îşi mai freacă o dată bărbia).

  Ce zici, cum ar arăta un interviu de genul ăsta? Mai multe didascalii decât vorbe? Şi câte pagini ar trebui să aloce ziarele interviurilor?

 4. Laurentiu says:

  VreauUltimulLoc,

  incerc, cu sfiosenie, sa va lamuresc: raspunsurile la intrebarile simple descriu cel mai bine interlocutorul. Schita:

  “Ce este dragostea ?
  Unii: luna de pe cer, puf papadie, petale de trandafir, caprioara, Minulescu, muzica, poezie, Fat-Frumos, Ileana Cosanzeana, ti-as saruta talpa piciorului, ai schiopata sa nu-mi strivesti sarutul…
  Mamica dvs.: pula in pizda”

  Ati inteles ?

 5. Lorena Lupu says:

  păi nu-l lămureşti, că el întrebase altceva.

 6. Nu am citit interviul, ca ti-am zis ca nu e o critica fata de tine sau de articolul respectiv. Era o intrebare asa la modul general.Daca totul azi functioneaza economic dupa cere si oferta eu mi-am facut partea mea si am cerut.

  un articol cum ai descris tu ar arata jalnic, ca si cum ar fi scris de mine. Dar sunt convins ca un om talentat stie sa faca asta multe mai artistic. Sa transmita atmosfera pe nesimtite, iar daca nu e loc in paginile unui ziar, poate e loc in altul.

 7. hahaha, Laurentiu, cumva ai incercat sa ma injuri?
  Sa stii ca ti-ai atins tinta, mereu un IP care injura simplist fara argumente imi intoarce toata lumea cu susul in jos. M-ai spulberat nebunule.

 8. Laurentiu says:

  Ba EXACT asta te-a intrebat/ti-a tras-o fara sa simti !
  S-a ajutat, ca sa zic asa, de “calitatea reporterului”, “nu e o critica”, “intrebare retorica”, “condeiul literar” si “pus in valoare”.

 9. Marghioala says:

  Auzi, da’ parca te ratoiai la noi ca suntem o gramada de prosti si CA NU’NTELEGEM IN PIZDA TA ca e un material de tip quiz, nu interviu. Sau cu Wilmark a fost interviu? ZI, VREI SA’TI EXPLIC CE’NSEAMNA FIECARE’N PARTE? NORMAL CA INTERVIURILE DIN PRESA SUNT LACUNARE DACA SUNT DE FAPT QUIZZ-URI! :D. Glumesc. Ce zodie esti? D’aia care nici cand n’are dreptate si se contrazice singura tot are dreptate? Ia sa dau un sarci pe wikipedia acolo la tine unde zice ca ai fost maritata.

 10. Lorena Lupu says:

  vreauultimulloc: “nu am citit interviul”. şi atunci ce facem? vorbim clişee doar ca să ne aflăm în treabă?

  laurenţiu: prietene, eu văd că tu citeşti un text paralel cu realitatea acestui blog. nu mai intervin în dialogurile tale imaginare cu amicii tăi imaginari – mi-e că deranjez.

  marghioala: în materialul final ai găsit fix aceleaşi opt întrebări şi fix răspunsurile la cele opt întrebări? Da. Prin urmare, mai du-te-n pula mea cu sofismele tale.

 11. Nu vorbim clisee, vorbesc despre ce ai spus tu. Tu ai spus ca interviurile sunt prea lacunare, ca literele sunt prea sarace.
  Si eu am spus ca ar fi frumos sa fie mai vii, ca am mai citit si eu alte interviuri, si inteleg ce vrei sa spui. E clar ca de multe ori e vorba de spatiu. Dar eu cred ca te pisi pe el de interviu daca il ingramadesti facand rabat de esenta, cititorul vrea sa cunoasca ceva autentic din ala intervievat nu cuvinte. Iar talent am vazut in oameni, sa surprinda asta si tu ai talent de genul.

  @Laurentiu tata, ti se pare ca lorena are nevoie de avocat, e genul petunie plapanda? Vezi cine sugereaza chestii jignitoare, ca subtilitatea ta e evident de stupida.

 12. Vlad says:

  Wilmark: “Mi se pare foarte interesant gestul unei femei de a oferi flori.” De departe mult mai provocator si mai inteligent decat eterna banalitate “Gigel a facut sex printre fructe strivite/pe petale de trandafiri/in cada cu spuma, sampanie si lumanarele”.

  Iar pentru mine personal si mai real.

 13. Lorena Lupu says:

  păi eu ce zic când zic că wilmark rocked it long and strong? dacă n-ar fi fost căsătorit deja, următoarea mea întrebare ar fi fost: şi cum ţi se pare gestul unei femei de a cere un bărbat de bărbat la prima vedere?

 14. Vlad says:

  Pai cuvantul caine nu musca, asa ca intrebarea ai fi putut sa i-o pui, de cerut nu puteai sa-l ceri…

 15. Lorena Lupu says:

  După cum corect a remarcat Marghioala, nu era între cele opt. 😀

 16. Vlad says:

  Tulburatoarea vigilenta a Marghioalei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: