Criticul de enervări

Azi, dragă populaţie, vom trata un specimen extrem de enervant care vine în ambele sexe. Singura diferenţă e că, dacă din greşeală posedă şi penis, o să se apuce pe la jumătatea băgării în seamă să abereze tâmp despre ciclu, feminism, independenţa femeii sau all of the above.

Acest specimen pocnibil până face ploaie de dinţi este imbecilul sau imbecila care te vede nervos (nervoasă) şi decide să mai pună paie pe foc. Încă n-am decis dacă din prostie pură sau din plăcerea sadică de a hrăni şi mai mult enervarea cuiva.

Speţă: de cum postez eu o fotografie nouă, şaptezeci şi cinci de nef mă întreabă de ce sunt tristă. În poze în care am un singur numitor comun: că nu zâmbesc. În rest, în unele sunt calmă, în unele sfidătoare, în unele paşnică, în unele fed up şi aşa mai departe. Există o paletă interminabilă de stări şi de teme ale omului care nu zâmbeşte şi mi se pare că societatea reduce la foarte puţin femeile când le impune o singură expresie facială validă, şi anume belirea fasolei.

Nu e vina mea că m-am născut fizic femeie. Nu am ales asta. Nu mă recunosc în absolut nimic din ce vrea societatea de la femei. Taman de aceea, tot ce creez eu ca artist e în OPOZIŢIE DESCHISĂ cu ce vrei tu de la femei generice.

Primul pas este: în contentul autofinanţat ALEG să nu zâmbesc şi aleg să redau restul stărilor, nuanţelor, emoţiilor care fac un om complet să fie un om complet. INDIFERENT de detaliul anatomic care îi atârnă între picioare şi care nu ar trebui să decidă în aşa de mare măsură cine e persoana şi ce cere societatea de la ea.

De aceea mă şi identific atât de mult cu persoanele transgender care defilează la fiecare Pride. Nişte oameni care aleg să sfideze condiţionarea stupidă legată de organul lor sexual sunt foarte near and dear to my heart. Şi de aceea ADOOOOR să fac travesti, semitravesti, şi tot restul chestiilor.

*

Dar divaghez. Să revin la criticul de enervări.

Tu spumegi pe o temă. Şi se trezeşte un tolomac sau o tolomacă:

-Şi se pare că eşti extrem de vulgar.

Bă, băga-mi-aş eu lung şi lent pewla în integralitatea mă-tii, eram nervos ca să candidez la concursul de poezie al Editurii Cartea Românească, sau eram pur şi simplu nervos şi atât?

Cine e atât de lipsit de inteligenţă emoţională să dea indicaţii de regie pe nervozitatea din viaţa reală a altuia?

Păi, uite cine. Şi n-am povestit faza cu absenţa rânjetului din poze doar ca să mă aflu în treabă şi să vă dau de citit aiurea, am făcut-o ca să aveţi context pentru acest print screen.

 

Deci, animala asta pe care n-o pot mui adecvat, că iau o lună de ban pe Facebook şi nu merită, se trezeşte decidentă pe ce “trebuie” să fac eu. Pe pagina mea, din banii mei şi ai puţinilor susţinători din perioada asta de revenire după două luni de stagnare pe piaţa de freelancing. Şi se apucă să-mi explice cum ar trebui să fiu nervoasă într-un mod armonios şi melodios.

SĂ TE FWT ÎN GURĂ, FĂ, HOW ABOUT THAT?

Şi tot ea: Eu nu cred că te-am jignit, behehe.

*

Oameni buni.

Aţi fost nervoşi vreodată în viaţa voastră?

Cam cât de jignitor, iritant, infuriating e să vină un prost sau o proastă să vă explice că enervarea voastră nu corespunde standardelor internaţionale de audit pe enervare şi să vă name call că v-aţi enervat inadecvat?

Mai ales când sunteţi pe teren propriu, unde voi setaţi adecvările şi voi aduceţi cărniţa, şi prostul sau proasta e un simplu beneficiar(ă).

*

Concluzie: Vezi un om nervos? Dacă nu poţi spune ceva util sau liniştitor, TACI ÎN GÂTU’ MĂ-TII DIN GURĂ. Sau dacă alegi să-i bagi intenţionat beţe prin gard, nu te da tot tu mimoză. Ia decizia că eşti o mimoză ÎNAINTE să-l provoci.

***

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger