Poşta redacţiei: Căsătoria surpriză

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. (Da, ştiu, a treia oară săptămâna asta, dar îmi scrie lumea, ce să fac.) Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Bună, Lorena.
Îţi citesc blogul de mult şi ultima istorioară de la poşta redacţiei m-a determinat să îţi scriu si eu. La fel ca şi ceilalţi cititori, şi eu am probleme de corason şi mi-ar prinde bine un sfat în stilul tău .
Am fost împreună cu fostul prieten 5 ani de zile, şi locuiam în apartamentul lui, până într-o zi când a venit acasă şi mi-a spus că nu mai poate continua aşa, că îmi vrea binele, dar vrea să fie singur o vreme.
Eu am plecat în Cluj, el a rămas în apartamentul său, în Bucureşti. Cu toate astea, am plecat gândindu-mă că lucrurile se vor repara şi mă voi reîntoarce acasă, lângă iubitul meu, mai devreme sau mai târziu.
Din păcate, lucrurile nu au stat în favoarea mea. În 4 luni s-a căsătorit, cu o puştoaică cu mult mai tânără ca amândoi. În timp ce el şi eu batem spre 40, noua lui soţie nu are nici 30, şi, dacă înainte încă eram prieteni şi îmi mai scria din când în când să mă întrebe ce fac şi cum mă simt, de când s-a căsătorit, parcă nu mai exist pe aceeaşi planetă cu el şi efectiv nu mă pot împăca cu ideea.
După 5 ani de relaţie, când discutam de planurile noastre de viitor, iubitul meu spunea că nu ne trebuie o hârtie pentru a fi împreună, el nu crede în căsătorie şi, la scurt timp, se căsătoreşte cu altcineva, fără să ţină cont de felul în care această veste mă afectează.
Mă simt trădată şi neîndreptăţită, şi oricât aş încerca, nu cred că pot înţelege cum cineva se poate răzâandi la 180 de grade, şi să ia decizii atât de iraţionale, fără a se consulta cu femeia cu care îşi împărţea întreaga viaţă; înainte ca să iîi fure minţile o copilă.
Am încercat să vorbesc cu prieteni şi psihologi, dar nimeni nu mi-a putut oferit acea closure de care am nevoie şi pe care doar el mi-o poate da. Am fost 5 ani împreună, şi am stat împreună încă din prima lună, era normal să cred că într-o zi voi avea o familie cu acest bărbat. Chiar şi acum, îmi e greu să cred că un alt barbat va mai fi atras de mine vreodată. Cum să fac să nu mai doară? Şi totodată, cum oare să îl fac să realizeze că a procedat greşit faţă de mine?

Te îmbrăţişez,
X.

***

Dragă X,
Cât ai zis că ai? 40? Iartă-mă, dar să ai aşa o naivitate copilărească la 40 de ani este o performanţă. E o performanţă şi faptul că nu te-au jecmănit prin metoda Accidentul sau cu v-a murit un unchi bogat din Nigeria, puteţi moşteni 556790000 de milioane de dolari dacă depuneţi 2000 în contul nostru acum.

Nu o zic cu răutate. Dar să-ţi spună ăla să pleci la mama şi tu să nu te prinzi că ăla e oficial finalul relaţiei e nepermis de naiv. Cică femeile au intuiţie. Unde a fost intuiţia ta? Ar trebui să ţi se revoce permisul de doi cromozomi X.

Că a stat ăla cinci ani cu tine? Spre deosebire de femei, care se mută cu unul pentru că îl văd în el pe viitorul tată al copiilor lor – altfel, stau bine merci la ele acasă – bărbaţii se mută cu femei de care nu le pasă foarte tare PENTRU CĂ E CONVENABIL: curăţenie, checked, mâncare, checked, sex, checked.
Un bărbat poate trăi ani în şir cu o femeie pe care n-o iubeşte, din confort şi convenienţă.

“Nu vreau să mă căsătoresc” înseamnă, în traducere liberă, “Nu vreau să mă căsătoresc cu tine”. În traducere şi mai liberă: “Îmi convii pentru moment, că eşti o opţiune mai ieftină decât să mă duc la curve, dar te schimb de cum apare un model mai nou şi mai sofisticat”.

Ceea ce, de altfel, s-a şi întâmplat. Poate că atunci când te-a trimis acasă o avea deja pe noua gagică, doar că, spre deosebire de tine, pe asta chiar o iubeşte. De aceea s-a şi grăbit să se căsătorească.

În climatul de azi, când femeile sunt mai libere şi stabile economic, am observat la bărbaţi tendinţa să propună căsătorie relativ repede, după câteva luni de relaţie, să se asigure că nu pierd fata. CÂND O IUBESC, CÂND SUNT ATAŞAŢI CU ADEVĂRAT.

Dacă a trecut jumătate de an de la primul sex şi ăla nu avansează planuri de viitor comun, eşti o convenienţă şi o utilitate de moment.

Ce closure mai clar să-ţi dea, decât faptul că e căsătorit cu alta?

“Dar nu se gândeşte la mine?”

Nu. Se gândeşte la fericirea lui personală.

Tindem să nu ne gândim la oamenii de care nu ne pasă foarte tare.

Că e nedrept? 100%. E cumplit de iritant să fii convenienţa cuiva şi să fii dată deoparte de cum apare o persoană care insuflă iubirea şi responsabilitatea pe care nu le-ai putut genera tu.

Îmi pare rău că ţi s-a întâmplat asta. Dar poate că e o provocare de la viaţă să te maturizezi, să dezvolţi capacitatea de a te prinde ce gândesc şi simt oamenii. Să nu mai pici de fraieră a unuia care. de fapt, nu te-a iubit niciodată.

Plângi, descarcă-te, sparge farfurii, e dreptul tău Apoi, încearcă să te obişnuieşti cu ideea că aşa e viaţa şi ăştia sunt oamenii, şi să cauţi să-ţi reclădeşti identitatea de sine stătătoare şi stima de sine.

Şi zi merci că n-ai copii. Era mai nasol să-l suni lunar că a uitat de pensia alimentară.

Sper că am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Valentin says:

  Mai sunt bărbați care stau la ambiție să nu o ia altul. Și se trezește cu pensie alimentară de cerut.

 2. Morbo says:

  A procedat gresit fata de ea? Era mai bine sa ramana, fara chef, asa?
  Iar asta cu relatie lunga, urmata de casatorie rapida cu altcineva am vazut-o des, la ambele sexe. Poate noua relatie incepuse mai devreme, dar nu am dovezi.

 3. Radu says:

  “iubitul meu spunea că nu ne trebuie o hârtie pentru a fi împreună”

  Exista cineva cu varsta peste 14 ani care foloseste replica asta cu buna credinta?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger