Mi-e frică să mă uit la finala Chefi la cuţite

Image by RitaE from Pixabay

Cine citeşte cu regularitate acest blog, ştie frustrarea mea mai veche pe modul în care m-a lucrat mişeleşte Antena, la un moment dat, şi încercarea lor de a extrage trafic şi publicitate din a-l pune pe un dobitoc notoriu să mă porcăie public şi a călări valul de hate cu care mă agasau cocalarii care nu puteau accepta noţiunea că un actor trebuie să trăiască, şi trebuie să trăiască din proiectele care i se oferă, nu din himere pe pereţi.

Mbun.

Cu toate astea, eu mă uit cu regularitate la Chefi la cuţite, de cel puţin cinci sezoane. Personalităţile celor trei chefi sunt absolut irezistibile, când îl văd pe Florin Dumitrescu gătind mi se scoală – tipul ăla are un mod atât de senzual de a pune mâinile pe ingrediente, încât te întrebi dacă pune mâna la fel şi pe… mă rog, iar partea în care vin diverse persoane să îşi încerce norocul cu câte un dish e un foarte bun exemplu de reportaj jurnalistic realizat prin intermediul unui moment în bucătărie. Poveşti de viaţă captivante relatate în timp ce concurentul taie ceapa cu lacrimi în ochi sau freacă un risotto, adică exact genul de momente în care se deschide pofta de taifas.

Formatul a fost folosit ca fereastră de PR pentru toate vedetele care nu au avut de lucru în perioada Covid, şi care evident nu erau interesate să participe la emisiune, dar veneau să mai dea cu mutra de sticlă şi să depene nostalgii cu chefii care, deveniţi vedete la rândul lor – pot discuta cu ei de la egal la egal, iar ăsta mi se pare un lucru foarte cool.

Daaar.

Nu se poate să nu apară nevoia specifică Antenei de a crea situaţii de kkt, jenante pentru oameni (da, post traumatic stress disorder, dar prefer să vorbim despre asta), în speranţa că, făcând lumea să vorbească despre tine, obţii nu ştiu exact ce.

Câştigătorul a fost dat în vileag şi circulă pe social media de cel puţin o lună. Bucătarii profesionişti, cei care luau 15 puncte în fiecare battle, sunt fierţi de indignare, şi mi se pare perfect normal să fie. Cum să plasezi amatorul, cel care ştie să gătească la nivel bunică-mea de la ţară, cel care abia trecea cu chiu cu vai de la un battle la celălalt, ajutat de restul echipei, în poziţia de mare câştigător?

Din nevoia de dramă şi scandal, evident.

Nevoia de dramă şi scandal care i-a făcut să glorifice abuzul domestic drept iubire cu năbădăi acum câteva săptămâni la Abces Dinrect. Situaţie care a rezultat într-o crimă. Femeia pe care o calmau ei în studio că aşa e dragostea adevărată şi-a pierdut viaţa, ucisă de exact amorezul cu năbădăi.

Nevoia de dramă şi scandal care i-a făcut acum doi ani să mai adauge o lopată de kkt la un val de hate inept şi ignorant care targeta un freelancer ca mine, care nu făcea decât să-şi facă meseria de actor.

Nevoia de dramă şi scandal care îi face să-şi f**ă cele mai bune proiecte – şi obiectiv, Chefi la cuţite e un format superb şi captivant – pentru câteva zile de circ pe net.

Când m-am uitat la semifinală, am văzut că da, oameni cu 15 puncte pe linie au fost obligaţi să plece, şi da, finaliştii sunt cei din leaks.

Acum, refuz să mă uit la finală. Nu suport să văd cum toate zvonurile legate de urzelile de joasă speţă, menite să saboteze ultimii doi profesionişti pentru victoria amatorului se adeveresc.

Şi îmi reînnoiesc avertismentul: grijă mare, de câte ori vă duceţi să vă înscrieţi la orice emisiune Antena 1. Grijă mare de câte ori vă cheamă ei. (Pe mine m-au chemat ei, n-o să umblu cu basca în mână pe la departamentul lor de casting niciodată). Dacă vă cheamă ei, cereţi o sumă care să facă să merite orice formă de excrement pe care nişte minţi bolnave de acolo vor alege să v-o arunce în cap. Pentru că nu vă vor avertiza dinainte. Le place drama şi scandalul? Faceţi-i să plătească.

Şi da, în seara asta o să mă uit la Netflix. Ceea ce recomand să faceţi şi voi.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: