O chestiune minoră

Subiectul pe care îl tratăm azi mi-a fost sugerat de cititoarea și susținătoarea blogului Andreea Borza. De fapt, nu mi-a sugerat să scriu, mi-a comentat doar “uite, bă, ce a putut să scrie păreristul ăsta”. Dar, cum Andreea Borza e susţinătoare de multiple dăţi a blogului (da, contează), şi subiectul e o neînţelegere comună din societatea românească, o să îl tratăm.

Linkul sursă: aici.

Un gigel de care n-am auzit în viaţa mea, şi nici nu simt că mi-a lipsit ceva neauzind de el, analiza creşterile şi scăderile partidelor în sondaje.

Şi printre altele, expectorează următorul brainfart:

“Dan Barna va trebui cumva să accelereze ritmul, va trebui să înceapă reformele serioase, nu să se bată în Parlament pe chestiuni minore precum educația sexuală în școli.”

Mda.

Cum să nu apară gigelul pentru care problemele care afectează în primul rând femeile şi copiii sunt chestiuni minore?

Rolul educaţiei sexuale DE IMPORTANŢĂ MAJORĂ DIN MINIMUM TREI PUNCTE DE VEDERE:

  1. Prevenţia sarcinilor la adolescente

Poate că e cea mai rușinoasă dintre statisticile României: numărul de adolescente gravide, respectiv numărul de adolescente care devin mame, din neștiință, abuz de autoritate din partea câte unui gigel care insistă că el nu poate fără sex, respectiv că nu simpte nimic cu prezervativ.

Educația sexuală e utilă pentru a înarma tinerele fete cu informația necesară pentru a nu ajunge în situația asta.

Și nu e important doar  la nivel individual, pentru tinerele fete de care autorului ăstuia de brainfarturi nu îi pasă câtuși de puțin, ci și pentru societate în general.

De ce?

Pentru că noua mamă, și noul copil devin, în majoritatea cazurilor, solicitanți de asistență socială, aka bani de la stat, pe când o femeie tânără, informată și educată, poate ajunge membru productiv al societății, cu o putere de negociere care îi oferă acces la joburi mai bine plătite cu salarii mai mari, și da, asta înseamnă mai mult impozit la buget.

Așadar, e în interesul fiecăruia dintre noi să nu existe multe, multe mame minore? â

Da.

Și nici măcar nu am luat în calcul flagel social ca de exemplu abandonul pruncilor, gaura neagră a orfelinatelor și nivelul de educație pe care îl oferă acestea.

2. Educarea minorilor legat de posibili prădători sexuali, şi implicit prevenţia violurilor

Minorii care beneficiază de educație tradițională, pe coordonate de autoritate absolută, eu te-am făcut, eu te omor, respectiv de dulce ignoranță, vaaai, să rămână copilașul inocent, sunt victime sigure pentru groomeri și pedofili. Așa cum sunt domesticiți să nu conteste autoritatea părintească și să se piardă cu firea dacă un adult se oțărăște la ei, sunt extrem de vulnerabili la abuz.

Practic, sunt ținte sigure.

Traumele generate de astfel de abuzuri condamnă oamenii la suferințe pe viață, iar în cazurile cele mai triste, ciclul se perpetuează: victima devine agresor. Mulți pedofili sunt oameni care au fost abuzați la rândul lor pe când erau copii.

3. Prevenirea bolilor venerice

Mulți tineri se apucă să facă sex pe baza filmelor p***o pe care le văd pe furiș, pe computere fără control parental activat. Dar un lucru pe care nu îl conțin filmele porno este avertismentul legat de toate bolile venerice care lurkăresc prin populație, respectiv faptul că numitele vedete se testează cu regularitate și nu sunt acceptate pe set fără un buletin de analize clean.

Când adolescenții se apucă să facă sex fără să conștientizeze la ce se expun, joacă o ruletă rusească cu propriile vieți. Unele boli, cum e HPV, rămân în organism pe tot restul vieții, și pot genera implicit sterilitatea femeii. Altele, cum e sifilisul, sunt tratabile, dar dacă nu acționezi la timp, se pot agrava și te lasă deformat pe viață.

Și cu cât mai mulți membri ai unei societăți sunt infectați, iar comunicarea e inexistentă, în absența educației sexuale, cu atât focarul de infecție se extinde inclusiv la persoane care nu trăiesc în promiscuitate. Ca de exemplu, neveste fidele și cuminți ale câte unui aventurier pus pe vânătoare de fuste.

Mai e nevoie să argumentez de ce educația sexuală este o chestiune majoră, care afectează nivelul de trai al societății în cel mai serios mod?

Da, Barna face bine că o susține, iar părinții cărora le pasă de copiii lor ar trebui să o susțină și ei.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. Sykophantes says:

    E de noaptea mintii ca poate fi cineva impotriva educatiei sexuale in scoli.
    Educatia sexuala nu este despre cum sa faci sex. Asta nu inteleg capetele seci. Este despre toate complicatiile de care trebuie sa tii seama atunci cand faci sex ca sa fii in siguranta, tu si partenerul tau. Sarcini nedorite, BTS, violenta, abuz….
    La fel cum e de noaptea mintii ca poate fi cineva impotriva legalizarii prostitutiei. Argumentele cu care vin sunt hilare. Legalizare nu inseamna incurajare sau promovare si nu cred ca exista femei care ar dori sa lucreze in bransa dar nu o fac pentru ca geez, nu e legal. Fenomenul exista si daca tot exista, legalizarea ar proteja aceste fete si clientii lor de violenta, BTS si poate ar reusi sa mai starpeasca din proxenenti.

  2. Irina says:

    A propos de pedofili și reacția societății românești la faptele lor, în urmă cu vreo 2-3 ani la emisiunea Acces Direct a venit o fată să povestească cum a încercat manelistul Dani Mocanu s-o scoată la prostituție după ce o sedusese la vârsta de 15 ani. Moderatoarea emisiunii și invitatele ei au început s-o investigheze despre chestiuni intime, insinuând că din moment ce are cont pe Onlyfans, trebuia să se aștepte ca bărbații să fie îndreptățiți s-o folosească. Nesimțita de Bahmuțeanu a întrebat-o: ” Ai fost fată mare când l-ai cunoscut pe Dani?” Și astfel corul strâmbelor moraliste a început să-l apere pe pedofil cu argumente că “este familist cu 3 copii” și bla bla. Anul ăsta justiția s-a trezit, individul a fost condamnat la închisoare cu executare din cauză că defăimează femeile în melodiile lui și că a încercat să traficheze niște dansatoare din videoclipurile lui. Problema este că sunt mulți ca el care trăiesc liniștiți în libertate și fac victime în continuare.

  3. Morbo says:

    @Irina
    asta-i buna, din cauza ca defaimeaza femeile face puscarie? :)))
    nu. doame fereste sa ajungi sa faci puscarie pt ca defaimezi orice grup.

  4. Irina says:

    @Morbo Da, în mizeriile alea pe care le cântă denigrează femeile și îndeamnă bărbații să le manipuleze și să le abuzeze. Ți se pare puțin? Gândește-te că sunt suficient de mulți bărbați idioți care pun în aplicare “sfaturile” lui. Iată: “Pune mâna pe una, umblă-i la setări mișto, să-ti facă zeci de mii de euro” Adică, mai clar, metoda Loverboy. Mai trist este că sunt și femei care apreciază genul ăsta de bărbați.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading