Mic ghid explicativ de monolog congresual în dragneza vulgară

 

Guest post de Alex Pantea 

 

După cum ştiţi, tovarăşului Dragnea îi plac congresele. De fapt, a petrecut primele cinci minute din speech-ul de deschidere elogiind congresele şi calităţile lor inerente, fără de care se pare ca pământul s-ar opri în loc şi lumea ar coborî şifonată şi pe brânci cam ca bucureştenii din metrou la Piaţa Victoriei.

Cum însă dragneza e o limbă aparte, pur conceptuală şi plină de fascicule libero-lemnoase îmbibate în seva de smardoi cocalar, sefism de clan şi ironii passive-agressive demne de maistru matriţer în şcoala profesională, am zis să încerc o traducere lejeră. Evident, e doar o sinteză a ideilor principale din scurta porţiune de scatofilie pe care am rezistat să o ascult.

1. Dragnea zice că, dacă nu eşti de acord cu PSD, eşti trădător de ţară, şi ameninţă că va contracara asta cu legi. Înţelegeţi, tovarăşi? Eşti anti-PSD, prin urmare eşti automat defetist si curând puşcăriabil. În fond, nimic nu e mai scump decât patriotismul şi sfânta neatârnare a ţării, atunci când slujeşte interesul de partid.

2. Plecarea românilor din ţară e vina oricui, numai a lui PSD, nu. Faptul că majoritatea pleacă fix de sub oblăduirea lor e evident o coincidenţă. Dragnea zice că va face programe sociale să aducă înapoi 50% din forţa de muncă emigrată. În dragneză, “program social” se traduce aproximativ în “chestii punitive care ne vor face să renunţăm şi la cetăţenie, nu numai la rezidenţă fiscală”.

3. Dragnea e îngrijorat de scăderea natalităţii, aşa că va “încuraja” românii prin alte “programe sociale” să facă sex, sau ceva. Eventual cu forţa. Bănuiesc că şi supra-accizarea metodelor contraceptive (până la urmă, şi sexul de plăcere e un viciu detestabil) precum şi o mai adâncă (sic) implicare a prietenilor şi colegilor deja mult prea îndatoraţi din BOR ar fi de ajutor.

4. Capitalul românesc trebuie protejat! Mai ales de politica de taxe (coincidental instituită tot de ei) şi evident de străini. “Străinii”, această ameninţare ocultă din cauza căreia România suge pe plan intern şi internaţional. Aici e problema, nu în lipsa infrastructurii şi a oportunităţii. Ah, străinii şi capitalul lor străin şi insidios. Bubulii, Soros şi Statul Paralel, neică. Faptul că taxele şi cadrul legal deficitar de care se plânge e format în mare parte de propria politică este, evident, doar o altă coincidenţă. Clar? “Altă întrebare!”

5. “Statul Paralel”, adică practic toţi românii care nu votează cu ei, ba mai mult, li se şi opun, Doamne fereşte, apără şi păzeşte, şi deci nu fac parte din preferatul Stat Degeaba. Defetiştii manipulaţi de infiltratorii care fac abuz de putere. Evident, iar e doar incidental că puterea ultimului sfert de secol a fost în genere a lor şi că tot ei sunt mândrii arhitecţi ai unei caracatiţe mafiote ce face Cosa Nostra să plângă cu sughiţuri în colţul clasei.
În fond, PSD mai are puţin şi schimbă radical definiţia din DEX a cuvântului “baron”.

6. Justiţia evident aservită bubulilor şi statului paralel îl abuzează pe amărâtul cetăţean de bună credinţă, arestând-l când fură din banul public. E ceva absolut infernal, iar Dragnea va lupta evident să “ne” protejeze.
Pe noi, bieţii români, care nu ne putem căca de foame. Fără el. Plus că cine ne-ar mai şterge la cur în toiul nopţii cu o ordonanţă de urgenţă?

7. România aparent nu primeşte îndeajuns de multe beneficii economice din vest, are doar responsabilităţi, nu şi drepturi. Vestul este de căcat, iar faptul că masivele investiţii sorosiste în dezbinarea ţărişoarei eludează fiscul mai abitir decât propriile afaceri provoacă bube în cerul gurii oricărui baron care se respectă. Din nou, doar o coincidenţă că propriile guverne sunt incapabile să absoarbă fonduri. În fond (sic2), banii europeni sunt mai greu de furat, spre deosebire de bugetul naţional, şi deci, neinteresanţi. Prea mult efort să căpuşezi proiecte europene, spre deosebire de mult prea accesibilul şi deja lărgitul în cur buget naţional. Salvarea pare că vine din China.
Probabil via Moscova.

8. Dragnea e cel mai feminist. Dragelor, practic dacă nu votaţi PSD, aparent sunteţi antifeministe şi aţi supt-o. Şi asta nu e bine, pentru că dacă vă aduceţi aminte, cauzează la natalitate, alt lucru pentru care se luptă Sfântul Dragnea, Ultimul Încălecător de Neam şi Ţară, acest Ana Pauker cu pulă. PSD este evident singura formaţiune românească ce va lupta prin exemplu pentru egalitatea de gen. Impusă evident cu forţa. Însă Dragnea, prevăzător, deja a anunţat că va forma Asociaţia Bărbaţilor din PSD, că poate, cine ştie, când matriarhatul roşu va deveni o certitudine, va trebui să ateste că a luptat mereu pentru drepturile oprimaţilor bărbaţi.

9. Cum vestul e de căcat şi vrea să ne atârne, lasă că îşi face Dragnea UE-ul lui cu Bulgaria, Serbia şi Moldova.
With blackjack and hookers şi cote de gen.

Dacă mă mai ţine stomacul să îl ascult, mai traduc. Dar mă îndoiesc.
Aşa că vă urez tradiţionalul “Kakaya cu sila, papaya cu forţa!”, şi vă rog să nu uitaţi, dragi tovarăşi, să grăbim congresu’, să nu moară realesu’!

 

*

Alex Pantea a fost vocalist rock, încă este artist vizual şi, pentru că ţara e pe roşu şi nu se poate desfăşura, de ceva timp e corporatist în Praga. Pe Facebook îl găsiţi aici.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. m says:

    Ce naiba cauta pe TVR tot congresul PSD? Congresul usr sau UDMR l-au transmis? Plângere CNA!

  2. Lorena Lupu says:

    Corect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading