Mihai Bendeac şi femeile independente

Vă povesteam cum, la iUmor, Mihai Bendeac a scos o perlă care l-a făcut până şi pe Cheloo să sară din scaun şi să exclame: Bă, şi încă voi ziceţi de mine că sunt misogin.

Perla aceea a fost: “Numai curvele afirmă despre ele că sunt independente”.

Evident, montajul care mi-a golit mie numărul de fluenţă şi sens l-a salvat şi pe el de un scandal mediatic. Daaaar am povestit faza într-un vlog pe YouTube, unde, mai nou, se pare că am fani buni la săpături. Şi iată exact aceeaşi declaraţie:

*
Aţi absorbit the wisdom? Great.

Carevasăzică, dacă o femeie îşi declară independenţa, este curvă, boarfă şi ştoarfă, as opposed to studenta la medicină.

Asta pentru că, în minţişoara extrem de netedă a lui Bendeac, nu intră situaţii atât de frecvente din viaţa de zi cu zi a oricărei femei normale, precum:

-familie care îţi face program fără să te întrebe dacă poţi, pentru că eşti femeie şi e obligaţia ta să serveşti
-şeful libidinos care încearcă să îţi strecoare bursucul la scorbură, deşi tu eşti de 100% bună credinţă, angajată pe criterii profesionale incontestabile şi uneori munceşti să acoperi şi incompetenţa lui
-şeful misogin care îţi neagă ţie o mărire de salariu pe care o dă lui Gogu, deşi tu bagi ore suplimentare de câte ori e cazul şi Gogu rupe uşa de cum se termină programul
-limbricul care te acostează pe whatever reţea socială şi începe să te frece la icre pentru că nu-i aşa, timpul tău e resursă comunitară. Cine are chef îşi ia la discreţie.
-boi ca Bendeac care au impresia că pot umili actori veniţi să-şi facă treaba pentru care au fost invitaţi undeva, pe criteriul altor colaborări, deşi, dacă câştigam iUmor, şi plăteam taxele, cred că rămâneam cu mai puţini bani decât a investit până acum Standard Studio în proiectele cu mine.

Şi aşa mai departe. Şi aşa mai departe.
Cea mai pură şi cinstită femeie trebuie să îşi apere independenţa în n situaţii profesionale, personale şi sociale, pentru că o grămadă de idioţi nu ştiu ce metode să inventeze să i-o încalce.

Amuzant însă e cum i-o opune curvei pe studenta la medicină. Dar ce te faci când studenta la medicină e dintr-o familie săracă şi-şi face facultatea din bani pe care îi câştigă taman la videochat? Cunosc personal cazuri. Pe aia o judecăm mai mult pe post de curvă sau pe post de studentă la medicină, pe baza acestei logici încremenite în beznă?

Oricum. Mă bucur nespus că prinţişorul a expus creierismul ăsta galopant şi într-un live personal, pentru că aşa reiese, încet – încet, cine spune adevărul. Poţi edita preferenţial şi tendenţios în incintă, dar nu poţi edita preferenţial şi tendenţios viaţa, respectiv caracterele reale ale oamenilor.

Dar remarcăm la Bendeac, exact ca la Colo, această obsesie pentru curve, boarfe şi ştoarfe.

Întrebarea normală cu capul este: de ce îi f… grija pe aceşti cetăţeni ce fac nişte femei care nu le-au jurat lor nimic la altar, prin urmare, în calitatea lor de cetăţeni liberi, au dreptul să ia cât kilometraj vor ele, dacă asta le face plăcere şi e un mod agreabil prin care se pot întreţine?

În fond, nici o târfă, boarfă sau ştoarfă nu va lua vreun client împotriva voinţei lui dimpotrivă. Ele oferă un serviciu SOLICITAT. Un serviciu REMUNERAT. Acelaşi boss scârţan care îşi plăteşte secretara cu minimul pe economie şi întârzie lună de lună cu salariul e dispus să dea pe o oră de sex o sută de euro, sau chiar mai mult. So…cine e mai câştigat pe raport efort vs rezultate? Evident, târfa, boarfa şi ştoarfa.

Dar din nou, nici o târfă nu va oferi servicii pe anusul lui Bendeac, ci pe păsărica proprie, aşa că… de ce obsesia asta bizară a lui Colo şi a lui Bendeac faţă de ele? Atât de chinuitoare, că mă expun şi pe mine în mod direct la rahatul ăsta, în prime time?

De ce obsesia lui Bendeac pentru “concedistele” de pe Instagram, dacă nu-şi fac concediul din banii lui?

Versiunea mea de răspuns este următoarea:

Ambele personaje au o nevoie patologică de a umili şi stresa femei. Ca formă de compensaţie pentru toate neîmplinirile din vieţişoarele lor. Şi atunci, pentru că e 2020, şi societatea nu-ţi mai permite să abuzezi de femei pur şi simplu, îşi construiesc un pretext. “Dar dacă sunt curve, e ok”.

Şi apoi, apar criteriile definitorii pentru curve. Cum se îmbracă. Cum vorbesc. Ce poze îşi fac. Dacă au sau nu ţigări. Dacă iară n-au şapcă. Noi şi noi condiţii, care să includă cât mai multe curve, până când ajungem la criteriul ăsta fenomenal de selecţie: Dacă spun că sunt independente.

Arată-mi mie femeia care nu şi-a apărat minimum o dată independenţa de un cocalar intruziv şi îmi mănânc şapca.

Dar am şi eu un verdict similar, dar pe rută contrarie:

Orice bărbat obsedat de istoricul sexual al unor femei care nu-i datorează raport şi de care nu-l leagă un commitment are probleme psihice grave şi necesită tratament de specialitate.

Priviţi acest clip şi spuneţi-mi dacă vi se pare normal ce îi picură acestei privighetori a neamului românesc din cioculeţ. Şi în continuare: dacă voi aţi fi televiziune publică, care are angajate femei, aţi păstra contractul cu cineva care are o astfel de mentalitate, sau l-aţi lăsa să-şi debiteze ideile puţine şi fixe pe propriul cont de YouTube, ca buna lui colegă Dana Budeanu?

Foto: Evenimentul zilei.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

 1. anca says:

  “de ce îi f… grija pe aceşti cetăţeni ce fac nişte femei “… de invidie, zic eu…

 2. Ratacind pe net says:

  In vest astfel de perle se lasa cu petitii pana il lasa pe dement pe drumuri.

 3. Morbo says:

  fascinante cazurile de actori care crezi ca joaca roluri de dubiosi, ca dupa aceea sa se dovedeasca din ce in ce mai mult ca nu erau chiar roluri

  • Lorena Lupu says:

   Am ajuns la concluzia că dacă vrei să vezi adevărata față a cuiva, trebuie să-i dai iluzia puterii.

 4. Bogdan says:

  Megadeth => Symphony of destruction:
  “You take a mortal man
  And put him in control
  Watch him become a god”

 5. Morbo says:

  zeii greci(si nu numai) erau si dicks 🙂
  ni s-a inspirat ideea asta de perfectiune legata de zei de catre religiile abrahamice.

  • Lorena Lupu says:

   dar aveau măreţie şi forţă. ăsta e ca un şmenar din ăla de la obor care îţi dă alte roşii decât ai cerut şi schimbă pancarta cu preţ de la 5 la 6 lei, apoi râde că te-a făcut.

 6. Bogdan says:

  “Become a god” adica se crede atotputernic, făra limite, işi poate permite orice, fără restricţii.
  E aceeaşi idee, subliniată si de tine Lorena, anume că dacă-i dai unui om puterea (sau iluzia puterii) işi va exprima adevărata faţă, oricare ar fi aia, mai bună sau mai rea, că nu toată lumea e la fel.
  În cazul de faţa da, dickhead :).

  • Lorena Lupu says:

   înţeleg. dar eu investesc ideea de god cu lumină bună şi pozitivitate, de aceea m-a deranjat ideea că limbricul ăsta ar fi un god.

 7. Bogdan says:

  Ok, am înţeles şi eu punctul tău de vedere. Seară minunată în continuare! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger