Mitul femeii care preferă ticăloşii

Am citit ieri un comentariu care spunea ceva de genul: Da, dar e şi vina femeilor că îi aleg pe ăştia, iar tu dacă le duci o floare pari un fraier.

A sosit momentul în care, împreună, vom demonta acest clişeu.

Am mii de cititoare pe acest blog.  Am vorbit cu nenumărate femei de când scriu. Niciuna nu a spus vreodată: Mamă, ce ţăran mârlan, îmi doresc să fiu cu el.

Niciuna nu a ales să se combine cu careva motivată de cât de glorios o insulta, de cât de spectaculos nu-i păsa de ea şi de cât de minunat o umilea public.

E o minciună de la obraz repetată de ticăloşi să-i gaslight pe restul bărbaţilor într-o atitudine de falsă inferioritate, şi să-i facă să creadă că trebuie să fii extrem de ticălos pentru a obşine atenţia unei femei.

Când colo, realitatea e că dacă începi să fii bădăran cu una, aia îţi dă block, sau te pune la numere filtrate, sau, dacă deja eşti apropiat de ea, începe să te evite.

Cum ajung ticăloşii să cucerească femei?

În nici un caz fiind ticăloşi din prima. Subliniez: ÎN NICIUN CAZ FIIND TICĂLOŞI DIN PRIMA. Că dacă eşti ticălos cu una care nu te cunoaşte şi nu ştie de ce e cazul să fie interesată de tine, te bagă în origini atât de adânc, încât te naşti o lună mai târziu şi îţi schimbi zodia.

Ticăloşii ajung să cucerească femei taman fiind foarte dulci, şi suavi, şi extrem de adorabili şi drăguţi în primă fază, şi promiţându-le femeilor tot ce vor ele să audă, şi făcându-le diverse cadouri. Scot masca şi se dovedesc drept ticăloşi abia după ce observă că fetele sunt amorezate lulea de ei.

Taman de aceea: când vezi pe câte una îndrăgostită şi în limbă după unul care o ignoră, asumă-ţi că nu ştii toată povestea. Şi că acel “Nu mă interesează, bro, aşa e asta, proastă”,  maschează efortul de seducţie care a existat înainte.

Sigur, există un 5% nebune disperate, aşa cum există şi printre bărbaţi nebuni disperaţi, Dar cu alea nu vrei să te legi la cap in the first place.

*

Apoi: deşi ticăloşilor le place să mintă că pot avea orice femeie, realitatea e că vor exista întotdeauna femei care nu sunt atrase de ei, şi pe care pot să le mintă cu ce vor ei, şi tot nu se va întâmpla nimic. Dar asta nu îl va împiedica pe ticălos să te mintă cum a pus-o capră şi cum i-a dat-o la m**e şi aşa mai departe.

De ce?

Să te facă să te simţi inferior ca bărbat.

Şi de ce să te simţi inferior ca bărbat?

Pentru că ticălosul găseşte validare în umilirea altora. De aceea înjură femei şi de aceea caută să înrăiască bărbaţi. Pe cei demni, buni şi integri, pe cei care n-au nevoie să calce în picioare femei pentru a se simţi puternici îi numeşte soy boy, beta, cuck, simp, fraieri şi lista poate continua.

Realitatea e că, posibil, tu ai avut mai multe gagici decât prietenul tău ticălos.

“Şi totuşi, e fata asta, care îl place pe Gogu…”

În acest caz, fie că Gogu arată foarte bine. Şi atunci nu îl place că e ticălos, îi place modul în care arată, şi e absolut independent de caracterul lui. Ceea ce e uman. Şi tu, dacă îţi apar în faţă Adriana Lima şi colega ta Nina de la HR, o să vrei să ieşi cu Adriana Lima. Frumuseţea fură ochiul.

Fie că Gogu are foarte mulţi bani. Iar luxul e un afrodisiac intens. Melania nu l-a luat pe Trump pentru că era un asshole, L-a luat pentru că o scăpa din foame. Irelevant dacă era un asshole sau nu. Dacă ar fi avut de ales între un om bun cu bani şi un  asshole cu bani, l-ar fi ales pe omul bun.

*

Dar dacă eu sunt un om bun, de ce mă resping unele?

Iată de ce.

A) Poate că nu sunt în căutare. 

Fie că trec printr-o perioadă de singurătate asumată, sau au pe altul, sau au o carieră solicitantă, sau whatever motiv, e dreptul fiecărui om să decidă dacă vrea acum o relaţie sau nu.

Înainte să îţi declari interesul, urmăreşte un pic femeia. Oftează că îşi doreşte un bărbat al ei? Flirtează insinuant? Prezintă comportament de împerechere?

Dacă nu, şi pare şi satisfăcută în singurătatea ei, asumă-ţi că există 90% şanse să nu fie interesată. Nu pentru că eşti un fraier, ci pentru că în viaţa ei nu e loc de chestia asta.

B) Poate că faci ca popcornul în cuptorul de microunde, mult prea repede. 

Femeile au nevoie de TIMP, să se îndrăgostească. De timp şi răbdare. Dacă tu sari de la 0 la 100 din trei replici, e ceva extrem de dubios şi de wtf, şi de nedemn de încredere în asta. E ca şi cum eşti disperat să nu pleci singur acasă.

O femeie de bună credinţă are nevoie de TIMP, să descopere ce ai special, să îşi dea seama ce aduci în viaţa ei şi de ce eşti mai bun decât restul.

Fă paşi mici, fă-o întâi să te placă şi abia apoi e cazul să dai în clocot. Dacă pari disperat, nu te resping pentru că eşti băiat bun, ci pentru că disperarea e yuuuck. Şi la bărbaţi, şi la femei, btw. Indiferent de bunătatea din civil.

C) Poate că eşti prea insistent. 

Mai ales în faza de seducţie, trebuie să laşi un om în pace, să apuce să îi fie dor de tine. Dacă îl f*** la cap cu mesaje toată ziua, efectul e: Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Să mă salveze cineva.

Pune-te în situaţie. Preferi o tipă care dă mesaje rar, dar incitant, sau una care e călare pe Whatsapp cu tine toată ziua, şi-ţi spune ce a mâncat la prânz şi ce discuţii tembele a avut cu proasta aia de la Starbucks?

O tolerezi pe aia care te freacă toată ziua la icre, dar de îndrăgostit lulea te îndrăgosteşti de cea care dă mesaje rar, dar incitant.

Insistenţa e moartea pasiunii. Indiferent dacă eşti bun sau rău.

D) Nu eşti fun. 

Dar voi fi un tată minunat şi un bărbat de pus pe rană!!

OK, dar în faza iniţială a datingului, contează să fii amuzant, glumeţ, să faci conversaţie interesantă, să iei tipa la dans dacă e contextul, să fii “de gaşcă”. Să vă distraţi bine împreună.

Poate că e nedrept că multe relaţii potenţial reuşite pică la stadiul ăsta frivol, dar, până la urmă, chimia dintre oameni e fundamentală pentru ca ei să mai facă sex şi peste cinci ani.

Dacă nu eşti fun, te va respinge şi nu pentru că eşti bun. Te-ar fi respins şi dacă erai rău. În fond, dacă ajungeţi un cuplu, veţi petrece muuuulte seri acasă, şi e esenţial să găsiţi distracţia şi în asta.

Aşadar: faptul că femeile resping băieţii buni şi preferă ticăloşii e o minciună.  Caracterul fiecăruia dintre noi se dezvăluie oricum, treptat, în timp. Nu au cum să ţi-l cunoască dacă tu le întrebi cf pisi în chat şi ele îţi răspund pisi e mă-ta.

Pur şi simplu, nu te cunosc.  Şi nu te resping pentru că eşti bun, ci pentru că le irită falsa familiaritate.

 

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Valentin V says:

  Preferă ticăloșii și după ce se demonstrează că sunt ticăloși. Și din ambiție rămân cu ei. Cunoști cazuri?

 2. ana says:

  punctul d) e cam subiectiv, nu oricine poate fi amuzant si nu trebuie sa se forteze, daca nu e genul, mai rau face. Nevoia de umor se poate substitui printr-o invitatie la comedie

  as înlocui cu nevoia de comunicare, cat ai fi tu de tacut, trebuie sa incerci sa te faci cunoscut in primii pasi, cu tact, nu prin biografie completa din prima, sa gasesti subiecte comune etc, daca nu iese nimic din cateva incercari treci la altcineva.

 3. Cristian says:

  Eu nu cred că femeile preferă ticăloșii – asta e o idee împrumutată de pe youtube-ul american prost înțeles de băieții de bibliotecă care au văzut și ei câteva clipuri MGTOW și “rezonează” – cu toate că ei nu trăiesc viața unora dintre creatorii acelor clipuri pe care oamenii le-au făcut după ce au trecut prin mai multe relații și ceva divorțuri cu pierderi materiale majore (nu susțin că ăia sunt frustrați, ei au o viziune personală de înțeles).
  Problema pe care am observat-o din discuții directe cu femei de până în 30 de ani este aceea că unele dintre ele nu sunt dispuse să aleagă un bărbat aflat la început de drum în viață, mai ales din punct de vedere economic. Au dobândit o idee fixă c’ar fi “niște frumoase și niște prințese” de la bătrânele din familie care le spun mereu “fetiță, tu trebuie să găsești un bărbat cu bani să te țină, tu nu trebuie să muncești o zi în viață, că ești frumoasă și de aia MERIȚI TOT” și binecunoscutul “pupă-l în bot și papă-i tot, mamaie”. Ca urmare nu sunt dispuse să-și construiască “împărăția” odată cu bărbatul, să crească împreună, vor “moșia” de-a gata, și bărbatul cu minte de bătrân. Beleaua este că nu spun direct lucrurile astea, ci îi țin pe băieței în “listă” pe perioadă nelimitată sau până se sesizează ăia că n-au speranțe. Atât.

  • Lorena Lupu says:

   asta poate că este valabil pentru ANUMITE fete, poate chiar una de care ai fost îndrăgostit nu, caz în care, sincer, îmi pare rău că ai aşteptat. Dar majoritatea tipelor tinere care mă citesc muncesc de rup pentru a-şi construi împărăţia singure.
   De ce singure?
   Îţi răspund din experienţa mea care, poate, nu e relevantă 100%: când construieşti cu un bărbat, el tinde să îşi asume tot creditul numai pentru el şi să îţi lase toate muncile de care n-are chef numai ţie. Şi se ajunge la: eu, femeia, 80% din muncă, pwla credit.

 4. Iulian says:

  Trebuie să fii amuzant, dar să fii născut așa. N-ai voie să înveți, că atunci se cheamă pickup artist. Așa cum bărbații vor sâni mari dar să fie naturali :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger