More, More, MOOOOORE

Aşa cum specialistul serios se recomandă “doctor Bulă” sau “inginer Sulă”, Billy Idol se recomandă public Billy Fuckin’ Idol. Şi, spre deosebire de specialiştii menţionaţi anterior, unde nimic nu garantează calitatea prestaţiei, Billy Fuckin’ Idol inspiră şi expiră sex prin toţi porii. Sex sălbatic, animalic, visceral, dement, pe toţi pereţii. În fond, sexul violent cu rupere de păr este esenţa punkului. De-aia au toţi punkiştii părul vâlvoi, să-ţi inspire ideea că tocmai vin dintr-un futai pe neaşteptate, după colţ, cu prima groupie care s-a nimerit.

Billy Idol are în prezent vreo 60 de ani. Dar pe scenă, de la distanţa de la care nu i se văd ridurile, arată şi se mişcă exact ca un puşti imberb de 20 de ani. Nu unul de azi, unul din anii 70. Aceiaşi ţepi blonzi şi rebeli, acelaşi corp fraged şi musculos, din care ai muşca… OK. Asta n-o să fie o cronică muzicală, pentru că nu ai cum să scrii despre Billy Idol fără să descrii energia sexuală pe care o transmite valuri – valuri când e pe scenă. Billy Idol e un Jenna Jameson masculin al punkului şi e al naibii de conştient de asta. Modul în care smulge tricoul de pe sine în timpul acordurilor de început de la Rebel Yell te face să respiri întretăiat, apoi să ţipi. Nu neapărat rebel, cât expectativ.

Mamă, şi cum arată Billy Idol la bustul gol. Nu e în nici un caz un Tudor Chirilă costeliv şi osos ca un somalez stătut la soare, care-i face pe fraţii Petreuşi să pară fraţii Schwarzeneggeri. La cei 60 de ani ai săi, Idol are pectorali perfecţi şi nişte six packs atât de grăitori, încât aproape te vezi cum îi devorezi într-o mişcare lin-descendentă.

Mă tot chinui să revin la aspectul muzical, să scriu despre cât de bine a sunat live, despre cât de mişto a fost concertul în sine, despre soundul fresh şi totodată plin de… nu, îmi cer scuze, nu pot. Maaamă cum e Billy Idol pe scenă, trăi-v-ar familiile. Am ţinut rubrica de muzică la atâtea reviste, am fost la sute de concerte, dar rar am simţit impulsul să rup toată textila de pe mine, să scot o limbă interminabilă, ca de desene animate, s-o înfăşor şerpeşte în jurul protagonistului şi să fug cu el pe o insulă pustie.

Nu ştiu cum e Billy Idol în viaţa personală – să nu uităm că e Săgetător, ca mine, deci sigur e fun – dar pe scenă e S E X. Nu cade nici în misoginisme de doi bani, nici în siropoşenii pleoştite şi ucigătoare de libido. E imaginea pură şi necosmetizată a sex appealului autentic.

Billy Idol, if you’re ever searching yourself on Google: I’d fuck you senseless!

Foto: Alan Hess.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

  1. Laura Negoi says:

    Actually, I believe HE’ll fuck you senseless 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: