Niuzflash

1. Din această lună, m-am alăturat (şi) redacţiei revistei “Stare de Urgenţă” din Rep. Moldova. Pentru că ştirile de peste Prut îmi sfîşie inima, dar mie nu îmi place să plîng de milă, ci să ajut cu ce pot, unde pot.

2. În cadrul “Gay Fest 2009”, Asociaţia Accept are amabilitatea să îmi organizeze o seară de lectură din cele două romane ale mele, “Rondo Capriccioso” şi “Bătăuşu’ de Cîmpi”, pe data de marţi, 19 mai, ora 20.00, la Verde Cafe. Nu pot decît să mă bucur că pot contribui la acest festival după modestele mele mijloace. Îmi pare rău de un singur lucru: că sunt singurul scriitor tînăr ale cărui romane au gay-content, şi care nu respinge ideea de a îşi asuma public ceea ce a scris. Vă invit pe toţi să mă ascultaţi citindu-mă de una singură. 🙂

3. Iau o pauză voluntară de trei luni de la traduceri literare, pentru că am ajuns la o saturaţie soră cu tăierea venelor. Ieri am predat ultimul manuscris, apoi m-am dus şi m-am îmbătat. 😀 Traducerea literară este moartea lentă dar sigură a oricărui scriitor. Îţi mănîncă inspiraţia şi energia, şi te face incapabil (pe moment) de creaţii proprii. Iar eu am un “Hyde Park” de şlefuit şi finisat. Şi de trimis lui Sebastian Corn – pe care mi-l doresc de prefaţator, pentru că îi iubesc modul de a scrie. Nu vă pot spune despre Hyde Park decît încă un detaliu: are ca motto un citat din cine altcineva decît Guns N’ Roses. 🙂

4. Şi o întrebare-sondaj pentru numărul “Hai, România” al lui Maxim ce va să vină: Credeţi că românaşii au anumite obiceiuri sexuale care să-i definească? Ca naţiune, vreau să zic.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. Lorena Lupu says:

    fireworks: looool!!

    cutza: pădure fără uscături…

    creatrix: mişto asta cu “filtrul de bullshit”. 🙂

    quasivasile: dacă aş avea eu un eurocent pentru fiecare ocazie cînd mi-ai promis că dispari şi încetezi să îmi mai intoxici ziua, aş fi milionară în euro. ţie nu ţi-e aşa, un pic de jenă, să mai reapari undeva de unde ai jurat de atîtea ori că te cari? un pic de coloană vertebrală, anything? şi te-ai apucat să îţi verşi umorile şi pe tertulia.ro?

    ceva folositor nu poţi să faci cu viaţa ta aia goală şi fără sens?

    vulpe: asta deja mi se pare o exagerare. no offence. nu toate fetele sunt aşa.

  2. Lorena Lupu says:

    tot vulpe: eşti atît de vehement, de parcă ar vrea cineva să te pună la partuză contrar voinţei tale. 🙂

  3. simonarrr says:

    Lorena, eu zic sa scrieti materialul la doua maini, tu cu Andreea Popescu 😉

  4. vulpe vanator says:

    Ai simtul umorului, imi place. Ma deranjeaza cei care vorbesc despre chestiile astea si le promulga drept metoda de a imbunatati si a redresa o relatie, care scartie, fara sa stie despre ce vorbesc. Chestia cu UK este true, multa lume e saraca cu duhu’ desi sunt supusii reginei, sunt egoisti si prefera sa-si alunge fetele de-acasa daca calca stramb, ca tot e protectie sociala la greu, nu, ca la noi. Nu generalizez, dar asa cum a observat si the creatrix, natalitatea la minore este majora, si nu din cauza mea si a lui the creatrix, datorita ignorantei si nivelului cultural scazut. Un alt fapt este alcoolismul la tineri si tinere, care se manifesta de la varste fragede.O spun statisticile , eu si niste prieteni care am fost putin in tara reginei Elisabeta II,dupa 90, cautand ce nu gaseam pe aici.

  5. Lorena Lupu says:

    simonarrr: îi discriminezi pe restul celor care se implică în această discuţie cu atîta pasiune.

  6. thecreatrix says:

    Vulpe, mă bucur că impărtăşeşti aceste lucruri cu noi. Fiind mai matur (cred ca ai peste 40 de ani), ştii mai multe. Invăţăm şi noi.

    Ceea ce ai spus de UK este adevărat, am prieteni care au lucrat acolo şi mi-au spus aceleaşi lucruri defăimătoare.

    Ca să make it clear to you, dacă nu era clar până acuma: sunt genul de femeie monogama care îşi doreşte o familie. Swingerismul şi multe alte lucruri nu sunt pt mine, dar dacă oamenilor le face plăcere, treaba lor.

    Am cunoscut un cuplu de swingeri care făceau lucruri care intrec imaginaţia mea. Cel mai tare a fost când soţul imi zicea “Vreau să cumpăr un ham, cu p… ataşată, că nevastă-mea vrea să îşi reguleze prietena”. Deci eu am căzut de pe scaun la faza asta, şi la altele, pe care nu le pot scrie. Dar e intimitatea şi plăcerea lor, nu am eu dreptul să îi judec.

    Ce vrei sa spui, Vulpe, cu expresia “in luna mare nu i se mai poate face avort”. Luna mare? never heard of it.

  7. vulpe vanator says:

    Nu mai intervin in discutie, imi cer scuze daca am ofensat pe cineva, nu am vrut sa fiu vehement, la partuze nu ma( mai ) duc cu sila, nu citesc “Libertatea” si nu cred in elodii. Inca o data, imi fac mea culpa, stimata domnisoara ,the creatrix.Ma gandesc ca interventiile mele pe blog, n-au avut nici un sens, poate.

  8. vulpe vanator says:

    Comentariul meu la 57 pica nasol dupa cuvintele frumoase pe care le adreseaza the creatrix.Asa ca stimata domnisoara, si voi celelalte domnite, va declar sincer ca am fost convins de nobletea si sinceritatea dvs. , in special de printesa creatrix, de cutza40 si nu in ultimul rand de stapana blogului, aceasta Artemis a a cuvintelor si sufletelor noastre.

  9. thecreatrix says:

    Atâta timp cât am avut un schimb de replici civilizat, nu văd care este problema. Departe de mine să vă ofensez pe dumneavoastră, domnule Vulpe. Din partea mea, consider problema rezolvată, eu v-am inţeles pe dumneavoastră, dumneavoastră m-aţi înţeles pe mine şi am discutat lucruri in ton cu intrebarea din articol. Din punctul meu de vedere, intervenţiile dumneavoastră pe blog sunt binevenite, invăţăm ceva şi noi “ăştia micii”, exact cum am subliniat, cu atâta diplomaţie, mai sus.

  10. Lorena Lupu says:

    dragii tatii, nu vă cereţi atîtea scuze: cît timp discutaţi decent şi vă combateţi în argumente, nu în înjurături, sunteţi bineveniţi.

    faptul că eşti vehement nu era un reproş, ci o remarcă amuzată. mie îmi plac oamenii care îşi susţin punctul de vedere, şi ştiu ce vor.

  11. vulpe vanator says:

    Pentru printzesa creatrix :
    -sarcina are 9 luni, teoretic, dupa luna a 3-a, incepand cu luna a 4-a, nu se mai poate provoca avort si face chiuretaj, fatul misca si e prea mare si riscul deasemeni.

  12. thecreatrix says:

    Artemiiss, ce fain suna!! Hi hi!! I love godesses!!!

  13. cutza40 says:

    Eu sunt contrariata numai de ce ne percep ei pe noi ca pe ultimii oameni, cand si ei au tarele lor. Am fost in Italia si la Roma am vazut strazi frumoase, dar si strazi naspa, unde iti puteai rupe un picior. In UK nu am fost. Asa cum spune Lorena, nu e padure fara uscaturi, dar sa ne uitam la propriile uscaturi, totusi(ma refer la ei).A, si uite, o idee pe care o vad acum si cu care sunt de acord, libertatea sexuala e inteleasa prost.

  14. dadatroll says:

    4. Nu stiu daca mancatu de caca se pune la obiceiuri sexuale.

  15. Lorena Lupu says:

    dadatroll: doar dacă se face cu foarte mare voluptate. :mrgreen:

  16. vulpe vanator says:

    Pentru Dadatroll :
    -si urinatul si defecatia se pun la obiceiuri sexuale.
    Aia cu experienta in domeniu,cica recunosc tipele dupa probe de urina, ca la orgii e lumina stinsa si nu se vad la fata.

  17. @ Vulpe- citeam eu mai demult uin studiu asupra sexualitatii facut prin Nigeria, si aia puneau la obiceiuri sexuale si ¨holding hands¨ ; de unde ar rezulta, zic eu, ca marea majoritate a tipelor sunt lesbi.:D

    Aaaa… si apropo de swingeri, sa va zic un banc:
    I se termina mandatul lui Clinton si vine la puyere Bush. Cum sa se acomodeze- fac ei schimb de secretare, de peronal, balblabla- pana le vine ideea:
    -Bai, facem schimb si cu nevestele o noapte?
    -Bine, ba; facem.
    Zis si facut.
    A doua zi, se trezeste Hilary, se rasuceste un pic prin pat si zice:
    -Bai, ce noapte am avut… Laura, ma intreb ce or fi facand barbatii nostri acum 😛

  18. simonarrr says:

    Bine, fie, unul colectiv :)) Pe genul “Sex cu Lorena Lupu si fanii ei”.

  19. Oooo daaaa…
    Thecreatrix si vulpe- cutish rau schimbul asta de replici 🙂
    Ma mai gandeam la obiceiuri sexuale ale romanilor, dar nu mi-a venit in minte decat un one-liner de pe net: “I don’t need sex. My government screws me every day”. Valabil si pentru ai nosti, nu? 😛 Plus ca presedintele nostru se pare ca are un fetis pentru pasaricile agresive de etnie rroma (mai ales daca n-au treaba azi)- remember?

  20. Lorena Lupu says:

    raluca hippie: genial banc! 😀

    simonarrr: 😀

  21. KingSnake says:

    1. Bravo ! Exista si vreun alt site al revistei in afara de blogul de pe wordpress ?
    3. E secret citatul ?
    4. Eu cred ca da, mi se pare ca este specifica atitudinea ipocrita fata de sexul oral in indiferent ce combinatie.

  22. Aaaa… apropo, mi-am mutat blogul la http://girl-in-the-city.gramo.ro Plizz modifica in blogroll. Mersic 🙂

  23. julie says:

    Da. Eu nu inteleg, dorinta romanilor de a face ceva pentru Moldova. Unchiul meu m-a intrebat daca nu ma duc sa protestez si eu, ca asa fac studentii. Eu i-am raspuns ca: daca nu imi pica si mie, de ce sa fac un lucru.
    Oricum Moldova e Moldova si Romania e Romania, sunt disticte ca sa ma stresez. Si moldovenii nu imi plac.

  24. julie says:

    M-am gandit la obiceiurile sexuale ale romanului. Si nu imi vine ceva anume in minte.Ah, tipologia proasta/curva, dar si asta in linii mari e desueta. Parerea mea e ca daca o femeie experimenteaza nu e curva, dar e proasta cand spune ce a experimentat.
    Si nu cred ca e suficient numai un barbat pt o femeie, sau numai o femeie pt un barbat, nu este natura noastra. Nu sunt genul infidel, dar daca mi s-ar da ocazia sa imi insel prietenul cu cineva imi place,cred ca as face-o in proportie de 70%.

  25. Lorena Lupu says:

    atitudinea asta e atât de forţată, încât pun pariu că acest comment a fost scris deliberat cu chef de polemici. dar în clipa asta chiar nu am de gând să mă cert cu nimeni. moldovenii sunt la fel de români ca oricare dintre noi – deschide şi tu o carte de istorie! – şi pe plan uman, unii dintre ei sunt mult peste unii dintre noi. în rest, propun să nu ne stresăm reciproc. naţionalismele stupide nu îşi au locul pe acest blog.

  26. iuliana says:

    Nu era scris cu rautate sau cu dorinta de polemica, sau din cauza nestiintei mele, ci chiar am o aversiune fata de atitudinea lor.
    scuze, nu am vrut sa para fortat comentul meu.

  27. Lorena Lupu says:

    şi care ar fi “atitudinea” aceea?

  28. iuliash says:

    ghilimele.bun.in ce consta acea atitudine, ar trebui sa raspund, asa ar fi frumos.cum imi zice asistenta, aveti grija la examen, sa nu va bagati in chestii care necesita o continuare sau pe care nu le stapaniti.
    am destui colegi din republica Moldova, majoritatea sunt ingamfati, plini de ei, au o parere proasta despre romani, pe care nu o inteleg, ei sunt cei “nemancati” ce vin in Romania ca alta tara nu ii primeste. si mai au si parereaai buna despre rusi, cand rusi nu dau nici 2 bani pe ei.
    nu imi plac, desi o persoana speciala mie e din Republica Moldava, dar si ea are acele caracteristici ce nu imi plac.

  29. Lorena Lupu says:

    poanta e că moldovenii pe care îi cunosc eu – toţi! – sunt generoşi, sufletişti, calzi, disperaţi să fie recunoscuţi drept români, deşi eu una nu îmi dau seama de ce ar vrea cineva una ca asta, şi foarte foarte devotaţi prietenilor lor. şi dimpotrivă, românii din jurul lor sunt cei îngâmfaţi, cei care îi tratează ca pe “rakeţi”, cei care vin cu teoria cum că moldovenii “nu sunt români” şi că “sunt nemâncaţi”.

    deocamdată nu văd decât prejudecăţile tale în acest dialog, nu şi vina lor.

  30. iuliash says:

    eram sigura ca asa o sa interpretezi.nu e vorba de prejudecati, ci de experiente. daca experientele dumitale sunt placute, ale mele nu sunt. si nimeni nu a zis ca sunt tratati sau ii tratez ca pe niste rackets. oricum discutia, daca se poate numi,degenereaza. nu stiu daca intelegi sau nu, nu eu ii tratez sau ii consider ca nu sunt romani, ci ei. de aici au pornt toate lucrurile.
    daca ne am lua dupa istorie, da, Basarabia,teritoriu romanesc. dar dupa al II lea razboi mondial, destinele (ca sa suna mai poetic)s-au despartit. hai sa fim seriosi, avem si au sorta pe care o meritam.
    recunosc, avem aceeasi mentalitate, neam de sclavi, de cand ne stim am fost sub o dominatie, de la turci, rusi, habsburgi, austro-ungari, lala. aceeasi mentalitate, doar ca noi romanii, ca sa rectific, valahii suntem putini mai bine hraniti.
    la cat de stupizi sunt romanii, care au impresia ca exista dialectele oltenesc,moldovenesc si banatean, nimic nu ma mai surprinde.

  31. Lorena Lupu says:

    din câte citesc eu cu câteva replici mai sus, tu erai cea care îmi explica faptul că ei nu sunt români. şi că ai o aversiune pentru ei. dacă o şi manifeşti, e normal să-ţi răspundă prin îngâmfare.

    mă bucur că eşti mai bine-hrănită, bravo! asta cu hrana e un argument de mare greutate şi valoare. 😉

    şi în cele din urmă, nu îţi cere nimeni să faci nimic pentru Rep. Moldova, deci nu văd rostul acestui dialog. iar ce fac eu pentru Republica Moldova, sau pentru oricine altcineva, e problema mea strict personală şi nu văd de ce s-ar lega cineva de asta.

  32. iuliash says:

    nu am zis ca mi-o manifest. si ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt bine hranita. oricum sunt pareri diametral opuse.

  33. Lorena Lupu says:

    Bravooo! Poftă bună în continuare.

  34. iuliash says:

    mersi pt bon apetit, dar momentan sunt inapetenta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading