No Country for Young Writers

Glumeam eu cu prietenii pe la beri că se autonomizează Ţinutul Secuiesc (de unde provine subsemnata) şi o să ajungem să cerem viză de lucru pentru a ne putea desfăşura activitatea la Bucureşti, dar se pare că umorul involuntar românesc e mai negru decât am fi crezut.

Când auzi că un scriitor, traducător şi jurnalist de talia lui Alexandru Vakulovski (adică unul din cei mai buni ai generaţiei tinere)
– ai cărui bunici au avut cetăţenie română
– căruia i s-a acceptat la rândul său cererea de cetăţenie română (fiind vorba, după cum remarca Vasile Ernu, mai degrabă de repatriere). Încă în 2004, s-a publicat în Monitorul Oficial faptul că actele au fost primite şi se află în etapa de procesare. Şi de atunci, se tot procesează…
– care a slujit cultura română mai mult decât tot cartierul de cetăţeni români autentici în care am locuit eu acum trei ani
este AMENDAT, EXPULZAT în maximum 15 zile şi I SE INTERZICE SĂ INTRE ÎN ROMÂNIA PENTRU URMĂTORII DOI ANI ŞI JUMĂTATE, îţi vine să râzi. Ţi se pare un banc bun. Apoi, când prietenii tăi îţi confirmă că nu e nici un banc, că toate acestea sunt cât se poate de reale… nu mai ştii cum să reacţionezi. Fratele său, Mihail Vakulovski, a reacţionat cu demnitate. Aici.
Prietenii săi, membrii formaţiei Luna Amară, au reacţionat cu indignare. Iată un citat.
Cititorii au reacţionat furibund – şi aici aş putea da o mulţime de linkuri blogosferice. Şi acest lucru mă linişteşte – pentru că, dincolo de mecanismul absurd al statului român (constanta binecunoscută), remarc tendinţa de normalizare a atitudinii cetăţeanului.

Dar propun să încetăm să ne mai oripilăm de priorităţile monstruoase ale ţărişoarei noastre (doar le ştim deja, ce naiba!), şi să facem ceea ce sugerează cei de la Luna Amară. Adică: mail la adresa ministru@mae.ro cu mesajul
“Libertate si respect pentru Alexandru Vakulovski”

unde,

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. srist says:

  nu prea vad viitori membri venind de pe blogul asta, sau de oriunde altundeva, dar incerc. anarhismul e salvarea!

 2. viitori membri ai cui, dacă nu te superi că te întreb?

 3. srist says:

  nu stiu, dar e suna bine anarhismu, gogol bordello. ai unei organizatii de idealisti sau idioti mardelari. important e sa vrei o schimbare, si anarhismu e singura solutie radicala la care m-am gandit. proteste impotriva rahatilor de conducatori, sunt glume, oamenii muritori de foame vor vrea sa lupte undeva, daca nu vor mai avea nici bani sa injure pe stadioane, sau copiii cu energie si idei, sau alti nemultumiti de viata/conducatori.

 4. ce schimbare, nenicule, că şi acum e tot anarhism, doar că nu recunoaştem.

 5. srist says:

  mda, cu exceptia idiotilor care fura cat pot 4 ani si s alesi din nou de imbecili. dc sa avem nevoie de stapani de rahat, care fura si atat? trebuie sa ne organizam si sa facem o revolutie, acum e mai usor.

 6. încă una? şi tot ăia rămân călare pe noi…

 7. srist says:

  acum statul e un nimic unde sunt alesi cretini care fura, asta stie toata lumea, si cum toti stim, nu trebui sa stam neaparat capra si sa ne masturbam, cu exceptia femeilor, ci sa facem o schimbare(nu trebuia s o iau chiar asa, femeile nu s futute, deci se masturbeaza si ele, putand participa si la revolutie, fara ele ar fi imposibila). ai fi mandra de tara ta, fara sa fie sclava a americii, fara frustrari din cauza conducatorilor, iar organizarea nu poate sa fie mai proasta decat a astora. si fara nici un fel de organizare, e mult mai bine decat increngaturi sau mici idioti singuratici care fura cat pot, dar o sa fie si o organizare. totul e un vis, dar merita visat, macar putin. n-avem conducatori, doar hoti, si noua filozofie anarhista, fara ratati sau destepti la putere, e o varianta, poate singura care sa ne scape de foame. tara fara sclavi ai FMI ului, americii, ratatilor conducatori. tara libera, toti anarhisti, un haos total sau o liniste uimitoare, solidaritate si umanitate. ma duc sa bat la niste manelisti, sau sa bat la usa lor, sau sa mi pun castile. macar sa speri ca o sa lupti si tot e ceva.

 8. bun. du-te, bate nişte manelişti, măcar luăm şi noi pauză de la înşirat clişee. 😉

 9. Oki, ca sa se ne organizam un pic si sa comentam ca oamenii, am studiat cazul domnului sasha vakulovski si il sustin. si da, un alt abuz de putere a unui organ care vrea sa suprime pana si “Mondenii” lui Bendeac.

  imi place de vakulovski (shi) ca a stat in complexul studentesc Hasdeu din cj si in Letopizdet povesteste cu lux de amanunte viata de atuncia si decadenta de rigoare. love it!!

 10. mihaela says:

  Lorena, am trimis mail la minister! Ce se intampla e absolut absurd!

 11. thecreatrix: ok, dar trebuie găsite formule de susţinere care să depăşească strictul “da, îl susţin.” 🙂

  mihaela: bine ai făcut. 🙂

 12. valer says:

  prostia autorităţilor în stare pură; hai să zicem că, având în vedere tămbălăul mediatic, de data asta va urma un happy-end; sau măcar o cârpire a situaţiei

  dar câte faze din astea vor fi trecut neobservate pentru că s-au întâmplat unor oameni obişnuiţi care chiar n-au avut altă alternativă decât să-şi facă bagajele; parcă totuşi vina pentru ne-unire nu aparţine numai celor de peste Prut

 13. din contra… toţi cei de peste Prut pe care îi cunosc au o mândrie de a fi români pe care noi “cei autentici” n-o mai avem de mult.

 14. Siderite says:

  Am trimis email. Sint sigur ca ajunge in spam.

 15. artistu says:

  Imi aduce aminte cazul lui Alexandru Vakulovski, de tinerii aia din 90 din Piata Universitatii, care credeau ca pot face SCHIMBAREA. Ei bine atunci STATUL a incercat si a reusit (cu ajutorul maselor needucate, aka minerii) sa reduca la tacere niste spirite care credeau in BINE. Ei bine acea LECTIE l-a invata pe conu’ STAT ca tre sa se bazeze pe masele submediocre si fara educatie. Asa ca nu stiu cat de mult succes vom avea. Am trimis mail si daca se va afce o demonstratie incerc sa vin. Insa sunt sceptic, pentru ca MAJORITATEA CONTEMPORANA sufera adanc de durere in DOS! 🙁

 16. dadatroll says:

  Si libertate si pentru Gigi Becali ca si el a facut multe pentru cultura romaneasca. Cultura la propriu, la hectar cu semanatoarea nu din aia fictiva cu carti si alte tembelisme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger