Nu accept sfaturi de la bărbaţi despre căsătorie

Aveam un om foarte apropiat care, acum câţiva ani, mă sâcâia exhaustiv despre cum ar trebui să îmi găsesc şi eu pe cineva. Grad de rudenie strâns, deci nu puteai să-i spui ceva de genul “ia hai marş de-aici” şi să-i dai block pe reţele.

Îi explicam cu toată politeţea şi răbdarea pe care o storceam din mine ca dintr-un tub de pastă de dinţi că oamenii sunt diferiţi, că au nevoi diferite, şi că NU POŢI IMPUNE ALTUIA, CARE ARE PRIOPRIA LUI FORMĂ DE ECHILIBRU, ideile TALE despre ce te face pe tine fericit.

O dată. De două ori. De zece ori. Apoi i-am comunicat sec că subiectul e închis şi că în fond e viaţa mea şi nu datorez justificări, punct.

Apoi, mariajul lui perfect s-a terminat nasol, cu un divorţ urât şi un partaj agresiv şi usturător financiar care se mai şi întinde ca postul negru şi îi mănâncă toate veniturile. Lol. Plus bătaia de cap birocratică. Eu duc doar buletinul, acolo unde e de făcut acte. El trebuie să ducă certificat de căsătorie şi hotărâre de divorţ şi aşa mai departe, în original şi copie, pentru că dacă statul român te poate hărţui, statul român TE VA hărţui. De ce statutul omului divorţat nu e similar cu al celui necăsătorit? Nici nu vreau să mă gândesc cum e, dacă mai ai şi copii.

I-am rânjit în nas la un moment dat cu un “vezi cum karma e o căţeluşă etc”. Mi-a confirmat că e un bou. În timp ce tu îţi consumi banii pe avocaţi de divorţuri, eu mi-i bag în ce îmi place să fac, şi anume contentul meu online. O să scot o piesă nouă, pe 1 iunie. Şi asta pentru că mi-au fost clare din prima priorităţile mele şi nu le-am halit pe nemestecate pe ale altora.

Oook.

Zilele astea, stăteam de vorbă cu un domn mai în vârstă. Şi mă întreabă: Cum se face că o femeie frumoasă şi interesantă ca tine nu e măritată?

Întrebarea asta mă irită grav. Dragi bărbaţi, evitaţi să întrebaţi de ce femei frumoase şi interesante nu sunt măritate. Sau de ce femei urâte şi neinteresante nu sunt măritate, for that matter.

Ce sugerează această întrebare nespus de iritantă şi de minimalizantă e OBLIGATIVITATEA femeii de a fi o perpetuă candidată la măritiş şi faptul că singurul aspect care contează e dacă vrea un gigel să o ia sau nu. E exact mentalitatea aia patriarhală vomitivă şi scabroasă cum că voinţa ta, ca purtătoare de vagin, e irelevantă, că esenţial e să vrea gogu să te ia, şi dacă gogu nu vrea să te ia, nu eşti nimic. Ipoteza în care pe tine nu te interesează să iei un gogu şi că eşti perfect în regulă şi neluată e total ignorată de acest mindset.

Pentru că femeile, frumoase sau nu, interesante sau nu, mai trebuie să şi VREA acest job fulltime neremunerat care e o căsătorie, i-am retezat-o eu. Partea cu “nu îmi doresc aşa ceva” nici măcar nu v-a traversat orizonturile gândirii, nu-i aşa? De ce vi se pare că singurul factor de decizie e disponibilitatea a trei, zece sau o sută de gigei?

A încasat-o uşor şocat. Apoi a ouat una:

-Uneori, mă întreb de ce unor oameni le e frică să trăiască.

Tssss.

Aici mi-a pus capacul. Exact frica de a trăi era problema mea, lol.

-Stimate domn, nu vă supăraţi, dar cumva un bărbat nu are de ce să-i spună unei femei cum e cu căsătoria şi cu frica de a trăi. Mai ales la români. Unde un bărbat, dacă îşi ia nevastă, îşi ia concomitent menajeră gratis, bucătăreasă gratis, sex asigurat la nevoie – sigur, dacă femeia munceşte neajutată la cele de mai sus s-ar putea ca să nu prea aibă chef de punctul al treilea şi tot ea va fi de vină că vă găsiţi ceva de f*** pe lângă, susţinere necondiţionată în toate planurile lui de carieră şi un aparat gratis de sandviciuri pentru momentele când pleacă el la drum. Cred şi eu că, pentru un bărbat, căsătoria este trăit.

Scapă de tot ce e trivial şi plictisitor în viaţă şi poate face tot ce îi place.

Pentru femei, versiunea românească a căsătoriei e o luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuungă listă de obligaţii, toate al naibii de obligatorii, prin urmare neremunerate, care să halească mare parte din timp şi din energie, şi care să nu fie recompensate cu absolut nimic. Nu doar că nu sunt recompensate, dar mai vin şi japiţele din familia ăluia să-şi dea cu părerea despre cum ar trebui să faci tu ciorba şi câtă verdeaţă se pune să îl gâdili mai bine la ouţe pe gigel.

Pentru femei, versiunea românească a căsătoriei e o perpetuă punere a dorinţelor proprii pe planul al doilea, pentru că ăla e starul relaţiei, nu ele. Şi trebuie perpetuu să se reţină, să nu pară prea deştepte, să nu pară prea ambiţioase, să nu pară prea bune la ceea ce fac, să nu cumva să-l facă pe starul relaţiei să se simtă inferior, pentru că sunt castrante şi atunci e vina lor că ăla se ratează.

Pentru femei, versiunea românească a căsătoriei nu e trăit. E renunţarea la trăit. Trăitul începe când te prinzi că, dacă investeşti în tine tot efortul şi toată dăruirea pe care le bagi cu titlu obligatoriu în anusul ăluia, chiar faci lucruri care îţi plac şi chiar derivi satisfacţie personală din asta.

Iar eu aleg să trăiesc, şi din acest motiv, aleg să nu mă mărit.

Dacă nu aveţi experienţa şi perspectiva unei femei, nu mai povăţuiţi femei ce să facă.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

  1. Andrei says:

    asta nu e valabil doar la sfaturile bărbați – femei și invers, ci cam la orice sfat cu privire la relații venite de la un om care nu e un specialist și nu a analizat foarte multe cazuri.

    • Lorena Lupu says:

      invers, dimpotrivă. două – trei prietene femei te ajută să nu fii creep jenant şi respingător în interacţiuni.

      • Andrei says:

        alea-s altfel de sfaturi, gen de bună purtare/common sense dacă nu ai 7 ani de acasă. Eu mă refeream la sfaturile unora bazate pe 1,2, câteva relații, don’t do that, do that, to achieve that, lucruri care nu se prea potrivesc mereu dacă schimbi jucătorii și reamesteci cărțile de joc,

  2. DomDom says:

    Nu cred că întâmplările astea în care tu le-o dai din scurt sunt reale.

    • Lorena Lupu says:

      Mi se rupe pula de ce crezi tu, nu e ca şi cum eşti în comisia de stabilire a adevărurilor blogului sau ceva.

      • DomDom says:

        Cred că dacă ai avea pulă ai veghea foarte atentă la ea să nu care cumva să se rupă, că o alta grabnic n-ai să mai vezi în următorii 40 de ani… Încerc să-ți zic că ești trecută deja de prin 2009…

        • Lorena Lupu says:

          gigele, la câte cerşetorii de atenţie am şi irl şi online, am p**lă când vreau, dacă vreau. Dar nu vreau, că majoritatea nu meritaţi deranj nici de un bună-ziua. Pe de altă parte, chiar cred că tu nu vezi pizdă ever, pentru că nici o femeie nu are de ce să şi-o mnurdărească cu un limbric de zero valoare ca tine. De aceea şi spumegi pe aici. Chirăieli tipice de bărbat pe care nu-l fute nici cancerul, că are şi cancerul standarde.

          Criteriile de “trecere” ale unui şomer lătrău mocangiu de pe net nu vor fi ever prioritatea mea. So, bye, bitch.

          • DomDom says:

            Sunt un bou agasant. Atârn pe pagioile tale pentru că sunt obsedat de tine, un om mai deştept, mai creativ şi mai puternic decât o să fie un carici generic ca mine vreodată.

            Cum cariciul generic de mine nu are nimic relevant să-ţi ofere şi ştie asta, încearcă să te provoace cu insulte, să se mintă singur că are o interacţiune cu tine. Insulta fiind arma folosită exclusiv de pula săracă, pârlită şi fără opţiuni, pentru că e cel mai ieftin mijloc de cerşit atenţie şi de obicei prinde la proaste lipsite de stimă de sine. Că boul de mine greşeşte crunt confundându-te cu una? Hei, dacă nu eram un imbecil, mă prindeam până acum că atenţia ta se câştigă prin investiţie, nu prin hauhau.

            Dar cum cariciul generic imbecil de mine nu ştie să facă interacţiunea să merite şi pentru tine, e EVIDENT că tu nu vei investi mai mult timp în prostul inutil de mine, pentru că nu ai de ce. Nu am nimic de oferit şi ştiu asta, numai latru, sunt un consum inutil de biomasă şi de timp de miză zero, drept care eu şi circul meu lipsit de utilitate ne ducem frumos în spam, unde e locul căcaţilor parazotari care încearcă să abuzeze aiurea de timpul altuia cu toxicităţi.

          • Lorena Lupu says:

            Here, nimicule de miză zero. Şi cu asta block. Dacă vrei timpul Lorenei Lupu, plăteşte-l în morţii tăi de lepră fomistă, nu-l cerşi cu insulte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading