Nu mai recompensați bădărănia

Am o prietenă destul de close. Una dintre cele mai frumoase femei pe care le-am văzut în viaţa mea. Are un singur defect: îşi doreşte cu disperare să fie iubită. Drept care, tolerează multe. Extrem de multe.

O sună gigel.

Şi o aud:

-Ce e, iubi? Iar eşti supărici?

Mârâit la capătul celălalt al telefonului.

-Am ajns târziu acasă de la muncă şi ai zis că te culci. De-aia nu te-am sunat.

Mârâit la celălalt capăt al telefonului.

-Hai, mă, dragule, nu vreau să te supăr. Te sun în seara asta, ok?

Mârâit la celălalt capăt al telefonului.

-Iubitule, hai, nu mai fi atât de supărat. Ne vedem în weekend. OK?

Mie discuţia asta îmi dădea deja bad vibes şi post traumatic stress disorder.

-Ai avut o zi grea la muncă, dragule? Vrei să iau un taxi până la tine?

Da, sigur. Recompensează tratamentul de kko, învaţă-l că funcţionează, mormăi eu.

Ea holbează ochii la mine, şi face:

-Iartă-mă, trebuie să fug.

Închide şi se ia de mine:

-Hai, mă, Lore, poate te aude.

-Soro, scuză-mă. Eşti una dintre cele mai frumoase femei pe care le cunosc. Unul normal la cap ar trebui să cânte imnuri de slavă în fiecare zi cerurilor că e cu tine. De unde îşi permite sulărică ăsta un asemenea ton!?

-Ei, aşa e el, mai nervos.

-Ămnu. Când îţi vorbeşte aşa, îi zici: Gigel, în morţii mă-tii, dacă faci circ prost din ăsta, ţi-o sugi singur până înveţi să te porţi! şi-i închizi. Nu stai să tolerezi să-şi descarce nervii pe tine.

-Păi asta ar însemna finalul relaţiei.

-Mişto relaţie, ce să spun. Una în care ăsta ţi-a setat un aranjament pe ieri seară, apoi tot el îţi face scandal aiurea ţie, că l-ai respectat. şi te mai şi oferi să te duci până la el, să-i confirmi că bădărănia ţine cu tine. Păi, sora mea, boul ăsta în şase luni te şi bate.

Tace puţin.

-Da, ai dreptate. Trec prea multe cu vederea.

-Bingo.

Scriu despre respectul de sine pe care ar trebui să-l aibă o femeie. Scriu despre asta în fiecare zi. Dar chiar şi în cercul meu de prieteni, femeile se cramponează cu atâta disperare de iluzia iubirii, încât ignoră grosolănii din ce în ce mai mari.

Şi pentru ce?

 

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. sabina says:

  Ah nu ma pot abtine sa recomand cartea “Femei care iubesc prea mult” de Robin Norwood, mi se pare ca li se aplica foarte multora dintre noi, inclusiv prietenei tale.

 2. Vanessa says:

  Obișnuiam să fiu destul de tolerantă în general, dar până la un punct, iar dacă omul iubit chiar sărea calul, îmi băgam picioarele de tot. Cea mai sinistră fază: să-ți spună că nu îi place sexul cu tine, asta după ce ați făcut-o de mai multe ori pe parcursul unor luni și se vedea că îi place la maximum.

  Ok, o fi fost mecanism defensiv, o fi vrut să scape de tine, dar pana mea, cum să zici așa ceva unei femei superbe, care te adora, cu care ai chimie și toate cele? Și în cazul în care în mod real nu îți place sexul cu cineva, cum să zici așa ceva? Îți zic, am rămas perplexă. Prietena mea cea mai bună mi-a zis că dacă unul i-ar fi făcut ei așa ceva, ăla nu mai era pe Terra.

 3. Emilia says:

  Excelent mesajul, big like 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: