Nu, n-am fost niciodată misandră

Un lucru care mă scoate de fiecare dată din sărite e când mă ia un prostan la perdaf că ăhăhăhă, ce misandră eşti.

Genul ăsta de mormoloci au fost acuzaţi de misoginism toată viaţa lor, pentru fapte reale, pentru faptul că au agasat femei, pentru faptul că le-au desconsiderat, pentru faptul că le-au băgat strâmbe profesional, pentru faptul că le-au insultat şi aşa mai departe.

Pentru că în minţişoara lor există real acest dublu set de standarde. Noi, bărbaţii, avem dreptul să orice. Voi, feneile, aveţi dreptul să nimic. Şi dacă una dă semne că poate mai mult, repede ne simţim nesiguri şi căutăm s-o discredităm.

Şi atunci, obiceiul lor e să sară tot ei la beregată şi să te acuze de misandrie.

Ce înseamnă misandrie?

Lipsa de respect şi negarea drepturilor TUTUROR bărbaţilor, atitudinea negativă generică faţă de toţi, strict pe baza organului sexual.

Eu am scris 3456890 de articole în care am explicat cât de greşit e să aplici tratamente diferite oamenilor pe bază de organ sexual, so, să mă acuzi pe mine că desconsider un bărbat doar pentru că e bărbat e o dovadă de prostie crasă, rea voinţă sau ambele.

Mii de bărbaţi sunt trataţi perfect normal, omeneşte şi respectuos, pe social media mea, exact cum sunt trataţi omeneşte şi respectuos şi în viaţa mea particulară, dacă, la rândul lor, OFERĂ omenie şi respect.

“Cum, nu e one way street? Numai noi merităm temenele, dar nu oferim tratament similar la schimb?”

Heh, nu.

Mii de bărbaţi înţeleg perfect această dinamică şi o respectă în relaţiile cu femeile. Drept care, avem interacţiuni omeneşti ireproşabile. Chiar nu am nimic să-mi reproşez în această privinţă.

Am sabotat vreodată profesional un bărbat?

Mnup.

Dar destul de mulţi bărbaţi m-au sabotat profesional pe mine.

Am denigrat vreodată pe nedrept un bărbat? (Adică, să fi făcut afirmaţii false, menite să-i strice imaginea şi relaţiile cu alţii?

Mnup.

Dacă am denigrat, a fost doar sub forma: am povestit ce mi-a făcut. FAPTE REALE. Şi dacă faptele lui sunt cele care l-au denigrat, poate că soluţia ar fi să-şi modifice faptele pe viitor.

Pentru foarte mulţi prostani, a fi misandră înseamnă exact acest lucru:

Că nu taci legat de rahaturi care ţi se întâmplă, şi, pentru că ai tupeul să acuzi bărbaţi nesimţiţi de faptele lor reale nesimţite, înseamnă că discriminezi bărbaţii. 

Mnup.

Dacă unul face fapte reale nesimţite, se discriminează singur. Nu oglinda e de vină că-ţi reflectă un kkt pe faţă, tu eşti de vină că ai un kkt pe faţă.

Am scris vreodată măcar vreo postare de tipul “cum să chinuim bărbaţi nevinovaţi şi să-i fierbem la foc mic”?

Că citesc din astea destule pe pereţii altora.

Mnup. Dacă mie nu îmi place fiertura de nici un tip, nu o aplic altora.

*

Când un bărbat interacţionează cu mine, încep prin a acorda carte blanche. Aşa cum fac şi cu femeile. Dacă purtarea lui lasă de dorit, dacă e agresiv, dacă e agasant, dacă e misecuvenist, dacă… dacă… dacă… sunt lucruri pe care LE IAU LA CUNOŞTINŢĂ pentru că SUNT ACOLO.

Dacă e impecabil, iau la cunoştinţă şi acest lucru, pentru că SE VEDE.

Şi da, modul în care te porţi te trece la nivel de protocol aferent în cartea mea, pentru că n-o să plătesc pe poşirca de 9 lei la pet  de plastic cât aş plăti pe un vin de rezervă. Nu din misandrie, că nu mă interesează dacă eşti bărbat sau femeie. Ci din fairness pentru cei care sunt vinuri de rezervă. Care ar putea şi ei s-o scalde prin viaţă fiind poşirci de 9 lei la pet de plastic, dar au standarde faţă de propria persoană şi faţă de propria conduită.

So:

Vrei laude?

Fă ceva demn de laudă.

Vrei apreciere?

Dă-mi motive concrete să te apreciez. Şi nu, lăudăroşenia şi fanfaronada nu intră la motive de apreciere, ci la motive de râs.

Vrei tratament civilizat?

Tratează civilizat.

Vrei să fii provit drept un om inteligent?

Dovedeşte inteligenţă.

Vrei băgare în block / mailuri şi numere filtrate?

Stresează-mă cu inepţii şi acuzaţii nejustificate.

O subliniez ultima oară. Nu pentru că eşti bărbat. Mi se rupe până-n cusătură de sexul de care aparţii. Ci strict pe bază de calităţi personale non-gendered.

Hope this helps. Care mă mai acuzi de misandrie vreodată, meditează solid înainte dacă o să mai ai vreodată nevoie de mine. Şi roagă-te să nu. Pentru că măiestria mea cu cuvintele se datorează în primul rând faptului că nu le arunc la nimereală.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger