#NuMaiPremiaţiViolul

Periodic, vine câte o ştire cu vasluieni care se adună buluc şi efectuează un gang bang cu câte o fetiţă necăjită, pe care, a doua zi, după ce se trezesc din beţie, o decretează curva satului şi încep s-o denigreze public, într-un efort de raţionalizare a mizeriei lor umane.
Acum doi ani, a fost povestea asta. O fetiţă dintr-un sat, premiantă, cuminte, se ducea acasă după ore. Un ins, vecin cu ea, cunoscut şi de încredere, s-a oferit s-o ducă cu maşina. Next thing you know, a fost sechestrată de şapte hăndrălăi, prieteni cu vecinul de încredere, şi abuzată sexual în multiple rânduri.
Mamele gunoaielor cu ochi, nu întâmplător bogătaşele satului, au început s-o foarfece verbal pe fetiţă, decretând-o “curvă care şi-a cerut-o”, în loc să îşi radă singure două palme în oglindă că au eşuat definitiv ca părinţi.

Pe scurt, când părintele tău de sex feminin îţi scuză violul şi mută responsabilitatea pe victimă, ceea ce îţi transmite că e absolut în regulă să agresezi pe cine vrei tu, că nu există consecinţe. Aceste cucoane premiau comportamentul de violator şi inoculau nu doar în fiii lor, ci în toţi bărbaţii prezenţi la argumentaţie, online şi offline, ideea că violul e un comportament normal, “dacă ea e curvă”.
Şi nu există femeie, sau bărbat, care să nu poată fi acuzat “că e curvă”. Nu poţi sta cu un băţ în partea dorsală şi încheiat la nasturi până-n creştet de dimineaţa până seara şi, chiar dacă am putea, şi dacă am sta toţi de mâine aşa, ar fi o lume foarte tristă.

Pe baza zvonurilor, bârfelor, speculaţiilor, mâncătoriilor, arătaţi-mi orice om pe care-l cunoaşteţi, iar eu vă demonstrez că “e curvă”. Aşadar, pe baza argumentaţiei “e curvă”, toţi am fi pasibili de viol.

E o problemă morală a societăţii româneşti şi trebuie tratată. Paşnic, cu campanii de awareness. Dar cum cel mai bun awareness e frica de lege, trebuie să pledăm pentru o asprire a pedepselor pentru viol.

Tot Vaslui. De data aceasta, n-a fost Vaslui, a fost Vrancea, îmi cer scuze pentru greşeală. 2017. Alţi şapte hăndrălăi fără ocupaţie, dar cu bani, care îi feresc convenabil de consecinţe. Prind o fată în parc, o violează toţi şapte, dar pentru că sunt şi mai proşti decât primii, o şi filmează. Mizează probabil s-o şantajeze cu imaginile, sau să posteze un revenge porn.
Probabil, şantajul nu merge, şi atunci gunoaiele umane postează materialele pe Facebook, s-o umilească pe fată. Proşti fiind ca noaptea fără lună, servesc pe tavă dovezile care-i incriminează.

Deci, nu e o îndoială: oare au săvârşit sau nu fapta. Nu există prezumţia de nevinovăţie decât dacă eşti prea prost să respiri. Cârpele umane sunt vinovate şi mândre de asta. Îşi recunosc singuri fapta şi o flutură ca pe un stindard al falei.
Condamnarea ar trebui să vină de la sine.

Dar pentru că tati şi mami au bani să ungă cu ei pe cine trebuie, Tribunalul Vrancea decide să-i elibereze din arest pe durata anchetei şi să-i pună sub control judiciar. Practic, te duci să dai bună ziua la poliţie din când în când, şi în rest, liber ca pasărea cerului.

Recapitulăm: indivii au sechestrat fata. Au violat-o. Au filmat-o. Au publicat imaginile, expunând-o şi umilind-o public. Şi un trribunal decide că pot fi eliberaţi să facă ce vor.

Dacă acesta nu e un comportament de premiere a violului, un comportament menit să insinueze că nu e atât de grav să abuzezi fizic şi moral de o persoană, nu ştiu ce e.

Cred că trebuie să ne coalizăm, cu toţi factorii de influenţă pe care-i putem urni, să obţinem o penalizare justă, în primul rând, a acestor jeguri, şi în al doilea rând, un cadru legal care să garanteze siguranţa şi protecţia femeilor. Nu e normal ca viaţa, sănătatea şi demnitatea unei persoane să fie periclitate de acţiunile altuia, iar după aceea, acest altul să poată pleca în linişte, că “victima era curvă”.

Cum se face că motivaţia cu “victima curvă” apare doar la violuri, în schimb la cafteli nu vine nimeni cu “victima era masochistă şi atunci e ok s-o baţi”?

Foto: monitorulvn.ro.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. Mav says:

  majoritatea victimelor violatorilor sunt fete vulnerabile ce nu se pot apara : sarace, cu dizabilitati, din familii destramate etc Oamenii care profita de asemenea persoane nu sunt de lasat liberi..daca ajung sa aibe putere fac rau in masa. De-aia in Vest legile sunt asa de dure..ei recunosc gravitatea faptelor si iau masuri.

 2. Alex says:

  Cum ne coalizam? Cum pot eu sa ajut de departe? Nu sunt retorice intrebarile. Chiar vreau sa fac ceva.

 3. weber says:

  vi si-i futi in cur pe inculpati! unul cate unul

 4. Alex says:

  Count me in. Si zi-mi ce sa fac si unde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: