Numărul meu de likeuri, trăi-ţi-ar

Problema cu mulţi oameni care se apropie vertiginos de vârsta a treia e că nu înţeleg cum funcţionează internetul. Şi atunci contorizează lucruri care nu interesează pe absolut nimeni.

De exemplu, numărul de like-uri. Pentru care anumiţi cavaleri sunt gata să se umilească, să cerşească, să se asocieze cu oameni pe care îi dispreţuiesc pe furiş, iar la prima discuţie mai sinceră reiese că nu dau doi bani pe ei. Un cont are sute de mii de likeuri deci e tare, da?

Numărul total de likeuri este absolut irelevant, câtă vreme userul respectiv a dat un like obosit, te are undeva în lista de likes sub Tony Poptămaş şi deasupra Echipei de Fotbal a Ugandei, la care nici nu ştie c-a dat like, dar a plătit echipa reclamă la Facebook şi te-ai pomenit şi tu fan. Numărul total de like-uri nu spune nimic despre interesul real al cititorului respectiv.

Şi cum se recunoaşte interesul real? Desigur, prin trafic, implicare şi prezenţă. Aşa-numitul engagement. Vizibil cu ochiul liber acolo unde există viaţă. Şi cu desăvârşire absent acolo unde nimeni nu se uită şi nimeni nu citeşte.

Din păcate, poţi mitui, minţi, aburi, păcăli mulţi naivi şi “aranja” multe cifre. Un singur lucru nu se poate mima. Interesul real al consumatorului.

Şi câtă vreme nu îl ai pe ăsta, eşti ca şi mort.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

  1. mereu dam note, mereu luam note, mereu ne facem ca dam note mai mari aiurea desi stim ca ar trebui sa dam mai mici. ne milogim cand suntem evaluati, de oricine s-ar face evaluarea. murim din pacate dupa o faramana de atentie. astia mai putin populari. ca nici dracu nu stie de existenta mea in lumea asta .si asa va fi si dupa existenta mea. gandeste-te , cand a mai avut omul sansa sa intre in contact cu atat de multi semeni, cand a mai avut ocazia sa vorbeasca in fata unui public atat de numeros? toti au ceva de spus, asa simt ei, nu ii intereseaza daca este valoros, util, interesant ce vor sa spuna, ei isi zbiara spusele si atata. cea mai mare parte nu au multe de spus. mai sunt unii, in special aia pe care ii citim si ne dau pe spate care au avut ceva de spus sau au reusit sa surprinda niste esente, acel general uman , restul au niste ganduri pe care eu le aseman cu avortonii, sunt niste fetusi avortati care niciodata nu au sa ajunga nou nascuti ca nu au suficienta hrana la dispozitie, nutrient. majoritatea gandurilor emise in universul virtual sunt inconsistente, sunt superficiale, nu au miez, sunt ca fructele uscate, fara suc. si un om superficial se bazeaza foarte mult pe o conexiune in jurul lui de alti oameni slabi care il sustin, care cauta sa fie superficiali, nu cauta ceva profund, cauta sa se sustina unii pe altii in superficialitatea lor. cam asa e si cu likeurile astea

  2. neax says:

    Să știi că aia cu telefonul de la postul trecut a fost tot în sens de like.

  3. Ai dreptate, doar ca mai exista un bonus: calitatea consumatorului 🙂

  4. D’accord! Aşa cum au multe pagini arabe like de la mine.
    Involuntar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: