O calitate

Pot să mă detaşez uşor de lucruri şi de oameni.

La început credeam că e un defect. Dar când mă uit în jur şi văd câţi indivizi trăiesc într-o fixaţie sau alta, cu mintea cramponată de câte un om de la care nici ei nu ştiu ce vor, mi-am dat seama că e de fapt o calitate. Pe de altă parte, asta mă face imună şi la jocurile de tip “eu-îţi-găsesc-nod-în-papură-să-storc-mai-mult-de-la-tine”.

Dau un exemplu. O prietenă a mea închiriase o garsonieră de la o babă. Fata – amabilă, plătitoare la timp, nu dădea party-uri gălăgioase, nu lăsa munţi de jeg care să umple apartamentul de gândaci de bucătărie, nu făcea sex îngrozitor de gălăgios care să dea trezirea în toiul nopţii în blocul de vizavi. Fată bună. Iar hodoroaga cretină, în loc să zică: “Doamneeee, bine că am casa pe mâini bune”, o tot futea la icre apărând neanunţată, schimbându-i ordinea lucrurilor în casă sau încercând să-i dea la plată facturile ălora de dinainte: “Tot voi, chiriaşii, le-aţi făcut”. Voi, chiriaşii – fiind o masă compactă, amorfă, în genul “mulţimii” din piesele de teatru istorice.

Logic, fata mea s-a săturat, i-a urat babei un călduros “sugea-mi-ai toată pula” şi s-a tirat. Apoi, cotoroanţa cretină a început să o sune, că “haideţi înapoi că nu vă mai pun restanţele celorlalţi la plată”. Logic că nici dracu’ nu se mai trambalează înapoi cu bagaje şi mobilier.

Când futaiul la icre e atât de flagrant ca în această poveste, e uşor să-ţi bagi pula. Alteori, are diverse grade de “ceva mai dificil”. Dar niciodată nu e imposibil. Iar dacă te antrenezi să te detaşezi uşor de oameni / locuri / chestii, ai toate şansele să rămâi conectat la ceea ce e mai important: CLIPA DE ACUM.

Carpe diem, tovarăşi!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Gregorie Casă says:

  Și cât zici că plăteai chirie la baba aia?

 2. Gregorie Casă says:

  Sunt anumite experiențe personale pe care le împărtășești mai ușor celorlalți atunci când le transferi unui prieten/prietene și le povestești astfel. Am citit multe cărți în care autorii povesteau experiențe personale, dar transferate unor personaje din cartea aceea. Hemingway e unul dintre acești autori.. Ca să nu mai zic că ”…un călduros “sugea-mi-ai toată pula”” rostit de prietena ta, poartă brandul tău vizibil din avion. În linii mari, cam ăsta a fost raționamentul.

  • Lorena Lupu says:

   da, o chirie naşpa e o traumă atât de oribilă încât nici n-o poţi povesti fără s-o transferi asupra altcuiva. :))))))))

   iar stilul meu de a înjura e contagios. ce elegant era autorul buchetului de pule pe alte bloguri, de exemplu.

 3. Gregorie Casă says:

  Isa cât plătea chirie la baba aia?

 4. Gregorie Casă says:

  ”Fata – amabilă, plătitoare la timp, nu dădea party-uri gălăgioase, nu lăsa munţi de jeg care să umple apartamentul de gândaci de bucătărie, nu făcea sex îngrozitor de gălăgios care să dea trezirea în toiul nopţii în blocul de vizavi. Fată bună.”
  Hai, mă, că ea e.

 5. MILF says:

  ai uitat de animale, care ele-s undeva intre lucruri si oameni. mai mult spre lucruri totusi.

 6. Gregorie Casă says:

  Oare Augustina e gălăgioasă când se fute? Sincer.

 7. Gregorie Casă says:

  Am inventat comentariul cu auto-răspuns.

 8. Augustina Popovici says:

  Nici mie nu imi babele. Toate babele din lume le urasc. Mi e frica cand o sa imbatranesc sincer.

 9. Gregoar Coliba, eu sunt persoana in cauza si plateam 600 ron pe o maghernita bantuita de o baba ce avea si debaraua si balconul plin cu “lomuri”=lucruri de-ale ei vechi de care “poate mai am nevoie mama”. Si mai venea cand lipseam de acasa “sa mai trag ceva la masina, ca nu am unde pune masina de cusut dincolo la apartamentul de 3 camere, mai bine iti fut tie creierii cand am de facut un tiv sau de carpit niste chiloti intre picioare”. Si trist e ca intr-adevar imi si muta lucruri prin casa, si-mi facea ordine in bucatarie. Intr-o zi i-am recomandat calduros sa-mi spele si aragazul si eventual sa dea si cu niste Domestos in buda, daca tot e harnica.

  Asadar confirm relatarea Lorenei.

  Acum stau la 800 ron, dar nu ma fute nimeni la cap si nici nu imi bate la usa “apropritaru'” sa ma intrebe cum imi curge apa la calorifer. Mai mult decat atat, am tupeul sa il sun si sa-l rog sa-mi hraneasca pisica atunci cand lipsesc cate doua zile de acasa.:)

  @Lorena, daca te-a auzi barbata-miu te-ar pupa toata, ca el e impotriva atasamanetului de chestii de-astea majore cum ar fi casa, masina, aspiratorul etc.

 10. un prieten dealu' goodman says:

  salut! nu sunt goodman ci un prieten de-al lui, s’am trecut p-acilisea doar ca sa-mi bag pula in @nedormitul. pentru ca cenzureaza gaozaru naibii ca crede ca ma dau la femeia lui.
  NU MA, NU VREAU SA TI-O FUT, TI-O LAS TIE PE TOATA, SPALA-TE PE CAP CU EA !
  deci: nedormitule, sugi pula!

  ps: a se aprecia ca sunt oarecum ontopic.

  • Lorena Lupu says:

   am o singură obiecţie vizând logica acestui comment: găozar, -ă = Persoană care practică homosexualitatea; persoană atrasă de indivizi de acelaşi (subliniez ACELAŞI) sex. Din. lat. “găozarus”.

   • Isa says:

    mi-aminteste de dada care ramasese fixat pe o problema: il banasera gramo :)) dar dada e macar haios.

    • Lorena Lupu says:

     trebuia acum să intre nedormitul să întrebe cine e femeia lui, respectiv de ce insinuează goodman că el (nedo) ar fi muiere, dar a zis că îi e prea lehamite să dialogheze cu toţi proştii.

    • Isa says:

     pai stim toti cine e femeia lui. augustina. am mirosit cu totii ca e ceva-ntre ei. stai ca acu’ vine aia de la nispulle de aur, sa vezi ce-l ia la pula pe goodman.

 11. asdf says:

  Totusi cand stai pe veceu e bine sa fii conectat doar cat sa nu dai pe langa.

 12. Gregorie Casă says:

  Deci l-ai șters până la urmă.

 13. Deny says:

  Acum, depinde, eu am fost ca studenta chiriasa in Cluj, iar in Mures, proprietara de apartament, bineinteles. In chirie sau gazda am avut de-a face si cu oameni faini si cu pisalogi, de-aia nu as mai repeta experienta. Acum, ca proprietara de apartament, am avut chiriasi. Le ceream 500 lei pe luna si consumurile. Ce crezi? Au platit chiria vreo 2 luni din 8, consumul deloc, lumina am platit-o eu, gazul mi-a fost taiat din cauza lor. Nu mai vorbesc de murdarie si lucruri sparte sau disparute din casa. Asta pt ca am fost prea democrata cu ei. Acum el, un individ cu relatii interlope, m-a amenintat ca daca-i mai cer datoria, pot f bine sa iau bataie. Ce zici de asta, Lorena? Mai ales ca la politie nu pot sa ma duc, neavand contract cu ei.(el si sotia, am uitat sa spun)

 14. Deny says:

  Dar., in fine, e bine sa te poti detasa de aceste lucruri(ca sa fiu on topic)…Mie nu prea imi iese, dar ma straduiesc

 15. Isa says:

  cora, pai detaseaza-te de apartament, lasa-l chiriasilor si detaseaza-te si de ei.

 16. Gregorie Casă says:

  Deci până la urmă l-ai șters.

 17. Deny says:

  Isa – am vandut apartamentul, iar pe ei sa-i ia bomba atomica

  • nelu crăcană says:

   ba pe tine să te ia bomba, că ai încasat banii de chirie fără să ai contract, deci fără să plăteşti impozit pe venitul respectiv. evazionisto.

   • crystal says:

    n-am facut decat sa salvez ceea ce este al meu, furat fraudulos de catre evazionisti, nu am luat mai mult decat ceea ce aveam deja, si nu am de ce sa platesc impozit pentru ceva ce e al meu..las-o balta, nu mai face analogii intre modul de a trai in virtual si modul de a trai in societate, functioneaza dupa legi diferite.

 18. Deny says:

  Ma nene , tu aicitit ce am scris? Nu te stramba la mine din gravataru ala de extraterestru, ca e 12 noaptea si nu am chef sa te visez, da? Deci, daca ai citit, am scris ca NU AM PRIMIT BANII DE LA EI DECAT PE 2 LUNI. Unde pana mea vezi tu evazionism? si de obicei smecherii astia chiar ei nu vreau contract, ca sa poata sa nu plateasca si sa nu le faca nimeni nimic. Acu pricepusi? Somn usor, sa visezi cu muieri imbracate in shurtza care nu te vor!

  • nelu crăcană says:

   bă, proasta pulii, mă enervezi. vaco, nu tu ai scris cu mâna ta “Mai ales ca la politie nu pot sa ma duc, neavand contract cu ei.(el si sotia, am uitat sa spun)”? Hai să ne sugi pula cu nervii tăi mimaţi.

   • Lorena Lupu says:

    alooou, uşor cu exprimarea pe scări.

    pe acest blog, regula e următoarea: ăla care ia iniţiativa înjurăturii are muia din oficiu.

    singurul îndreptăţit să înjure e ăla care a fost înjurat primul.

    şi vacă-i mă-ta.

   • Lorena Lupu says:

    şi încă o chestie, că mă enervaţi.

    PENTRU UN TROLLING MIŞTO MAI TREBUIE ŞI CREIER, NU DOAR COCĂLĂREALĂ DE NEAM PROST.

    Uite, Augustina e artă pură. Fiecare greşeală e calculată matematic. Asta cere talent, nu se poate face doar din harneală, ţărăneală şi mitocănie prostească.

    Dacă n-ai asta. COMENTEAZĂ ÎN PIZDA MĂ-TII normal şi nu face personaj, că nu-ţi iese decât o retarzenie sinistră, stupidă şi de doi bani, cu care îmi mânjeşti blogul aiurea, drept pentru care o fut pe mă-ta grav. Retardul penibil al pulii ce eşti.

    • nelu crăcană says:

     na, nasol. regret că tocmai io te-am făcut să-ţi începi ziua prost.

     • Lorena Lupu says:

      un hint: când îţi propui personajul “manelarul”: nici un manelar nu înjură 24 – 7. un manelar mai şi petrece, mai şi glumeşte, mai şi mănâncă, mai şi doarme etc. apoi: nici un manelar nu se apucă să-i reproşeze altuia că n-a făcut contract, dimpotrivă, eventual îl felicită.

      dacă vreţi să vă faceţi personaje, învăţaţi să gândiţi ca ele, că dacă nu, iese o monotonie oribilă şi dezgustătoare.

    • nelu crăcană says:

     na, oricum, problema e depăşită. oi fi având tu dreptate pe undeva, dar: 1. nu mi s-a părut că exigenţa pe blogul ăsta e mare până şi la trolaj şi 2. riposta ta e mult diproporţionată. aşa mi se pare. nu da iar cu paru’, cu vaca, cu pizda mamii şi cu lipsa de creier.

     • Lorena Lupu says:

      1. ba pe blogul ăsta dacă unu dă îndelung cu mucii-n fasole intră mai devreme sau mai târziu în ban, aşa a fost mereu.
      2. riposta mea e pe măsura nervilor pe care mi-i stârneşte o chestie sau alta. de exemplu, personajul ion crăcană e un rateu magistral. am zis mai sus de ce.

 19. crystal says:

  “deci nici tu nu eşti îndreptăţită să înjuri, că io nu te-am înjurat. beton argumentare. ))))))))))))”

  ai inteles gresit

  poti sa faci ce vrei dar asta nu inseamna ca o sa intorc si celalat obraz, eventual un bocanc in coaie, dar bine, nu tie nelu cracana, ci lu’ ala desub nik-ul asta;
  si nervii mei nu-s mimati

  • nelu crăcană says:

   a vorbit şi crystal, că şi el e om.

   • Lorena Lupu says:

    crystal aka karmapolice aka instinct inteligent nu e om, e din categoria “prostul strident al blogului” ca bogdan şi încă câţiva. ăştia pot abera orice, pentru că-s atât de proşti ei ca oameni încât râzi de tot ce spun.

    • nelu crăcană says:

     cum zici tu. dar tot nu cred că era necesar tot arsenalul de “vită-i mă-ta” şi “retardul pulii” (io?!). puteai să zici fain-frumos şi îţi jur că n-aş mai fi băgat comentarii.

 20. Augustina Popovici says:

  In opinia mea domnul Nelu Tocana { Hi ! Hi ! ! } nu face troling sincer ca ,e neinsurat si de aceea. Ne-am intors acasa si ne-am oprit prin Bucuresti . M-a dus sotu la Metro unde l-am vazut pe Cabral la coada si la Pizza Hot unde am mancat pizza. Cred ca Cabral era sincer.

 21. nelu crăcană says:

  io încă îs şocat. e voie?

  • Mîna Contabilului Fănică says:

   (scîrţa-scîrţa)

  • Lorena Lupu says:

   Hai, fă pe virgina acum. De parcă nu tu ai fi dat toate cocălărelile alea oribile de mai sus. Mai ales cu una care chiar nu te jignise cu nimic şi pe care, în calitatea ta de personaj manelar, trebuia s-o aprobi de zor.

   • nelu crăcană says:

    nu, îs şocat doar că, în opinia ta, io-s retardul pulii. atâta tot. sau nici asta nu-i voie?

    • Lorena Lupu says:

     dacă aşa te manifestai, ce vrei?

    • nelu crăcană says:

     nu vreau nimic. numai că, dacă un om SE MANIFESTĂ ca un retard, nu înseamnă că este. cum ar funcţiona logica asta dacă ţie ţi s-ar propune să joci un rol de femeie de moravuri uşoare? bănuiesc că nu ai accepta să ţi se spună că TU eşti curva, din moment ce trăsătura asta e a personajului tău.

     • Lorena Lupu says:

      ţie nu ţi s-a propus rolul, ţi l-ai asumat. şi dacă ţi-l asumai inteligent, cum a făcut Augustina, nu aveam nimic de obiectat. Dar ţi-ai asumat în mod retard un rol de retard. Cum să ţi-o explic mai plastic, să nu te mai dai virgină rănită?

    • nelu crăcană says:

     1. fals. invectivele de gen “retardul pulii” şi “vită-i mă-ta” NU ERAU ADRESATE PERSONAJULUI FICTIV, ci persoanei care semna cu acest pseudonim. aşa că, vorba ta, hai să n-o sugem prin batistă.

     2. dacă m-aş da “virgină rănită” (sau cum zici tu) aş începe să mă smiorcăi şi să aduc certificatul de virginitate ca argument. eu am dorit doar să aflu dacă vorbele adresate de tine erau către mine, cel real. am aflat că da. de aici începe stupoarea mea. n-o mai explic.

     3. regret incidentul. regret şi faptul că nu ţi s-a părut injust să mă gratulezi cu astfel de termeni. cu un singur mesaj dezaprobator în privat m-ai fi convins că nu doreşti să mai citeşti tâmpeniile acestea la tine pe blog. şi nu insistam, pentru că nu sunt genul. credeam că ştii lucrul ăsta.

     • Lorena Lupu says:

      ok, văd că prin explicaţii nu te conving să nu te mai victimizezi. te rog, fii musafirul meu, victimizează-te până te saturi. dar o rog şi pe Coramică să se victimizeze cot la cot cu tine că ai înjurat-o, măcar să fiţi un duet de victime, nu una singură.

    • nelu crăcană says:

     “bă, nu mai posta chestii de-astea, că e penibil” era un mesaj digerabil pe care l-ai fi putut scrie. tu, în schimb, ai trecut la “vită-i mă-ta”, “pizda mă-tii” şi “retardul pulii”. nu te supăra, e ca şi cum ai stârpi ţânţarii cu kalashnikovul. îmi pare sincer rău că nu pricepi lucrul ăsta elementar.

    • Puloiul trântor says:

     Bă da’ ce intelectual călcat brusc pe peniţa de la pix s-a făcut retardul pulii. Ar trebui să-i zici aşa mai des.

 22. Deny says:

  @Nelu – stiu ca e si vina mea, dar a fost o decizie luata impreuna cu ei sa nu facem contract. Iti spun inca o data ca pt chiriasi e mai usor sa nu faca acel contract pt ca sa poata pleca mai usor de la locuinta, sa te lase cu buzele umflate. Pagubita am fost eu si acum nu as mai repeta greseala. Pt asta nu trebuie sa ma faci in toata forma. Chestie de educatie, ce sa-i faci? Si cu asta, am incheiat subiectul. O seara faina!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading