O nouă controversă la Eurovision

Zilele astea, se întâmplă o nouă ediție Eurovision, în Suedia. Și evident că o vedem pe net, pentru că România e oficial în depresiune economică neasumată, și a decis să nu participe, iar TVR n-a primit bugetul necesar.

Acum doi ani, circul cel mare era pentru că WRS dansa cu alți băieți. Acum un an, circul era pentru că au trimis un copilaș și i-au și tăiat bugetul, prin urmare, bietul copil a cântat în hainele lui de stradă și cu veioza bunicii pe post de lumini scenice. Anul ăsta, n-am trimis pe nimeni, prin urmare, scandalul vizează o interpretă străină.

E vorba de reprezentanta Irlantei, Bambie Thug, care a oferit un show gothic cu accente horror. Și au tăbărât pe ea toți creștinopații din străinătate și câțiva din țară s-o acuze de eternul satanism.

M-am uitat la showul tipei. Sincer, asta aș fi fost eu, dacă aș fi avut voce de cântat și nu doar de prosteală pe TikTok. Estetică noir, spirit horror, vibes gotice. Perfect!

Dar normal că au sărit toate oile Domnului să comenteze că e ritual satanic, și că ptiu ucigă-l toaca și tulaaaai, Doamne.

Ăsta, dragi copii, e unul dintre motivele pentru care urăsc cu atâta pasiune religia organizată. Și modul în care se încăpățânează ea să vadă diavolul peste tot.

E un act artistic. Un act artistic actual, plin de imaginație, cu costume și coregrafie răpitoare. De ce simt oile Domnului nevoia să nege tot genul horror, pentru că, desigur, toate creaturile nopții sunt haram și blasfemie?

Mi-e dor de anii 80. În anii 80, Alice Cooper putea pune un scenă un întreg spectacol horror, unde era ars pe rug, tras pe roată, ghilotinat și violat pe din dos cu un baston de general decorat cu un ornament în formă de cap de rață, și toată lumea înţelegea că e un spectacol şi îl trata ca atare.

Pentru că toate grupurile astea religioase habotnice proaste ca noaptea încă nu se înființaseră. Și lumea încă înțelegea ideea de „spectacol”. Nu simțea nevoia să-l amestece pe bietul Satana în orice.

Mi-l și imaginez pe Satana, pe tronul lui de foc în iad. Aude iar tânguiri de credincioși cu numele lui. Scpate mobilul și sună în Rai.

În Rai, Isus plutește pe un norișor și fumează un joint. Vede apelul, dă respins pentru că se simte prea bine, dă mesaj: „Am ședință de briefing cu Ăl Bătrân, scrie ce-ți trebuie.”

Satana: Ce bine că m-am răzvrătit, măcar nu trebuie să suport ședințele alea interminabile în care Ăl Bătrân se laudă over and over cât de special e el și noi așteptăm să treacă la subiect, că avem un car de muncă.

Isus: Haha, lol. …Ăh, stai! Cum vorbești tu de tata?

Satana: Nevermind, nu despre asta vreau să vorbesc. Bă, da’ mai potoliți-vă și voi turma asta de idioți utili, unul mai sinistru de bătut în cap decât celălalt, care sar să mă invoce din orice rahat minor. Nu pot și eu să fierb liniștit un interlop în cazanul cu smoală, că iar încep oile: Văleu, Satana. Ptiu, Satana. M-am săturat, mă înțelegi? Mai am un pic și fac infarct de atâta sughițat, pentru că nu mai pot retardații tăi de grija mea.

Isus: OK, dar eu n-am ce să le fac.

Satana: Între noi fie vorba, nu te simți puțin aiurea că ai murit pentru păcatele ăstora, când îi vezi cât sunt de proști?

Isus: Trebuie să fug, inspecție la poarta raiului. O să dau mesaje temporare, să nu citească Ăl Bătrân toate astea cu un keylogger.

Ăl Bătrân: Deja am citit. Sătănel, proștii sunt baza. Circul lor e PR gratis. Când vei înțelege asta, vei avea o reputaţie mai bună decât în prezent.

Satana: Băi, dar parcă ăia din generaţiile trecute nu erau chiar atât de proşti.

Ăl Bătrân: Ba erau, dar n-aveau internet să afli şi tu.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

  1. e.o. says:

    Era imposibil să nu fumeze Isus un joint. Dacă nu îți place religia, lasă-ne în pace, eu nu scriu despre mahomed că fuma joint, și nu doar pentru că m-ar bate prietenii islamici.

    • Traian says:

      poftim?

    • Lorena Lupu says:

      Dumb bitch, cum adică „lasă-ne în pace”? Unde nu te las eu în pace pe tine, proasto? Tu vii pe site-ul meu, nu te caut eu pe tine nicăieri.

      • e.o. says:

        Toată tâmpenia asta cu Isus care fumează jointuri demonstrează o lipsă de imaginație și de respect față de religia altora. Și eu nu m-am adresat așa ție, ”dumb bitch”. Acum rescrie-mi comentariul, că altfel nu poți.

        • Lorena Lupu says:

          Păi, gunoiule, tu nu ai de ce să-mi spui mie dumb bitch, pentru că eu creez articolele geniale pe care le citești de ani de zile. Munca mea te face să atârni pe aici.
          Eu am de ce să-ți spun ție dumb bitch, pentru că îmi umpli secțiunea de comentarii de retarzenii.

          În rest, ce îți demonstrez eu ție, la nivelul tău de prostie cu spume, e 100% irelevant.
          Altfel nu pot ce, muie/ Articolele mele demonstrează – PENTRU UN OM CU CREIER, NU PENTRU PROSTUL DE TINE – în câte moduri pot. Muismele tale demonstrează că da, tu nu poți altfel, pentru că prostul nu poate fi decât prost.

          PS: A doua abatere. la a treia, e cu block și te duci să-ți împroști imbecilitateala curvoiul neinspirat de mă-ta, care a omis să înghită la timp.

        • Lorena Lupu says:

          Și rămâne cum am stabilit, pișat prost: tu nu îmi spui mie să te las pe tine când realitatea situației e că tu vii nechemat pe aici. Peste asta ai trecut ca musca prin cîcat, că e un raționament prea complicat pentru unul bătut în cap ca tine.

  2. Vlad Slăvoiu says:

    Lorena, cre’ că tocmai te-a contrazis Ăl Bătrân… -:p

  3. Andreea says:

    Sunt proastă și am venit să semnalizez.

    • Lorena Lupu says:

      Uite cum facem: poți fi găină ignorantă la tine-n coteț, dar nu vii să fii găină ignorantă pe terenul meu. Gunoaie ca tine ne cenzurează dreptul la creație, pentru că sunteți prea reduși mintal să înțelegeți diferența dintre viață și artă. Flit, fă!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading